Sera Tokdemir

Türk oyuncu

Sera Tokdemir (d. 11 Nisan 1981, Mersin), Türk oyuncu.

Sera Tokdemir
Doğum11 Nisan 1981 (42 yaşında)
Mersin, Türkiye
MeslekOyuncu, tiyatrocu
Etkin yıllar2009-günümüz
Evlilik
Göksel Gencer
(e. 2003; b. 2009)
Çocuk(lar)1

Hayatı değiştir

Ahmet Tokdemir ve Serap Tokdemir'in kızları olarak 1981 yılında Mersin'de doğdu. Liseyi Özel Akdeniz Palmiye Koleji'nde bitirdi. Babası Türkiye'nin tanınmış at sahiplerinden birisidir. 2000 yılında Bilkent Üniversitesinden (TOMYO) mezun oldu. 2003 yılında dönemin Beşiktaş JK kalecilerinden olan Göksel Gencer ile evlendi, bu evliliğinden Boran Gencer adında bir oğlu oldu. Tokdemir'in 6 sene süren evliliği 2009 yılında eşinden ayrılmasıyla sonlandı. Zirve Sanat Merkezinde tiyatro, şan ve diksiyon eğitimi alarak tiyatroya başladı. 2009 yılında Plato Film Okulunda Ayla Algan yönetiminde oyuncu yönetimi, beden dili, dublaj, sinema-dizi-reklam oyunculuğu eğitimi aldı. Birçok sinema, dizi, reklam ve klip çalışmalarında yer alan oyuncu, 2010 yılında Elbiseler Fora ekibine katılmıştır. İlk çıkışını, Kanal D'de yayımlanan Kanıt ve sonrasında atv'nin sevilen dizisi Hayat Devam Ediyor ile yapmıştır. Hayat Devam Ediyor dizisi için, söz ve müziği kendisine ait, diziyle aynı adı taşıyan bir şarkı seslendirmiştir. 2013 yılında Ben de Özledim dizisinde rol almıştır. 2014 yılının sonbaharında yayımlanmaya başlayan Kertenkele dizisinde "Zehra" karakterini canlandırmıştır. Eski eşi Göksel Gencer 2019 yılında öldü. Tokdemir, 2021-2022 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Tozkoparan İskender dizisinde Rüya karakterini canlandırdı.

Filmografisi değiştir

Sinema ve TV filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Aşk Geliyorum Demez Şebnem Yardımcı oyuncu
Hırçın Kız Kadife Sibel
2010 Çakallarla Dans Dilek
2012 Bana Bir Soygun Yaz Papatya Başrol oyuncusu
2013 Su ve Ateş Kitap okuyan kız Yardımcı oyuncu
2015 Bizim Hikaye Nimet Başrol oyuncusu
2019 Mucize 2: Aşk Sevda
2021 Müfreze Müjde
2022 Aşk Çağırırsan Gelir Ceylan Yardımcı oyuncu
Aynasız Haluk Esra
Şimdi Yandık Fahriye Başrol oyuncusu
2024 C Takımı Yağmur Başrol oyuncusu
TV dizileri
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Ey Aşk Nerdesin Elif Konuk oyuncu
Kapalıçarşı Melek Yardımcı oyuncu
İstanbul Çocukları Ceren
2010-2012 Kanıt Zeynep
2011-2012 Hayat Devam Ediyor Zeliha Bakırcı
2013 Yüksek Giriş Ece Başrol oyuncusu
Ben de Özledim Selin Yardımcı oyuncu
2014 Böyle Bitmesin Laçin Konuk oyuncu
Analı Oğullu Lal Hakim Başrol oyuncusu
2014-2016 Kertenkele Zehra Şanlı
2016 Elin Oğlu Kendisi Konuk
2017 Diriliş Ertuğrul Maria Yardımcı oyuncu
2021-2022 Tozkoparan İskender Rüya
2023-günümüz Sakla Beni Fahrünisa
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2023 Mahsusa: Trablusgarb Matmazel Chloe
Reklam
Yıl Ürün/Şirket Notlar
2009 Biscolata
Damla Su
2011 Bioder
Fiat Punto
2012 Butiğim.com
2013 Kelebek Mobilya
Bioxcin Marka yüzü

Fotoğraf çekimleri değiştir

Fotoğraf Çekimleri
Yıl Proje Notlar
2009-2010 Vodafone
2012 Fiat Punto

Tiyatro oyuncuları değiştir

Tiyatro
Yıl Oyun Notlar
2009-2010 Elbiseler Fora
2013 Arap Saçı

Şarkılar ve klipler değiştir

Şarkılar-Klipler
Yıl Şarkı Sanatçı Notlar
2009 Limon Çiçekleri Mustafa Ceceli Klip oyuncusu
2010 Seni Severdim Yıldız Usmanova & Yaşar Klip oyuncusu
Yanıram Aşkına Can Yar İmran Koç Klip oyuncusu
2011 Hayat Devam Ediyor Sera Tokdemir (kendisi) Söz/Müzik/Solist
2018 Aşk Haklıyı Seçmiyor Sera Tokdemir / Mustafa Ceceli Söz/Müzik/Solist/Klip oyuncusu
2019 Bir Günde Sera Tokdemir / Tarık İster Söz/Solist/Klip oyuncusu
2020 İkimiz de Yanıldık Sera Tokdemir Söz/Solist
2022 Buraya Kadar Sera Tokdemir Söz/Müzik/Solist/Klip oyuncusu

Dış bağlantılar değiştir