Ana menüyü aç

Robert Scott Hicks, Avustralya, (d. 4 Mart 1953, Uganda), Oskar ödülüne aday gösterilmiş ve Emmy® ödülü (en iyi yönetmen dalında) almış film yönetmeni.

Scott Hicks
Scott Hicks.jpg
Doğum Robert Scott Hicks
4 Mart 1953 (1953-03-04) (66 yaşında)
Avustralya
Etkin yıllar 1974 – günümüz

Hicks 1975 yılında Flinders Üniversitesinden (Güney Avustralya) mezun olduktan sonra 1997'de doktorasını yaptı. Uganda doğumlu Hicks 10 yaşına kadar Kenya'da, Nairobi'nin hemen dışında yaşadı. Önce ailesi ile İngiltere'ye, daha sonra 14 yaşındayken de Avustralya'ya taşındılar.

Hicks Academy of Motion Picture Arts ve Sciences and the British Academy of Film and Television Arts üyesidir.

FilmografiDüzenle

Yönetmen olarak :

  • The Boys Are Back (2009) (post-prodüksiyon)
  • GLASS: a portrait of Philip in twelve parts (2007)
  • No Reservations (2007)
  • I'm Only Looking: The Best of INXS (2004) (V) (video "Don't Change")
  • Hearts in Atlantis (2001)
  • Snow Falling on Cedars (1999)
  • Shine (1996)
  • The Ultimate Athlete: Pushing the Limit (1996) (TV)
  • The Space Shuttle (1994) (TV)
  • Submarines: Sharks of Steel (1993)
  • Finders Keepers (1991) TV series
  • Call Me Mr. Brown (1990)
  • The Great Wall of Iron (1989) TV series
  • Sebastian and the Sparrow (1988)
  • The INXS: Swing and Other Stories (1985) (V)
  • Family Tree (1985)
  • One Last Chance (1983)
  • Freedom (1982)
  • The Hall of Mirrors: A Festival (1982)
  • Women Artists of Australia (1981) TV series
  • No Going Back (1981) (TV)
  • Bert Flugelman: Public Sculptor (1980)
  • Assertive Skills Training (1980) (V)
  • You Can't Always Tell (1979)
  • Down the Wind (1975)
  • The Wanderer (1974)

Senarist olarak:

  • Snow Falling on Cedars (1999)
  • Shine (1996)
  • The Space Shuttle (1994) (TV)
  • Submarines: Sharks of Steel (1993)
  • Call Me Mr. Brown (1990)
  • Sebastian and the Sparrow (1988)

Prodüktör:

  • GLASS: a portrait of Philip in twelve parts (2007) (prodüktör)
  • The Ultimate Athlete: Pushing the Limit (1996) (TV) (prodüktör)
  • Sebastian and the Sparrow (1988) (prodüktör)
  • You Can't Always Tell (1979) (prodüktör)
  • Down the Wind (1975) (prodüktör)

Sinematograf:

  • GLASS: a portrait of Philip in twelve parts (2007)

Yönetmen yardımcısı:

  • Final Cut (1980) (birinci asistan)
  • The Club (1980) (birinci asistan)
  • Harvest of Hate (1979) (TV) (ikinci asistan)
  • The Plumber (1979) (TV) (ikinci asistan)
  • Dawn! (1979) (üçüncü asistan)
  • Blue Fin (1978) (ikinci asistan)
  • Money Movers (1978) (üçüncü asistan)

Çeşitli:

  • The Irishman (1978) (prodüksiyon asistanı)
  • Storm Boy (1976)

Dış bağlantılarDüzenle