Saul Zaentz

Amerikalı film yapımcısı (1921 – 2014)

Saul Zaentz ([ˈzænts]; 28 Şubat 1921, Passaic, New Jersey - 3 Ocak 2014), Amerikalı film yapımcısıdır.

Saul Zaentz
Saul Zaentz with Oscar 1976 (cropped)
Doğum28 Şubat 1921(1921-02-28)
Passaic, New Jersey
Ölüm3 Ocak 2014 (92 yaşında)
MilliyetAmerikalı
MeslekFilm yapımcısı

Zaentz, göçmen bir Yahudi ailenin oğlu olarak Passaic, New Jersey'de 28 Şubat 1921'de doğdu. En İyi Film dalında üç kere Akademi Ödülü kazanan Saul Zaentz, 1996 yılında da Irving G. Thalberg Anı Ödülü'ne layık görüldü. II. Dünya Savaşı'nda Amerika Birleşik Devletleri'ne hizmet ettikten sonra müzik sektöründe çalışmaya başladı.

Saul Zaentz, 3 Ocak 2014'te öldü.

Filmografi

değiştir
Yıl Film Yönetmen Oscar ödülü Oscar adaylığı
1972 Payday Don Carpenter
1975 Guguk Kuşu Milos Forman 5 9
1978 The Lord of the Rings Ralph Bakshi
1978 Three Warriors Kieth Merrill
1984 Amadeus Milos Forman 8 11
1988 Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği Philip Kaufman 2
1986 Sivrisinek Sahili Peter Weir
1991 At Play in the Fields of the Lord Hector Babenco
1996 İngiliz Hasta Anthony Minghella 9 12
2005 Goya'nın Hayaleti Milos Forman

Dış bağlantılar

değiştir