Salih Kırmızı

Salih Kırmızı (d. 1 Ocak 1954, İstanbul) Türk sinema oyuncusudur.

Salih Kırmızı
Doğum 1 Ocak 1954 (1954-01-01) (68 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1973-2008

HayatıDüzenle

Kırmızı, 1954 yılında İstanbul'da doğdu. 1973 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmaya katıldı. Cem Erman, Mesut Engin ve Cemil Şahbaz gibi isimlerle yarıştı. Aynı yıl Yaban adlı sinema filmi ile sinemaya başladı.

FilmografiDüzenle

  • 1973: Yaban
  • 1973: Yeryüzünde Bir Melek
  • 1974: Ne Hakem
  • 1974: Şenlik Var / Bal Kız
  • 1974: Taşralı Kız
  • 1974: Bacım
  • 1974: Batak
  • 1975: Anahtar Deliği
  • 1975: Azgın Bakireler
  • 1975: Ben Armudu Dişlerim
  • 1975: Beşine De Vur
  • 1975: Bunalım
  • 1975: Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak
  • 1975: Enişte
  • 1975: Gençlik Köprüsü
  • 1975: Halkalı Şeker
  • 1975: Hopla Kalbim Hopla/Hadi Canım Sende
  • 1975: Oniki Çılgın Kız
  • 1975: Sarı Necmiye/İt Adası
  • 1975: Şeftalisi Ala Benziyor/24 Ayardayım
  • 1975: Seks Ve Şantaj
  • 1975: Tatlı Cadı
  • 1975: Yirmidört Ayardayım
  • 1976: Korkusuz Cengaver
  • 1976: Bizim Düğün Ne Zaman
  • 1976: Dolandırıcı Aşıklar
  • 1976: Kadınlara Dayanamam
  • 1976: Kötüler de Ağlar
  • 1977: Dört Ateşli Yosma
  • 1977: Alo Polis
  • 1977: Ateş Parçası
  • 1977: Bedia
  • 1977: Belki Bir Gün
  • 1977: Hain
  • 1977: Sapık/Ölüm Dönemeci
  • 1977: Şöhretin Bedeli
  • 1977: Tatlı Melek
  • 1978: Uyanış
  • 1982: Ceza
  • 1983: Çöl
  • 1983: Aşk Adası
  • 1983: Gizli Kuvvet
  • 1983: Kahır
  • 1983: Nikah
  • 1983: Türkiyem
  • 1984: Damga
  • 1984: Gurbet
  • 1984: Mağrur Kadın/Çiçek
  • 1984: Öç
  • 1984: Ömrümün Tek Gecesi
  • 1985: Mahkum
  • 1985: Ateş Dağlı
  • 1985: Büyük Günah
  • 1985: Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
  • 1985: Palavracılar
  • 1985: Sensiz Yaşayamam
  • 1985: Tapılacak Kadın
  • 1986: Kavga
  • 1986: Vazife Uğruna
  • 1986: Ağla Anam Ağla
  • 1986: Ağlıyorsam Yaşıyorum
  • 1986: Alın Yazım
  • 1986: Allah Şahidim Olsun
  • 1986: Hasretim
  • 1986: Hesap Günü
  • 1986: İhanetin Darbesi
  • 1986: Mavi Yolculuk
  • 1986: Neşeye Bak Neşeye
  • 1986: Sıcak Yatak
  • 1987: Bebek
  • 1987: Cüzzamlı
  • 1987: Deli Gönlüm
  • 1987: Gönülden Gönüle
  • 1987: Hafız Yusuf Efendi
  • 1987: Silaha Yeminliydim
  • 1987: Suçsuz
  • 1987: Yaşamak İstiyoruz
  • 1987: Yavrumu Kurtarın
  • 1987: Yıllar
  • 1988: Ayak İzleri
  • 1988: Babam Ve Ben
  • 1988: Bacım
  • 1988: Bebek Yüzlü
  • 1988: Bir Irmağa Yolculuk
  • 1988: Denizden Gelen Kadın
  • 1988: Emanet
  • 1988: Kalbim Ağlıyor
  • 1988: Kıbrıs'ta Vuruşanlar
  • 1988: Kolyeli Kadın
  • 1988: Kuvvetin Ötesi
  • 1988: Meçhul Tohum
  • 1988: Tanrı Seni Korusun
  • 1989: Av
  • 1989: Doktorlar
  • 1989: Kavgamız
  • 1989: Polis Dosyası
  • 1989: Atlı Karınca
  • 1989: Bekleyiş
  • 1989: Gülbeyaz
  • 1989: İnsanlar Yaşadıkça
  • 1989: Kürklü Melek
  • 1989: Önce İnsan
  • 1989: Şah Mat
  • 1989: Sahibini Arayan Madalya
  • 1989: Sen Yaşa
  • 1990: Tatar Ramazan
  • 1990: Bir Başka Yerde Bir Başka Hayat
  • 1990: Güneşi Göremeden
  • 1990: Haciz Karar
  • 1990: Kabadayılar Kralı
  • 1990: Kanımdaki Şeytan
  • 1990: Kara Elmas
  • 1991: Ahmet Hamdi Bey Ailesi
  • 1991: Elif Ana
  • 1991: İki Kadı
  • 1991: Yalnızlar
  • 1992: Nehirler Denize Akar
  • 1992: Polis
  • 1993: Deli Balta
  • 1993: Dur Gitme
  • 1993: Hayat Çemberi
  • 1993: İbrahim Bin Ethem Hz./İlahi Aşk
  • 1993: Kanayan Bosna
  • 1993: Kederli Yıllar
  • 1993: Merhamet
  • 1993: Şoför
  • 1993: Uzun Gece/Eshab-ı Kehf
  • 1994: Alaadin-i Attar Hz.
  • 1994: Ateş Sönüyor
  • 1994: Denizciler Geliyor
  • 1994: Gitme Kal
  • 1994: Göz Hapsi
  • 1994: İki Küçük Yaramaz
  • 1994: İş
  • 1994: Kanayan Yara - Bosna Mavi Karanlık
  • 1994: Ölüm Peşimizde
  • 1994: Ölümden Acı
  • 1994: Sevgili Oğlum
  • 1994: Şöhretin Bedeli
  • 1994: Tehlikeli Kadın
  • 1995: Bizim Ev
  • 1995: Duygular
  • 1995: Meçhul Kadın
  • 1995: Polis Dosyası
  • 1995: Yahya Kaptan
  • 1996: Bak
  • 1996: Çapraz Ateş
  • 1996: Gerçeğe Dönüş
  • 1996: Karanlıkta Gözlerime
  • 1996: Play With Death/Fear Wage
  • 1997: Ah Nalan Ah
  • 1997: Yasemin
  • 1998: Gülerken Ağladık
  • 1999: Ferman
  • 2000: Şeytan Sofrası
  • 2000: Yalnız Ölüm
  • 2001: Sultan
  • 2002: Sensiz Yaşanmaz
  • 2002: Sevgi Ana
  • 2002: Sırlar Dünyası/Sır Kapısı
  • 2005: Beşinci Boyut
  • 2008: Kırmızı Işık

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle