Oyun motorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Oyun motoru denilen çeşitli araçlar, oyun yapımcılarının kolay ve hızlı bir şekilde, sıfırdan başlamak zorunda kalmadan, bir oyun yapabilmelerini sağlar.

Açık kaynak kodlu oyun motorlarıDüzenle

Ana programlama dili Bağlayıcılar Ana platform Çoklu platform? SDL? Betik dili
Aleph One C Yok Mac OS Evet Evet Lua, Marathon Biçimlendirme Dili
Axiom Engine C# Yok Windows Evet Evet Dynamic Language Runtime
Skylight C# Yok Windows Hayır Hayır C#
Allegro oyun programlama kütüphanesi C Ada, C++, C#, D, Lisp, Lua, Mercury, Pascal, Perl, Python, Scheme Windows Evet Evet Yok
Blender3D C++ Python Windows Evet Hayır Python
Box2D C++ Java, ActionScript, C#, JavaScript, D, Python, DarkBasic, Lua Windows Evet Hayır Yok
Build engine C Yok DOS Hayır Hayır Yok
ClanLib C++ Yok Unix Evet Evet Yok
Crystal Space C++ Python, Perl, Java Linux[1] Evet Evet Yok
Cube C++ Yok Windows Evet Evet Yok
Cube 2 C++ Yok Windows Evet Evet Yok
DarkPlaces C Yok Windows Evet Evet Yok
Delta3d C++ Yok Windows Evet Hayır Python
Doom engine C Yok DOS Evet Hayır Yok
DXFramework C++ Yok Windows Evet Hayır Python
Exult C++ Yok Unix Evet Evet Yok
Game Blender C++ Yok Linux Evet Hayır Python
Genesis3D C Yok Windows Hayır Hayır Yok
Genesis Device Object Pascal Yok Windows Hayır Hayır Pascal Script
Glest C++ Yok Windows Evet Hayır Lua
id Tech 2 C Yok Windows Evet Hayır Yok
id Tech 3 C Yok Windows Evet Hayır Yok
ika C++, C# Yok Windows Evet Hayır Python
ioquake3 C Yok Windows Evet Evet Yok
Irrlicht Engine C++ Java, Perl, Ruby, Python, FreeBASIC, Lua, Delphi, Game Maker Windows Evet Evet Squirrel
jMonkeyEngine Java Yok Yok Evet Hayır Yok
Jogre Java Yok Yok Evet Hayır Yok
Lightweight Java Oyun Kütüphanesi Java Yok Yok Evet Hayır Yok
LÖVE C++ Yok Windows Evet Evet Lua
Nebula Device C++ Python, Java Windows Evet Hayır Lua, Tcl/Tk
Novalis Engine C++ Yok Windows Evet Evet Yok
OGRE C++ PureBasic Windows Evet Evet Ogre komut dili
OpenSceneGraph C++ Yok Windows Evet Hayır Yok
ORX C Yok Windows Evet Evet Yok
Panda3D C++ Python Windows Evet Hayır Python
Quake engine C Yok DOS/Windows Evet Hayır Yok
PLIB C++ Yok Windows Evet Evet Yok
Retribution Engine C++ Yok Windows Hayır Hayır Yok
Second Life C++ Yok Windows Evet Hayır Yok
Sphere C++ Yok Windows Evet Hayır JavaScript
Spring C++ Yok Windows Evet Hayır Lua
Stratagus C Yok Linux Evet Evet Lua
Troll2D C++ Yok Windows Evet Evet Yok
Verge 3.2 VC Yok Windows Evet Evet Lua, VergeC
Xilon Engine II Visual Basic .NET Yok Windows Hayır Hayır Yok

Ücretsiz oyun motorlarıDüzenle

Bu oyun motorları ücretsiz olarak kullanılabilirler, fakat kaynak kodları erişime açık değildir. Bu oyun motorlarının çoğu, ücretsiz bir versiyonlarını da sunan ticari ürünlerdir:

Ticari oyun motorlarıDüzenle

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle