Orhan Erçin (d. 5 Mart 1926, İstanbul - ö. 19 Ağustos 1993, İstanbul),   tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı, senarist.

Orhan Erçin
Orhanercin.jpg
Doğum 5 Mart 1926
İstanbul, Türkiye
Ölüm 19 Ağustos 1993 (67 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Etkin yıllar 1938-1988

İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olan sanatçı, 1938 yılında Halkevleri'nde tiyatro oyunculuğuna başlayarak sanat hayatına adım attı. 1943 yılında Raşit Rıza Topluluğu`nda profesyonel oyunculuğa geçti. "Gönül Hırsızı" adlı bir operet ve film senaryoları yazdı. 1940'larda kamera karşısına geçen Erçin, 1953 yılında yönetmenlik yapmaya başladı. Aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yapan Orhan Erçin, Louis de Funès'i seslendirmesiyle tanınmıştı.

FilmografisiDüzenle

YönetmenDüzenle

  • Çeto Sihirbaz - 1955
  • Kadının Fendi - 1955
  • Uçan Daireler İstanbul'da - 1955
  • Ölüm Saati - 1954
  • Fındıkçı Gelin - 1954
  • Çeto Salak Milyoner - 1953

SenaristDüzenle

  • Aşk Hırsızı - 1960
  • Çeto Sihirbaz - 1955
  • Kadının Fendi - 1955
  • Uçan Daireler İstanbul'da - 1955
  • Ölüm Saati - 1954
  • Çeto Salak Milyoner - 1953

OyuncuDüzenle

  • Süper Baba - 1988
  • Değirmen - 1986
  • Şaka Yapma - 1962
  • Sonbahar - 1959
  • Dar Sokaklar - 1958
  • Çeto Sihirbaz - 1955
  • Kadının Fendi - 1955
  • Ölüm Saati - 1954
  • Şaban Karaman'ın Koyunu - 1954
  • Yolculuk Var - 1954
  • Çeto Salak Milyoner - 1953
  • İki Kafadar Deliler Pansiyonunda - 1952
  • Şaban Çingeneler Arasında - 1952
  • Zoraki Kahraman - 1952
  • Kanlı Feryad - 1951
  • Mezarımı Taştan Oyun - 1951
  • Söyleyin Anama Ağlamasın - 1950

Dış bağlantılarDüzenle