Nuri Sezer

Nuri Sezer (Nurettin Sezer) (d.10 Ekim 1938 ; Kandıra, Kocaeli ; ö. 14 Nisan 2014; Berlin) , Türk-Alman tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

1970'li yılların başında Almanya'ya gitmiştir. Oyunculuğa tiyatro ile başlamış daha sonra sinemaya geçerek 1976 yapımı Otobüs ve 1988 yapımı Polizei gibi önemli filmlerde yer almıştır.

FilmografiDüzenle

  • 1957–1965 İstanbul, Haldun Dormen Tiyatro okulu, oyuncu, Tiyatro teknisyeni.
  • 1965–1985 İstanbul ve Stockholm de film.
  • 1985–2010 Berlin Video yapım, Öze TV yayını, film.
  • 1968 Dışardakiler / Utanför (TV-Film; İsveç ,oyuncu)
  • 1974 Otobüs (Sinema filmi; Türkiye/İsveç ,oyuncu)
  • 1979 Gül Hasan / Lyckliga vi… (Sinema filmi; İsveç / Türkiye; yapım, senaryo, oyuncu), 18. Antalya Film Festivali 1981; üçüncü film,en iyi senaryo
  • 1979 Bereketli Topraklar Üzerinde (Sinema filmi; Türkiye; yapım, oyuncu) Nantes Film Festival 1980; Juri-ödülü, Elal-Fransa Sanat ve Deneme Sinemaları Birliği ödülü, Strasbourg International Film Festival 1981, en iyi film, Antalya Film Festivali ‘81; Altın Portakal; Reji; en iyi Kamera; en iyi yardımcı oyuncu
  • 1983 Kardeşim Benim (; Türkiye; yapım, senaryo), Sedat Simavi Vakfi Sinema Dalı ödülü, 21. Antalya Film Festival ‘84; Gümüs Portakal; ikinci film, eniyi kamera
  • 1983 On bin yıl Anadolu (Dökü; 10-bölüm 30 ar dak.; Türkiye; yapım)
  • 1987 Aufbrüche (Sinema film ;Almanya; oyuncu)
  • 1988 BTT TV (TV-yayını; Almanya; yapım)
  • 1988 Polizei (Sinema film ;Almanya /Türkiye; oyuncu)
  • 2008 Evet, ich will! (Sinema film ;Almanya; oyuncu)
  • 2008 Lolipop (Kısa film; Almanya; oyuncu)
  • 2009 Die sechs Tage von Adam und Eva (Kısa film; Almanya; oyuncu)
  • 2009 Manyak Dükkân (TV-Seri; Türkiye / Almanya; oyuncu)
  • 2010 Para Para (Sinema film ;Almanya /Türkiye; Reji, senaryo, yapım, oyuncu)

Dış bağlantılarDüzenle