Ana menüyü aç

Nihat Doğan (d. 13 Şubat 1976,[1] İstanbul), Kürt asıllı Türk halk müziği şarkıcısı. 1994'te yayımlanan Kırdın Kalbimi ile profesyonel müzik kariyerine başladı. 2011'deki Survivor Ünlüler-Gönüllüler ile popülerliğini artırdı.

Nihat Doğan
Doğum 13 Şubat 1976 (1976-02-13) (43 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Köken Kürt
Tarzlar Türk halk müziği
Meslekler Vokalist, Müzisyen, Teknik Direktör
Etkin yıllar 1994–günümüz

HayatıDüzenle

Nihat Doğan,[2] 13 Şubat 1976'da İstanbul'da doğdu.[3] On bir yaşındayken babasını kaybetti.[3] Ailesinin büyükleri tarafından Muş'a götürülmek istendi fakat gitmek istemediğinden İstanbul'da kaldı.[3] Avcılar'daki bir çay bahçesinde istek üzerine bir şarkı söylemesiyle orada bulunan fakat Almanya'da ikâmet eden bir çiftin önerisiyle Almanya'ya gitti. Bir sene orada kaldı fakat star olamayacağını düşünüp Türkiye'ye geri döndü.[3] Müzik kariyerine 1994 yılında Kırdın Kalbimi adlı albümüyle başladı.

Ayrıca Nihat Doğan, kendini muhafazakâr demokrat olarak tanımlamaktadır.[3]

Katıldığı yarışmalar ve eleştirilerDüzenle

2011 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. 2015 yılında Survivor All-Star'a katılacaktı fakat Özgecan Aslan hakkında Twitter'da "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız." dedi ve halktan büyük tepki aldı. Bunun üzerine Acun Ilıcalı, Nihat Doğan'ı Survivor All-Star 2015'ten men etti diye iddia edildi ama kendisi gitmedim diye söyledi.[kaynak belirtilmeli]

Diğer çalışmalar ve taraftarıDüzenle

22 Ekim 2012 tarihinde Nihat Doğan, Twitter hesabında İstanbul 1. Amatör Lig 3. Grup’ta yer alan Büyükderespor'un teknik direktörü olduğunu açıkladı.[4] Fakat Doğan, antrenör diplomasına sahip olmadığı için resmi olarak Büyükderespor'un teknik direktörü değil.[5] Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Sözleşmeli bir antrenöre sahip bir kulüpte, gerekirse bir yönetici, antrenör kulübede olmasa bile takımın başında yer alabilir." kuralına dayanarak Doğan, yönetici kartıyla sahaya çıktı.[5] Galatasaray SK eski yöneticilerinden Adnan Öztürk'ün kendisi hakkındaki ihraç talebi Yönetim Kurulunca oy birliğiyle olumlu bulundu. Böylece 2015 yılının Mart ayında yapılacak olan Mali Genel Kurulda ihraç istemiyle oylama yapılmasının yolu açılmış oldu.[6]

DiskografisiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • 1994: Kırdın Kalbimi
  • 1996: Ayrılık Acı Birşey
  • 1998: Anlamıyorlar
  • 2000: Dayan Yüreğim
  • 2001: Züleyha
  • 2002: Zor Gelir
  • 2004: Seve Seve
  • 2005: Bitanesinden Bitanesine
  • 2007: Allah belanı versin
  • 2009: 1071

Single'larıDüzenle

  • 2011: "Arayamadım"
  • 2014: "O Da Can"
  • 2018: "Hey Gidi Hey"
  • 2019: "Hercai"

FilmografisiDüzenle

  • 2001: Sultan
  • 2013: Harem (konuk oyuncu)

Yarışma ve sunduğu programlarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://m.radikal.com.tr/hayat/nihat_doganin_hayatta_kalma_savasi_survivor-1293182
  2. ^ http://haber.stargazete.com/sondakika/nihat-dogan-basima-gelenler-kurt-kimligim-yuzunden/haber-691282
  3. ^ a b c d e İzci, İpek (28 Ağustos 2011). "İnsan olduğum için utanacağım aklıma gelmezdi". Radikal. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2011. 
  4. ^ "Arkadaşlar Büyükderespor a teknik direktör olduğum haberi doğrudur.destek veren herkese çok tşk ederim". Twitter. 22 Ekim 2012. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  5. ^ a b "Teknik direktör değil yönetici". Radikal. 24 Ekim 2012. 10 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2012. 
  6. ^ "Galatasaray'da flaş karar! Nihat Doğan..." 17 Şubat 2015. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015.  Bilinmeyen parametre |Yayıncı= görmezden gelindi (|yayıncı= kullanımı öneriliyor) (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle