Nihat Altınkaya

Türk manken, foto model ve oyuncu

Nihat Alptuğ Altınkaya (d. 28 Eylül 1979, Karabük), profesyonel sporculuk yapmış Türk manken, fotomodel ve oyuncudur. 2005 yılında Fear Factor programına katılıp ilk turda elenmiş olan Altınkaya, 2012 Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışma programının birincisi olmuştur. Ardından dizi hayatına kaldığı yerden devam etmiştir.

Nihat Altınkaya
Doğum Nihat Alptuğ Altınkaya
28 Eylül 1979 (1979-09-28) (43 yaşında)
Karabük, Türkiye
Meslek Voleybolcu, manken, oyuncu
Etkin yıllar 2006-günümüz
Evlilik
İmre Altınkaya (e. 2010)
Çocuk(lar) 2

BiyografisiDüzenle

Nihat Altınkaya, 28 Eylül 1979'da Karabük’te doğmuştur. Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olan Altınkaya, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te almıştır. İki kız kardeşi vardır.[1] Annesi banka memuresidir, babası ise demir çelik işiyle uğraşmıştır.[2] Karabük Demir Çelik Lisesinde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübünde iki sene profesyonel voleybol oynamıştır.[1] On yedi yaşındayken sakatlandığı için voleybolu bırakmış, Ayvalık'ta bir gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.[1] Daha sonra İstanbul'a taşındığında buradaki gece kulüplerinde çalışırken boks eğitimi almış, Fenerbahçe Boks Kulübünde yer almıştır.[1][3] Yolda yürürken keşfedilmiş ve önce modellik sonra oyunculuk yapmaya başlamıştır.[4] İstanbul’da yaşamaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.[5]

Oyunculuk kariyeriDüzenle

İstiklal Caddesi’nde yürürken tanıştığı kast ajansı sahibi “Gökçe Doruk Erten" sayesinde Funda Arar’ın ‘'Özledim’' şarkısının klibinde oynadıktan sonra iki kez mankenlik, iki kez de modellik yapmıştır.[1] Daha sonra oyunculuk kariyeri başlayan Altınkaya, Belçika ortak yapımı Turkuaz filmi dâhil üç sinema filminde başrolde, çeşitli televizyon dizilerinde yardımcı karakter olarak yer almıştır.[6] Sanatçı "Ekol Drama Sanat Evi"nde Ayla Algan ve İpek Bilgin gibi eğitmenlerden tiyatro sanatı eğitimi almıştır. Kağan Erturan’ın ilk uzun metraj filmi olan En Mutlu Olduğum Yer filminde Ezgi Asaroğlu ile başrolü paylaşmıştır.[7]

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol
2010 En Mutlu Olduğum Yer Kemal (Başrol)[2][8][9]
2010 Turquaze (Başrol)[10][11]
2009 Aşk Üçgeni (Başrol)[12]
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2022- Kuruluş Osman Olof
2021-2022 Teşkilat Hulki Gürbüzoğlu
2019 Elimi Bırakma Barış Yaman
2017-2019 Söz Yarbay-Albay Erdem Kaçmaz
2016 Yüksek Sosyete Avukat Levent Karatay
2015 Kara Ekmek Aslan
Medcezir Kaan Mavideniz
2014-2015 Kara Para Aşk Serhat
2013-2014 Karadayı Sinan Koca
2013 Tozlu Yollar Fikret
2010-2011 Unutulmaz Aras[13][14][15]
2009-2010 Kahramanlar İtfaiyeci Mete[16]
2009 Yaprak Dökümü Levent Tuncel[17]
Dudaktan Kalbe Aktör Umut Altuğ
2007 Kurtlar Vadisi Pusu Memati'nin adamı[18]
Menekşe ile Halil Tetikçi Semih[18]
2006 Binbir Gece Fuat[19]
Klip
Yıl Sanatçı Klip
2006 Funda Arar Özledim[20]
2006 Nilgül Konuşamıyorum[21]
2007 Nilgül Sen[22]
2007 Yaşar Sevda Sinemalarda[23]
2007 Aylin Aslım Ahh[24]

Özel hayatıDüzenle

Sevgililerinin pijamalarını ve rozet koleksiyonu yapan Altınkaya'nın gelecek için hayali güzel bir sahil kasabasında köhne bir rakı-balık restoranının olmasıdır.[6] Yaprak Dökümü dizisindeki rol arkadaşı Deniz Çakır ile bir süre ilişki yaşayan Altınkaya, Aralık 2010'da İrem Altınkaya ile evlenmiştir.[25][26] İmre Hanım'la Melek ve Ayşe adında iki kız çocukları vardır. R&B müzik türünü ve ritimli şarkıları dinlemeyi seven Altınkaya'nın en beğendiği aktörler Cüneyt Arkın ve Kadir İnanır'dır.[1]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d e f Acunn.com 15 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Nihat Altınkaya Hayatının Bilinmeyenlerini Acunn.com'a Anlattı...”
  2. ^ a b Hürriyet Arşiv[ölü/kırık bağlantı] 05.04.2010, “Serseri yakışıklı ile duru güzelliğin aşkı” - Erişim tarihi: 07-05-2012
  3. ^ Burada Laf Çok 4 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. CNN Türk, Mesut Yar röportajı
  4. ^ Sabah Foto Haber 4 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 01 Nisan 2012 “Hayatlarına sihirli değnek değdi” Erişim tarihi: 07-05-2012
  5. ^ HaberTürk Magazin 6 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Zafer Akbaş 12 Nisan 2012: “Adonis Nihat kadınları üzdü!” Erişim tarihi: 07-05-2012
  6. ^ a b Milliyet Cadde[ölü/kırık bağlantı] İlknur Taş Röportajı: “Yemek yapmayı çok seviyor. Bu nedenle evindeki favori köşesi mutfağı. Nihat Alptuğ Altınkaya pijama koleksiyonunun yanı sıra rozet de biriktiriyor” - Erişim tarihi:07-05-2012
  7. ^ Hürriyet Kelebek 11 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 9 Nisan 2010,Serdar Benli: “Yastık yok çarşaf var” - Erişim tarihi: 07-05-2012
  8. ^ Sinemalar.com 25 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “En Mutlu Olduğum Yer”
  9. ^ İMDb 14 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “En Mutlu Oldugum Yer (2010)”
  10. ^ Sinemalar.com 8 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Turkuaz (Turquaze)”
  11. ^ İMDb 3 Aralık 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Turquaze (2010)”
  12. ^ Sinemalar.com 8 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Aşk Üçgeni”
  13. ^ Haber Türk 22 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 27 Ekim 2010 Çarşamba, “Unutulmaz bu hafta 4 yıl atlıyor!” - Erişim tarihi: 07-05-2012
  14. ^ Haber Türk 17 Ekim 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 14 Ekim 2010 Perşembe, “'Unutulmaz' defile!” - Erişim tarihi: 07-05-2012
  15. ^ Sabah Foto Haber 14 Nisan 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 18 Mart 2011 “Unutulmaz'ın kovboyları” - Erişim tarihi: 07-05-2012
  16. ^ Show Tv Net 29 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Dizi:Kahramanlar, Oyuncular
  17. ^ Sabah Gaz. Günaydın Arşivi 7 Aralık 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 03-11-2010 “Seri katili oynamayı çok isterim” - Erişim tarihi: 07-05-2012
  18. ^ a b Youtube video 10:48Mesut Yar röportajı: Burada Laf Çok programı
  19. ^ Youtube video Oylum Talu Burası Hafta sonu programı
  20. ^ Youtube 8 Aralık 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Funda Arar - Özledim”
  21. ^ Daily Motion 12 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Nilgül - Konuşamıyorum”
  22. ^ Youtube “Nilgül - Sen”
  23. ^ Youtube 19 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Yaşar-Sevda Sinemalarda”
  24. ^ Youtube 9 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “Aylin Aslim - Ahh”
  25. ^ Magazin Ajanda 26 Şubat 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 03 Şubat, 2009, Salı “Aşıklar ilk kez el ele”- Erişim tarihi: 07-05-2012
  26. ^ Sabah Gaz. 24 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 21 Nisan 2010 “Ünlü ünlüyü sever” - Erişim tarihi: 07-05-2012

Dış bağlantılarDüzenle