Nicky Henson

Nicholas Victor Leslie Henson (12 Mayıs 1945, Londra - 15 Aralık 2019, Londra), İngiliz oyuncu ve dublaj sanatçısı.

Nicky Henson
Doğum Nicholas Victor Leslie Henson
12 Mayıs 1945(1945-05-12)
Londra, İngiltere
Ölüm 15 Aralık 2019 (74 yaşında)
Londra, İngiltere
Meslek Oyuncu ve dublaj sanatçısı
Etkin yıllar 1964-2019
Evlilik Una Stubbs (1969-75)
Marguerite Porter (1986-2019)
Çocuk(lar) 3

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

12 Mayıs 1945'te Londra'da doğdu. 1964'te oyunculuk kariyerine tiyatro ile başladı. 1977'de İngiliz Kraliyet Tiyatrosu sanatçısı oldu.[1] Tiyatro dışında sinema ve televizyonda bazı yapımlarda rol aldı seslendirme çalışmaları yaptı. Yer aldığı sinema ve televizyon yapımları arasında; Witchfinder General (1968), There's a Girl in My Soup (1970), Mosquito Squadron (1970) ve Psychomania (1971) sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

İngiliz oyuncu ve dublaj sanatçısı Nicky Henson 15 Aralık 2019'da doğum yeri Londra'da lenfoma nedeniyle 74 yaşında ölmüştür.[2]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1972: All Coppers Are...
  • 1973: The Death Wheelers
  • 1973: Penny Gold
  • 1976: The Bawdy Adventures of Tom Jones
  • 1977: No. 1 of the Secret Service
  • 1981: The Secret of Seagull Island
  • 2001: Death, Deceit & Destiny Aboard the Orient Express
  • 2005: Syriana
  • 2011: Blitz
  • 2014: We Still Kill the Old Way
  • 2017: The Holly Kane Experiment
  • 2018: We Still Die the Old Way

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1966: The Frost Report
  • 1967: Vacant Lot
  • 1967: Get It-Got It-Good
  • 1975: Lucky Feller
  • 1977: Cottage to Let
  • 1978: That's the Way the Money Goes
  • 1983: The Happy Apple

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1969: The Coward Revue
  • 1971: Equal Partners
  • 1982: Anyone for Denis?
  • 1985: Absurd Person Singular
  • 1985: Tropical Moon Over Dorking
  • 1987: Love After Lunch
  • 2005: 'Fawlty Towers' @ 30
  • 2005: Fawlty Towers Revisited

Video filmlerDüzenle

  • 1995: Coronation Street: The Feature Length Special
  • 2008: Pig Production: Animal Welfare Aspects of Good Agricultural Practice
  • 2010: Return of the Living Dead: Making of 'Psychomania'

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Nicky Henson Biography (1945-)". 6 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2015. 
  2. ^ "Fawlty Towers and EastEnders actor Nicky Henson dies aged 74". Wilts and Gloucestershire Standard. 16 Aralık 2019. [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılarDüzenle