Nevzat Okçugil

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu

Nevzat Okçugil (d. 16 Nisan 1921 - ö. 25 Kasım 1998, İstanbul), Türk kadın tiyatro ve sinema oyuncusu.

Nevzat Okçugil
Doğum 16 Nisan 1921(1921-04-16)
Türkiye
Ölüm 25 Kasım 1998 (77 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu

HayatıDüzenle

Çok genç yaşta başladığı oyunculukta uzun yıllar hizmet etmiş önemli bir karakter oyuncusudur.

FilmografiDüzenle

  • 1939: Taş Parçası
  • 1940: Yılmaz Ali
  • 1942: Kerem İle Aslı
  • 1953: Cinci Hoca
  • 1953: Eğlence Bülbülleri
  • 1954: Şaban Karaman'ın Koyunu
  • 1955: Basmacı Güzeli
  • 1956: Kısmet
  • 1956: Saz Ve Caz
  • 1960: Bir Gelin Gitti
  • 1962: Ölmek İstiyorum
  • 1963: Bekarlık Sultanlıktır
  • 1963: Bulunmaz Uşak
  • 1964: Kadın Berberi
  • 1964: Meyhaneci / Can Düşmanı
  • 1965: Babasına Bak Oğlunu Al
  • 1965: Biz De Vatandaşız
  • 1965: Dokuz Canlı Adam
  • 1965: Ekmek Kavgası
  • 1965: Hacı Baba
  • 1965: Kırık Hayatlar
  • 1965: Satılık Kalp
  • 1965: Zennube
  • 1966: Bar Kızı
  • 1966: Burçak Tarlası
  • 1966: Dehşet Yaratan Adam
  • 1966: Kan Ve Kurşun
  • 1966: Kara Tren
  • 1966: Kenarın Dilberi
  • 1966: Kucaktan Kucağa
  • 1966: Şoför Deyip Geçmeyin
  • 1966: Vur Emri
  • 1967: Affet Beni
  • 1967: Ağır Suç
  • 1967: Bekar Odası
  • 1967: Gecelerin Kralı
  • 1967: Hesap Günü
  • 1967: Kader Bağı
  • 1967: Ringo Kazım
  • 1967: Silahlı Paşazade
  • 1967: Yağmur Çiselerken
  • 1967: Zehirli Hayat
  • 1968: Alnımın Kara Yazısı
  • 1968: Arkadaşımın Aşkısın / Kan Kardeşim
  • 1968: Aşkım Günahımdır
  • 1968: Belalı Beşler
  • 1968: Can Pazarı
  • 1968: Efelerin Öcü
  • 1968: Efkarlı Sosyetede
  • 1968: İstanbul Tatili
  • 1968: Mazimdeki Kadın
  • 1968: Sabahsız Geceler
  • 1968: Şafak Sökmesin
  • 1968: Son Hatıra
  • 1968: Yasemin'in Tatlı Aşkı
  • 1969: Bir Aşk Türküsü
  • 1969: Bir Vefasız Yar İçin
  • 1969: Gül Ayşe
  • 1969: İnleyen Nağmeler
  • 1969: Kaldırım Çiçeği
  • 1969: Karlı Dağdaki Ateş
  • 1969: Ölüme Giden Yol
  • 1970: Ayşecik Sana Tapıyorum/Solan Gül
  • 1970: Babaların Günahı
  • 1970: Beleşçi Murat
  • 1970: Ölünceye Kadar
  • 1971: Fatoş Sokakların Meleği
  • 1971: Kezban Paris'te
  • 1971: Sevdiğim Uşak
  • 1972: Gelinlik Kızlar
  • 1972: Günahsızlar
  • 1972: Kırk Yalan Memiş
  • 1972: Sezercik Aslan Parçası
  • 1973: Anneler Günü
  • 1974: Bir Damla Kan Uğruna
  • 1974: Salako
  • 1974: Yaz Bekarı
  • 1975: Bitirimler Sınıfı
  • 1975: Bu Osman Başka Osman
  • 1975: Çapkın Kızlar
  • 1975: Delisin
  • 1975: Gariban Şakir
  • 1975: Seveceksen Sev Artık
  • 1975: Tatlı Tatlı
  • 1976: Analar Ölmez
  • 1976: Bitmeyen Şarkı
  • 1976: Cani
  • 1976: Ne Umduk Ne Bulduk
  • 1976: O Biçim Miras
  • 1979: Bir Çiçek Üç Böcek
  • 1979: Üç Tatlı Bela / Öldüren Örümcek
  • 1979: Yorgun Savaşçı
  • 1980: Zübük
  • 1981: Yüz Karası / Şöhretin Sonu
  • 1982: Altın Kafes
  • 1982: Kördüğüm
  • 1983: Üç İstanbul
  • 1983: Zifaf
  • 1984: Alev Alev
  • 1984: Kayıp Kızlar
  • 1985: Paranın Esiri
  • 1985: Suçlu Gençlik
  • 1986: Aşk Ve Kin
  • 1986: Aşkın Kanunu Yoktur
  • 1986: Hayat Kadını
  • 1987: Hoşgeldin Ramazan
  • 1987: Kiracı
  • 1987: O Bir Melekti
  • 1988: Bıçkın
  • 1988: Yasak İlişki
  • 1989: Öğretmen Zeynep
  • 1989: Talih Kuşu
  • 1991: Aldatacağım / Kaderimsin
  • 1993: Cümbüş Sokak
  • 1994: İnce İnce Yasemince
  • 1996: Mesela Dedik
  • 1996: Tatlı Kaçıklar
  • 1998: Sibel
  • 2000: Zart-1 TV

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle