Nejat Özbek

Türk oyuncu ve yapımcı

Nejat Özbek ya da doğum adıyla Mehmet Nejat Özberk (15 Ağustos 1941, İstanbul - 2 Mart 2005, Muğla), Türk sinema oyuncusu ve yapımcıdır.

Nejat Özbek
Doğum Mehmet Nejat Özberk
15 Ağustos 1941(1941-08-15)
İstanbul, Türkiye
Ölüm 2 Mayıs 2005 (63 yaşında)
Bodrum, Muğla, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, yapımcı
Etkin yıllar 1969-1993

HayatıDeğiştir

Selanik göçmeni bir ailenin oğludur. Robert Koleji mezunudur. Üç evlilik yapmıştır. İkinci evliliğinden iki çocuğu vardır. 1968 doğumlu oğlu Suat Özberk ve 1972 doğumlu Ebru Özberk adında kızı vardır

Sinema kariyerine 1969 yapımı Sarı Çizmeli adlı filmde başrol oyuncusu olarak başlamıştır, 1993'e kadar birçok sinema ve Tv filminde; başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol almıştır.Yeşilçam'ın seks furyasından uzak durmuş, yardımcı karakter oyuncusu olarak hafızalarda yer etmiştir. 1986 - 1991 yılları arasında Varlık film şirketinde prodüktör olarak birçok filmin yapımını gerçekleştirmiştir.

FilmografisiDeğiştir

  • 1969: Sarı Çizmeli
  • 1971: Çark
  • 1971: Çirkin ve Cesur
  • 1971: En Kralina Tek Kursun
  • 1971: Hey Amigo Bes Mezar
  • 1971: Hey Amigo Sartana
  • 1971: Katiller
  • 1971: Mezarını kaz beni bekle
  • 1972: Batida Kan Vardi / Batida Ölüm Var
  • 1972: Batıda ölüm var
  • 1972: Haydut Avcısı
  • 1972: Kabadayilar Kralı
  • 1972: Kanun Adamı
  • 1973: Çocuğumu İstiyorum
  • 1977: Satılmış Adam
  • 1977: Şeref Yumruğu
  • 1978: Baba Kartal
  • 1978: Cafer'in Çilesi
  • 1978: Kılıç Bey
  • 1978: Çilekeş
  • 1978: Denizden Gelen Kadin / Sonsuz Gece
  • 1978: Görünmeyen Düsman
  • 1978: Kaybolan Yıllar
  • 1978: Ölüm Görevi
  • 1978: Onsuz Olamam
  • 1978: Rezil
  • 1978: Romalı dilber
  • 1978: Şahit
  • 1978: Sonsuz Gece
  • 1978: Uyanış
  • 1978: Yıkılış
  • 1979: İki Cambaz
  • 1979: Kanun Gücü
  • 1979: Küskün Çiçek
  • 1979: Süpermen Dönüyor
  • 1979: Üç Sevgilim
  • 1979: Vatandaş Rıza
  • 1979: Kara Çadırın Kızı
  • 1979: Onsuz Olamam
  • 1979: Rezil
  • 1979: Yıkılış
  • 1980: Kartal Murat
  • 1980: Rahmet Ve Gazap
  • 1980: Ben topraktan bir canım
  • 1980: Sarışın Tehlike
  • 1980: Yarabbim
  • 1981: Su
  • 1981: Unutulmayanlar
  • 1981: Ağla Gözlerim
  • 1982: Son Savaşçı
  • 1982: Hasret Sancısı
  • 1983: En Büyük Yumruk
  • 1985: Suçlu Gençlik
  • 1989: İz Peşinde
  • 1990: Kiraz Çiçek Açıyor
  • 1990: Küçük ve Sonsuz Yürek
  • 1990: Yorum Yok
  • 1992: Polis
  • 1992: Belkıs Hanımın Konağı
  • 1993: Kederli Yıllar
  • 1993: Kıvılcım
  • 1993: Rumuz Sev Beni
  • 1993: Sevgili Ortak

KaynakçaDeğiştir

Dış bağlantılarDeğiştir