Martin Mystere sayıları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Martin Mystere dergisinin sayılarını içermektedir. Türkiye'de Martin Mystere çeşitli yayınevleri tarafından yayınlanmıştır. Martin Mystere Türkiye'de önce Tay Yayınclık tarafından orijinal sıraya yer yer uyularak, yer yer farklı sıralarda yer yer de bâzı bölümler atlanarak yayınlanmıştır. Sonrasında AD Yayıncılık aynı şekilde kalınan yerden karışık bir sıra ve bâzı sayıları atlayarak devam etmiştir. AD Yayıncılık sonrasında Doğan Egmont ismiyle devam etmiştir. Sonrasında da Aksoy yayıncılık Doğan Egmont serisinin kaldığı yerden düzgün sırayla devam etmiştir. İlerki yıllarda çıkan Lâl Kitap Özel serisi önceden atlanmış bâzı sayıları yeniden yayınlayarak arada atlanmış bâzı sayıları yayınlamıştır.

Sonradan yayınlanan Lal Kitap Klasik Maceraler (LKM) serisi, ilk sayıdan itibaren orijinal İtalyan serinin sıralamasına göre tüm Martin Mystere serisini tekrar yayını olmaktadır. Bu seride bazı maceraların isimleri eski Tay - AD - DE - AKS serisi isimleriyle, bâzen de orijinal ismine daha bağlı kalınarak tekrar tercüme edilmiştir.

Aşağıdaki listedeki seri sıralamasında Türkçe seri'lerde bu farklı yayınlar için kısatmalar kullanılmıştır. Bu kısatlamalar şu şekildedir:

TBA: Tay Yayıncılık Büyük Albüm, AD: AD Yayıncılık, DE: Doğan Egmont Yayıncılık (DE serisi AD serisinin devamı olduğundan no 15'den başlamaktadır), AKS: Aksoy Yayıncılık, : Lâl Kitap Özel Seri, LMMA: Lâl Kitap Martin Mystere Almanak, LKM: Lâl Kitap Klasik Maceralar

İlk seriDüzenle


Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
1 Nisan 1982 Gli Uomini in Nero Geçmişin sırları TBA-1, LKM-1 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini

Araştırmacı Edouard Morel, Yunanistan'ın Kalabaka kasabasında yaptığı araştırmalar sırasında, Meteoron Manastırında gizemli bir el yazmasını keşfeder. Manastır'dan sorumlu Peder Kastron'un el yazmasını manastır'dan çıkartmaya yanaşmaması üzerine onu çalmak zorunda kalır. Kaçak olarak el yazmasını dışarı çıkardıktan sonra birtakım kişilerce izlendiğini anlayan Morel, gizlice otelden ayrılır ve el yazmasını, güvende olacağını düşündüğü dostu Martin Jacques Mystere'nin evine postayla gönderir. Fakat Havalimanına gitmeye çalıştığı sırada iki silahlı adam tarafından yolu kesilir ve kaçmaya çalışırken vurularak öldürülür.

Bu sırada Martin Mystere ve asistanı Java Azor Adalarında araştırma yapmaktadırlar. Cristina Ramos adlı bir kadın, bir Sünger avcısından Bronz bir heykel parçası almıştır ve adam onu Santa Maria adası civarında bulduğunu söylemektedir. Cristina aynı heykelden başkaları olup olmadığını araştırması için Martin'e başvurmuştu. Martin ve Java denizaltında yaptıkları araştırmada sular altında kalmış eski bir liman ve birçok bronz hayvan ve insan heykeli buldular. Garip olansa buradaki insan heykelleri İtalya yakınlarında bulunmuş olan Riace Bronz Heykellerinden birinin tıpatıp aynısıydılar. Eski Yunanlar tarafından yapılmış olan heykellerin benzerleri nasıl oluyorda Cebelitarık Boğazından bu kadar uzakta bulunabiliyordu? Ve bu heykelleri kim yapmıştı? Antik Yunanlar hiçbir zaman bu kadar gerçekçi hayvan heykelleri yapamamışları.
2 Mayıs 1982 La vendetta di Râ Ra'nın intikamı TBA-2, LKM-1 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
3 Haziran 1982 Operazione Arca Nuh'un gemisi TBA-29, LKM-1 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini, Angelo Maria Ricci
4 Temmuz 1982 La stirpe maledetta Lanetli soy TBA-3, LKM-1 Alfredo Castelli Franco Bignotti, Angelo Maria Ricci
5 Ağustos 1982 La casa ai confini del mondo Dünyanın sınırındaki ev TBA-8, LKM-2 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
6 Eylül 1982 Delitto nella preistoria Tarihöncesi cinayet TBA-8, LKM-2 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro
7 Ekim 1982 L’uomo che scoprì l’Europa Gençlik pınarı, (Avrupa'yı Keşfeden Adam) TBA-1, LKM-2 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Franco Bignotti
8 Kasım 1982 La fonte della giovinezza Gençlik pınarı TBA-1, LKM-2 Alfredo Castelli Franco Bignotti
9 Aralık 1982 Il Triangolo delle Bermude Bermuda şeytan üçgeni TBA-2, LKM-3 Alfredo Castelli Franco Bignotti, Angelo Maria Ricci
10 Ocak 1983 Il segreto del "Lusitania" Bermuda şeytan üçgeni, (Lucitia'nın Sırrı) TBA-2, LKM-3 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
11 Şubat 1983 Il teschio del destino Kader kafatası TBA-6, LKM-3 Alfredo Castelli Claudio Villa
12 Mart 1983 All’ombra di Teotihuacán Kader kafatası, (Teotihuacan'ın Gölgesinde) TBA-6, LKM-3 Alfredo Castelli Claudio Villa
13 Nisan 1983 Un vampiro a New York New York vampiri TBA-6, TBA-7, LKM-4 Alfredo Castelli Franco Bignotti
14 Mayıs 1983 La maledizione New York vampiri, (Lanet) TBA-6, TBA-7, LKM-4 Alfredo Castelli Alfredo Castelli
15 Haziran 1983 La spada di Re Artù Kutsal kılıç TBA-7, LKM-4 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
16 Temmuz 1983 Il mistero di Stonehenge Kutsal kılıç, (Stonehenge'in Gizemi) TBA-7, LKM-4 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
17 Ağustos 1983 La città delle ombre diafane Şeffaf gölgeler kenti TBA-3, LKM-5 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro
18 Eylül 1983 Le creature dell’abisso Şeffaf gölgeler kenti, (Cehennem Yaratıkları TBA-3, LKM-5 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro
19 Ekim 1983 Orrore nello spazio Uzayda dehşet TBA-4, LKM-5 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Angelo Maria Ricci
20 Kasım 1983 La Torre di Babele Uzayda dehşet, (Babil Kulesi) TBA-4, LKM-5 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
21 Aralık 1983 Il libro degli arcani Üç garip hikâye TBA-4, LKM-6 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci, Claudio Villa
22 Ocak 1984 Tunguska! Tunguska! TBA-5, LKM-6 Alfredo Castelli Claudio Villa, Giampiero Casertano
23 Şubat 1984 Morte nella taiga Tunguska!, (Tayga'da Ölüm) TBA-5, LKM-6 Alfredo Castelli Giampiero Casertano
24 Mart 1984 Viaggio nel futuro Bitmeyen savaş TBA-9, TBA-10, LKM-6 Alfredo Castelli Giampiero Casertano, Gaspare ve Gaetano Cassaro
25 Nisan 1984 Ritorno dall’aldilà Bitmeyen savaş, (Dönüş) TBA-9, TBA-10, LKM-7 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro
26 Mayıs 1984 Il mostro d’acciaio Bitmeyen savaş, (Çelik Canavar) TBA-9, TBA-10, LKM-7 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Giancarlo Alessandrini
27 Haziran 1984 Incontri ravvicinati Yüz yüze Çatışma LKM-7 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Giancarlo Alessandrini
28 Temmuz 1984 La sfera di cristallo Cam küre (Kristal Küre) TBA-10, TBA-11, LKM-7 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Angelo Maria Ricci
29 Ağustos 1984 Il terzo occhio Cam küre (Üçüncü Göz) TBA-10, TBA-11, LKM-8 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
30 Eylül 1984 La camera del tempo Korkunç istila (Zaman Odası) TBA-9, LKM-8 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci, Claudio Villa
31 Ekim 1984 L’orrenda invasione Korkunç istila TBA-9, LKM-8 Alfredo Castelli, Pier Francesco Prosperi Claudio Villa, Franco Bignotti
32 Kasım 1984 L’uomo dei boschi Maymun adamlar (Orman Adamı) TBA-8, TBA-9, LKM-8 Pier Francesco Prosperi Franco Bignotti
33 Aralık 1984 Il libro di Toth Toth'un kitabı TBA-5, LKM-9 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
34 Ocak 1985 Il mistero del nuraghe Nuraghe'nin esrarı (Nuranghe'nin Sırrı) TBA-14, TBA-15, LKM-9 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro
35 Şubat 1985 Moha-Moha Moha-Moha TBA-12, LKM-9 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Giancarlo Alessandrini
36 Mart 1985 Il ritorno dei Kundingas Kundingaların Dönüşü TBA-12, LKM-9 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Giancarlo Alessandrini
37 Nisan 1985 La mente che uccide Öldüren beyin TBA-11, LKM-10 Alfredo Castelli Giampiero Casertano
38 Mayıs 1985 Scanners! Öldüren beyin (Scanner'lar) TBA-11, LKM-10 Alfredo Castelli Giampiero Casertano, Claudio Villa
39 Haziran 1985 Il flauto di Pan Pan'ın flütü TBA-16, TBA-17, LKM-10 Alfredo Castelli, Sauro Pennacchioli Claudio Villa
40 Temmuz 1985 La reincarnazione di Annabel Lee Annabel Lee'nin öyküsü (A. Lee'nin Yeniden Doğuşu) TBA-18, TBA-19, LKM-10 Alfredo Castelli, Sauro Pennacchioli Claudio Villa, Franco Bignotti
41 Ağustos 1985 Il potere dell’idolo Annabel Lee'nin öyküsü (Putun Gücü) TBA-18, TBA-19, LKM-11 Alfredo Castelli Franco Bignotti
42 Eylül 1985 Rapa Nui! Geçmişten gelen adam (Papa Nui!) TBA-12, TBA-13, LKM-11 Alfredo Castelli Franco Bignotti, Angelo Maria Ricci
43 Ekim 1985 La guerra senza tempo Geçmişten gelen adam (Zamanı Olmayan Savaş) TBA-12, TBA-13, LKM-11 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci, Enrico Bagnoli
44 Kasım 1985 Il principe delle tenebre Karanlıklar Prensi LKM-11 Alfredo Castelli Enrico Bagnoli, Gaspare ve Gaetano Cassaro
45 Aralık 1985 Il segreto del Monastero Manastırın Sırrı LKM-12 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro
46 Ocak 1986 Il Signore delle Tempeste Fırtınaların Efendisi LKM-12 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Giovanni Freghieri
47 Şubat 1986 Tempo zero Öldüren Ateş (Zaman Sıfır) TBA-14, LKM-12 Alfredo Castelli Giovanni Freghieri
48 Mart 1986 Gli assassini del Kung-Fu Kung-fu'nun katilleri TBA-16, LKM-12 Alfredo Castelli Giovanni Freghieri, Franco Bignotti
49 Nisan 1986 Sangue a Chinatown Kung-fu'nun katilleri (Chinatown'da Kan) TBA-16, LKM-13 Alfredo Castelli Franco Bignotti
50 Mayıs 1986 La falce del Druido Köyün Sırrı (Druid'lerin Orağı) TBA-15, TBA-16, LKM-13 Alfredo Castelli Franco Bignotti, Giampiero Casertano
51 Haziran 1986 La notte dell’Uomo Lupo Köyün Sırrı (Kurt Adamın Gecesi) TBA-15, TBA-16, LKM-13 Sauro Pennacchioli, Tiziano Sclavi, Alfredo Castelli Giampiero Casertano, Angelo Maria Ricci
52 Temmuz 1986 La follia di Martin Mystère Martin Mystere'nin Çılgınlığı LKM-13 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci, Enrico Bagnoli
53 Ağustos 1986 Frankenstein 1986 Dehşet Şatosu (Frankenstein 1986) TBA-17, TBA-18, LKM-14 Alfredo Castelli Enrico Bagnoli
54 Eylül 1986 Ritorno a Lilliput Liliput'a dönüş TBA-19, LKM-14 Alfredo Castelli, Pier Francesco Prosperi Enrico Bagnoli, Alessandro Chiarolla
55 Ekim 1986 Il tesoro delle sette città Altın Geminin sırrı (Yedi Kentin Hazinesi) TBA-19, TBA-20, LKM-14 Pier Francesco Prosperi, Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla, Gaspare e Gaetano Cassaro
56 Kasım 1986 Magia africana Dinozor'un Uyanışı (Afrika Büyüsü) TBA-20, TBA-21, LKM-14 Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Sergio Tuis
57 Aralık 1986 Il risveglio del dinosauro Dinozor'un Uyanışı TBA-20, TBA-21, LKM-15 Alfredo Castelli Sergio Tuis
58 Ocak 1987 La valle perduta Dinozor'un Uyanışı (Kayıp Vadi) TBA-20, TBA-21, LKM-15 Alfredo Castelli, Pier Francesco Prosperi Sergio Tuis, Alessandro Chiarolla
59 Şubat 1987 Le piste di Nazca Dünya tehlikede (Nazka Yolları) TBA-21, LKM-15 Pier Francesco Prosperi Alessandro Chiarolla
60 Mart 1987 Nella terra dei Dogon Kötülük Tohumu (Dogon'ların Ülkesinde) TBA-21, TBA-22, LKM-15 Pier Francesco Prosperi Alessandro Chiarolla, Gaspare e Gaetano Cassaro
61 Nisan 1987 Il genio del male Kötülük Tohumu (Kötülük Dahisi) TBA-21, TBA-22, LKM-16 Pier Francesco Prosperi, Alfredo Castelli Gaspare ve Gaetano Cassaro, Enrico Bagnoli
62 Mayıs 1987 Quarta dimensione Dördüncü Boyut LKM-16 Alfredo Castelli Enrico Bagnoli, Giovanni Freghieri
63 Haziran 1987 Operazione Dorian Gray Dorian Gray Operasyonu TB-23, LKM-16 Alfredo Castelli Giovanni Freghieri
64 Temmuz 1987 Fantasmi a Manhattan Uzaylı İstilacılar (Manhattan'da Hayaletler) TBA-23, TBA-24, LKM-16 Alfredo Castelli Giovanni Freghieri, Giancarlo Alessandrini
65 Ağustos 1987 Space invaders Uzaylı İstilacılar TBA-23, TBA-24 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
66 Eylül 1987 Il presagio Kehanet TBA-25<>TBA-26 Alfredo Castelli Cesar Alvarez Canete
67 Ekim 1987 Agarthi! Kehanet TBA-25<>TBA-26 Alfredo Castelli

Pier Francesco Prosperi

Cesar Alvarez Canete

Alessandro Chiarolla

68 Kasım 1987 I Signori della Guerra Savaşın Efendileri TBA-26 Pier Francesco Prosperi Alessandro Chiarolla
69 Aralık 1987 La vera storia del capitano Nemo Kaptan Nemo işbaşında TBA-26

TBA-27

Pier Francesco Prosperi

Alfredo Castelli

Alessandro Chiarolla

Angelo Maria Ricci

70 Ocak 1988 Minaccia dagli abissi Kaptan Nemo işbaşında TBA-26

TBA-27

Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
71 Şubat 1988 Morte al varietà Öldüren Fıkra TBA-27

TBA-28

Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci

Enrico Bagnoli

72 Mart 1988 L’uomo che inventava le barzellette Öldüren Fıkra TBA-27

TBA-28

Alfredo Castelli Enrico Bagnoli
73 Nisan 1988 Intrigo a Pechino Tanrıların Savaşı TBA-28

TBA-29

Alfredo Castelli Salvatore Deidda
74 Mayıs 1988 L’esercito di terracotta Tanrıların Savaşı TBA-28

TBA-29

Alfredo Castelli

Pier Francesco Prosperi

Salvatore Deidda

Gaspare ve Gaetano Cassaro

75 Haziran 1988 La cosa da un altro mondo Yabancı Dünyalı TBA-30

TBA-31

Pier Francesco Prosperi Gaspare ve Gaetano Cassaro
76 Temmuz 1988 Il Piccolo Popolo Cinler Ülkesi TBA-31

TBA-32

Michele Medda

Antonio Serra Bepi Vigna Alfredo Castelli

Giovanni Freghieri
77 Ağustos 1988 Cinler Ülkesi Cinler Ülkesi TBA-31

TBA-32

Michele Medda

Antonio Serra Bepi Vigna Alfredo Castelli

Giovanni Freghieri
78 Eylül 1988 Il ragazzo prodigio Mucize çocuk TBA-32

TBA-33

Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla
79 Ekim 1988 La donna immortale Ölümsüz Kadın TBA-29

TBA-30

Alfredo Castelli

Michele Medda Antonio Serra Bepi Vigna

Alessandro Chiarolla

Dante Bastianoni

80 Kasım 1988 La macchina invincibile Ölümsüz Kadın TBA-29

TBA-30

Michele Medda

Antonio Serra Bepi Vigna Alfredo Castelli

Dante Bastianoni

Corrado Roi

81 Aralık 1988 Santa Claus 9000 Santa Claus 9000 TBA-30 Alfredo Castelli Corrado Roi

Franco Bignotti

82 Ocak 1989 Il canto della Sirena Batık Piramit TBA-33

TBA-34

Elio Ottonello

Alfredo Castelli

Franco Bignotti
83 Şubat 1989 Il giorno dei delfini Batık Piramit TBA-33

TBA-34

Elio Ottonello

Alfredo Castelli

Franco Bignotti

Enrico Bagnoli

84 Mart 1989 Assurdi universi "X" Bölgesi TBA-34 Alfredo Castelli Enrico Bagnoli
85 Nisan 1989 I misteri di Londra Olmayan Ülke TBA-34

TBA-35

Alfredo Castelli Leone Cimpellin
86 Mayıs 1989 La terra che non c’è Olmayan Ülke TBA-34

TBA-35

Alfredo Castelli

Sauro Pennacchioli

Leone Cimpellin
87 Haziran 1989 L'uomo delle nevi Kar adamı TBA-35

TBA-36

Pier Francesco Prosperi Sergio Tuis
88 Temmuz 1989 La setta degli assassini Fedailer Tarikatı TBA-36

TBA-37

Pier Francesco Prosperi

Alfredo Castelli

Sergio Tuis

Corrado Roi

89 Ağustos 1989 Il segreto dei templari Fedailer Tarikatı TBA-36

TBA-37

Alfredo Castelli Corrado Roi
90 Eylül 1989 Il cuore di Christopher Ölüm Uykusu TBA-37

TBA-38

Alfredo Castelli

Claudio Chiaverotti

Corrado Roi

Gaspare ve Gaetano Cassaro

91 Ekim 1989 Sonno mortale Ölüm Uykusu TBA-37

TBA-38

Claudio Chiaverotti Gaspare ve Gaetano Cassaro
92 Kasım 1989 Caccia alla strega Cadı avı TBA-38 Claudio Chiaverotti

Sauro Pennacchioli

Gaspare ve Gaetano Cassaro

Pino Rinaldi

93 Aralık 1989 Una storia di Natale Geriye sayma TBA-38

TBA-39

Sauro Pennacchioli

Alfredo Castelli

Pino Rinaldi

Gino Vercelli

94 Ocak 1990 Conto alla rovescia Orlando Efsanesi TBA-39

TBA-40

Alfredo Castelli Gino Vercelli

Esposito Bros.

95 Şubat 1990 La vita segreta di Sergej Orloff Orlando Efsanesi TBA-39

TBA-40

Alfredo Castelli Esposito Bros.
96 Mart 1990 Orlando il paladino Orlando Efsanesi TBA-39

TBA-40

Alfredo Castelli Esposito Bros.
97 Nisan 1990 Mutanti Mutantlar LÖ-1 Sauro Pennacchioli Alessandro Chiarolla
98 Mayıs 1990 Holocaust 1990 Soykırım 1990 LÖ-2 Sauro Pennacchioli, Claudio Chiaverotti Alessandro Chiarolla, Enrico Bagnoli
99 Haziran 1990 La piramide nera Kara Piramit TBA-40, TBA-41 Claudio Chiaverotti Enrico Bagnoli
100 Temmuz 1990 Di tutti i colori! Tüm Renkler LÖ-53 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
101 Ağustos 1990 Il sorriso venuto dal passato Geçmişten gelen Tebessüm TBA-41 Giuseppe Ferrandino Salvatore Deidda
102 Eylül 1990 Operazione Monna Lisa Geçmişten gelen Tebessüm TBA-41 Giuseppe Ferrandino Salvatore Deidda
103 Ekim 1990 Necronomicon Alfredo Castelli Franco Devescovi
104 Kasım 1990 Un uomo chiamato Mhosis Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla
105 Aralık 1990 Tragico Natale Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla
106 Ocak 1991 L’Arca ritrovata Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla, Gino Vercelli
107 Şubat 1991 Il Paese dell’Incubo Alfredo Castelli Gino Vercelli
107bis Şubat 1991 La macchina della follia Çılgınlık Makinesi, Yeraltında Panik LÖ-5, LÖ-6 Michele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna Dante Bastianoni
108 Mart 1991 La vendetta di Mister Jinx Alfredo Castelli Gino Vercelli
109 Nisan 1991 L’oceano dei veleni Ölüm denizi LÖ-7 Elio Ottonello, Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
110 Mayıs 1991 L’isola nel vento Rüzgarlı ada LÖ-8 Elio Ottonello, Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
111 Haziran 1991 Gli dei del mare Deniz tanrıları LÖ-9 Elio Ottonello, Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini, Esposito Bros.
112 Temmuz 1991 Allan Quatermain Allan Quatermain LÖ-10 Alfredo Castelli Esposito Bros.
113 Ağustos 1991 Java contro Java Java, Java'ya karşı LÖ-11 Alfredo Castelli, Luigi Mignacco Esposito Bros., Gaspare ve Gaetano Cassaro
114 Eylül 1991 Il profeta Kahin LÖ-12 Luigi Mignacco Gaspare ve Gaetano Cassaro
115 Ekim 1991 I guerrieri venuti dal nulla Uçan kentin savaşçıları AD-9 Claudio Chiaverotti Giancarlo Caracuzzo
115bis Ekim 1991 Al centro della Terra Dünyanın Merkezinde, Gökten Gelen Ölüm LÖ-13, LÖ-14 Pier Francesco Prosperi Angelo Maria Ricci
116 Kasım 1991 La città nel cielo Gökyüzündeki kent AD-10 Claudio Chiaverotti, Luigi Mignacco Giancarlo Caracuzzo, Cesar Alvarez Canete
117 Aralık 1991 L’invenzione del secolo Asrın buluşu AD-11 Luigi Mignacco Cesar Alvarez Canete
118 Ocak 1992 Schermo diabolico Delirten ekran AD-12 Claudio Chiaverotti Enrico Bagnoli
119 Şubat 1992 Ricatto elettronico Elektronik şantaj AD-13 Claudio Chiaverotti Enrico Bagnoli
119bis Şubat 1992 L'ombra della svastica Giuseppe Ferrandino Carlo Cedroni
120 Mart 1992 Il teorema di Ffolkes Ffolkes teorisi AD-14 Claudio Chiaverotti Gino Vercelli

10. yıl sonrasıDüzenle

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
121 Nisan 1992 Dieci anni dopo On yıl sonra LÖ-15 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
122 Mayıs 1992 Ricordo senza fine Sonu gelmeyen anı DE-15 Alfredo Castelli Gino Vercelli
123 Haziran 1992 L’uomo programmato Programlanan adam LÖ-16 Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla
124 Temmuz 1992 Scritto nel destino Kaderde yazılı LÖ-17 Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla
125 Ağustos 1992 Neve d’Agosto Ağustos karı AD-4 Michelangelo La Neve Giancarlo Caracuzzo
126 Eylül 1992 Orrore tra i Sumeri Sümer gizemi AD-1 Ade Capone Gaspare ve Gaetano Cassaro
127 Ekim 1992 La Morte Strisciante Marduk AD-2 Ade Capone Gaspare ve Gaetano Cassaro
127bis Ekim 1992 L'ultimo mistero Son Gizem, Son Silah LÖ-18, LÖ-19 Alessandro Russo, Alfredo Castelli Franco Devescovi
128 Kasım 1992 I bambini dagli occhi bianchi Beyaz gözlü çocuklar AD-3 Michelangelo La Neve Paolo Morales
129 Aralık 1992 Aria di Baker Street Sherlock Holmes'un dönüşü AD-6 Carlo Recagno Franco Devescovi
130 Ocak 1993 I mondi impossibili di Sherlock Holmes Sherlock Holmes'un sırrı AD-7 Carlo Recagno Franco Devescovi
131 Şubat 1993 La grande illusione Büyük yanılgı AD-8 Enrico Lotti, Alfredo Castelli Luigi Coppola
131bis Şubat 1993 Space Shuttle Uzay Mekiği, Yaratık LÖ-3, LÖ-4 Alfredo Castelli Angelo Maria Ricci
132 Mart 1993 L’Olandese Volante Uçan Hollandalı AD-5 Sauro Pennacchioli, Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla, Michele Pepe

İtalya maceralarıDüzenle

Martin Mystere'nin İtalya'nın Floransa'da geçici olarak yerleştiği ve genellikle İtalya'da yaşadığı "İtalya Maceraları" olarak bilinen seri.

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
133 Nisan 1993 Nea Heliopolis Yeni Güneş şehri LÖ-20 Alfredo Castelli Gino Vercelli
134 Mayıs 1993 Welcome to Italy Merhaba İtalya LÖ-21 Alfredo Castelli Gino Vercelli
135 Haziran 1993 Catacombe! Yeraltı mezarları DE-16 Michelangelo La Neve Giancarlo Caracuzzo
136 Temmuz 1993 Il teatro della memoria Bellek tiyatrosu DE-17 Michelangelo La Neve Giancarlo Caracuzzo
137 Ağustos 1993 Il regno delle fate Periler ülkesi DE-18 Carlo Recagno Esposito Bros.
138 Eylül 1993 La Signora del Lago Göl Kraliçesi DE-19 Carlo Recagno Esposito Bros.
139 Ekim 1993 I prigionieri del ciberspazio Siberuzay tutsakları DE-20 Stefano Santarelli Paolo Morales
139bis Ekim 1993 Il ritorno di Jaspar Jaspar'ın Dönüşü, Sonuncu LÖ-22, LÖ-23 Alfredo Castelli Alessandro Chiarolla
140 Kasım 1993 Il segreto di Pulcinella Soytarının sırrı DE-21 Stefano Santarelli Rodolfo Torti
141 Aralık 1993 La smorfia napoletana Napoli düşleri DE-22 Stefano Santarelli Rodolfo Torti
142 Ocak 1994 Il tredicesimo segno On üçüncü işaret DE-23 Alfredo Castelli, Alessandro Russo Franco Devescovi
143 Şubat 1994 Casanova Casanova DE-24 Stefano Santarelli Luigi Coppola
144 Mart 1994 La biblioteca dimenticata Unutulan kitaplık DE-25 Giuseppe Pederiali Luigi Siniscalchi
145 Nisan 1994 I vendicatori alati Kanatlı intikamcılar DE-26 Stefano Santarelli Rodolfo Torti
146 Mayıs 1994 Oltre le mura Duvarların ötesi DE-27 Roberto Pagliara, Saverio Minutolo, Alfredo Castelli Gianluigi Coppola
147 Haziran 1994 La casa dalle finestre cieche Kör pencereli ev LÖ-24 Alfredo Castelli, Claudio Chiaverotti Gaspare, Gaetano Cassaro, Giovanni Nisi
148 Temmuz 1994 Decameron! Dekameron DE-28 Alfredo Castelli Lucio Filippucci
149 Ağustos 1994 Il ritorno dei Magi Büyücülerin dönüşü DE-29 Giuseppe Pederiali Enrico Bagnoli
150 Eylül 1994 I Negromanti Ruhlarla konuşanlar DE-30 Giuseppe Pederiali Enrico Bagnoli
151 Ekim 1994 Incroci pericolosi Tehlikeli Oyun DE-31 Alfredo Castelli, Claudio Chiaverotti Leone Cimpellin
152 Kasım 1994 La città impazzita Çıldıran Kent AKS-1 Alfredo Castelli, Claudio Chiaverotti Leone Cimpellin
153 Aralık 1994 Diavoli dell'Inferno! Hay Şeytan! AKS-2 Stefano Santarelli Rodolfo Torti
154 Ocak 1995 Il libro di sabbia Kum Kitabı AKS-3 Enrico Lotti, Andrea Pasini Paolo Morales
155 Şubat 1995 L'Aleph Alef AKS-4 Enrico Lotti, Andrea Pasini Paolo Morales, Fabio Grimaldi
156 Mart 1995 L'officina di Efesto Hephaistos'un İşliği AKS-5 Pierfrancesco Prosperi Giuseppe Montanari, Claudio Piccoli
157 Nisan 1995 La palude Bataklık AKS-6 Giancarlo Malagutti Gianluigi Coppola
158 Mayıs 1995 Gli uomini corvo Karga Adamlar AKS-7 Vincenzo Beretta Franco Devescovi
159 Haziran 1995 L'isola degli dei Tanrıların Adası AKS-8 Vincenzo Beretta Franco Devescovi
160 Temmuz 1995 L'eredità dei Teutoni Almanların Mirası AKS-9 Pier Carpi, Alfredo Castelli Lucio Filippucci
161 Ağustos 1995 Il volto di Orfeo Orfeo'nun Yüzü AKS-10 Pier Carpi, Alfredo Castelli Lucio Filippucci
162 Eylül 1995 La Signora delle Vipere Engerklerin Kadını AKS-11 Enrico Lotti, Andrea Pasini Lucia Arduini
163 Ekim 1995 La cripta e l'incubo Mezar ve Kâbus AKS-12 Enrico Lotti, Andrea Pasini Lucia Arduini

New York'a DönüşDüzenle

İtalya maceraları sonrası Martin Mystere'nin New York'a dönüşü ve sonraki maceraları.

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
164 Kasım 1995 La vita segreta di Diana Lombard Diana Lombard'ın Gizli Hayatı AKS-13 Alfredo Castelli Nando Esposito, Denisio Esposito
165 Aralık 1995 Bentornato a New York! New York'a Hoşgeldin! AKS-14 Alfredo Castelli, Stefano Santarelli Nando Esposito, Denisio Esposito, Lucio Filippucci, Rodolfo Torti
166 Ocak 1996 La foresta incantata Büyülü Orman AKS-15 Stefano Santarelli Rodolfo Torti
167 Şubat 1996 Obiettivo Apocalisse Hedef Kıyamet LÖ-25 Massimiliano Palombi Luigi Coppola
168 Mart 1996 Il ritorno di Jack Karındeşen Jack'in dönüşü LAL-1 Carlo Recagno Gianluigi Coppola, Michele Pepe
169 Nisan 1996 L'enigma di Boris Grigov Boris Grigov’un Esrarı LAL-2 Enrico Bagnoli, Renata Pfeiffer Enrico Bagnoli
170 Mayıs 1996 La pietra della vita Yaşam Taşı LAL-3 Enrico Bagnoli, Renata Pfeiffer Enrico Bagnoli
171 Haziran 1996 Le macchie di Rorschach Rorschach Şekilleri LAL-4 Giuseppe Mangoni, Andrea Pasini Luigi Coppola
172 Temmuz 1996 Il nemico invisibile Görünmeyen Düşman LAL-5 V. Beretta, Leonardo Gajo, Domenico Gandolfi Franco Devescovi
173 Ağustos 1996 I Cavalieri di San Romano San Romano Şövalyeleri LAL-6 V. Beretta, Leonardo Gajo, Domenico Gandolfi, Lucia Strufaldi, Carlo Recagno Franco Devescovi, Rodolfo Torti
174 Eylül 1996 Affari di famiglia Aile İşleri LAL-7 Lucia Strufaldi, Carlo Recagno, Alfredo Castelli Rodolfo Torti, Giancarlo Alessandrini
175 Ekim 1996 Docteur Mystère Doktor Mystere LAL-8 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
176 Kasım 1996 Lo spirito del tatuaggio Dövmedeki Ruh LAL-9 Roberto Pagliara, Saverio Minutolo Lucia Arduini
177 Aralık 1996 L'ultimo nomade Son Nomad LAL-10 Roberto Pagliara, Saverio Minutolo Lucia Arduini
178 Ocak 1997 Il gigante sommerso Dev Batık LAL-11 Massimiliano Palombi Paolo Ongaro
179 Şubat 1997 Affondate il Titanic! Titanic'i Batırın! LAL-12 Massimiliano Palombi, Bruno Bonetti Paolo Ongaro, Giancarlo Alessandrini
180 Mart 1997 Il Signore del Nilo Nil Tanrısı LAL-13 Bruno Bonetti, Vincenzo Beretta, Carlo Recagno Giancarlo Alessandrini, Rodolfo Torti
181 Nisan 1997 I Cavalieri Del Tempio Tapınak Şövalyeleri LAL-14 Vincenzo Beretta Rodolfo Torti
182 Mayıs 1997 Palenque! Palenque! LAL-15 Vincenzo Beretta, Alfredo Castelli Rodolfo Torti, Franco Devescovi
183 Haziran 1997 Il Mistero della Grande Mela Büyük Elmanın Sırrı LAL-16 Alfredo Castelli Franco Devescovi
184 Temmuz 1997 Il Tesoro di Peter Stuyvesant Peter Stuyvesant'ın Hazinesi LAL-17 Alfredo Castelli Franco Devescovi, Giancarlo Alessandrini
185 Ağustos 1997 I Sentieri del Destino Kader Yolları LAL-18 Alessandro and Noemi Maria Degli Occhi, Andrea Pasini Lucia Arduini
186 Eylül 1997 Sulle Tracce dell Invisibile Görünmeyenin İzinde LAL-19 Stefano Santarelli Luigi Coppola
187 Ekim 1997 Il Sarcofago di Pietra Taş Lahit LAL-20 Paolo Morales Paolo Morales, Fabio Grimaldi
188 Kasım 1997 La Regina di Saba Saba Kraliçesi LAL-21 Paolo Morales Paolo Morales, Fabio Grimaldi
189 Aralık 1997 Dieci Enigmi per Dieci Citta On Şehir için On Bilmece LAL-22 Paolo Morales, Enrico Bagnoli, Renata Pfeiffer Paolo Morales, Fabio Grimaldi, Enrico Bagnoli
190 Ocak 1998 La Pista Cifrata Numaralı Alan LAL-23 Enrico Bagnoli, Renata Pfeiffer Enrico Bagnoli
191 Şubat 1998 Il Caso Majorana Majorana Olayı LAL-24 Alfredo Castelli Pino Rinaldi, Lucio Filippucci
192 Mart 1998 La Pietra di Jivaka Jıvaka Taşı LAL-25 Alfredo Castelli, Riccardo Borgogno, Pier Francesco Prosperi Lucio Filippucci, Giuseppe Montanari, Claudio Piccoli
193 Nisan 1998 L'isola delle Rose Güller Adası LAL-26 Pier Francesco Prosperi, Alfredo Castelli Giuseppe Montanari, Claudio Piccoli, Rodolfo Torti
194 Mayıs 1998 La Terra Trema Büyük Deprem! LAL-27 Alfredo Castelli Rodolfo Torti
195 Haziran 1998 L Albergo Sulla Scogliera Kayalıktaki Otel LAL-28 Stefano Vietti Franco Devescovi
196 Temmuz 1998 La Citta dei Cinque Anelli Beş Halkalı Şehir LAL-29 Alfredo Castelli Nando Esposito, Denisio Esposito
197 Ağustos 1998 UFO 1896 UFO 1896 LAL-30 Alfredo Castelli, Andrea Carlo Cappi, Andrea Pasini Nando Esposito, Denisio Esposito, Lucia Arduini
198 Eylül 1998 Il Paradiso non Puo Attendere Cennet Bekleyemez LAL-31 Andrea Carlo Cappi, Andrea Pasini, Alfredo Castelli, Paolo Morales Lucia Arduini, Paolo Morales, Fabio Grimaldi
199 Ekim 1998 Operazione Gengis Khan Cengiz Han Operasyonu LAL-32 Paolo Morales Paolo Morales, Fabio Grimaldi
200 Kasım 1998 Lo Spettro della Luce Işık Yansıması LAL-33 Alfredo Castelli, Vincenzo Beretta Giancarlo Alessandrini,Franco Devescovi,Lucio Filippucci,RodolfoTorti
201 Aralık 1998 Il Trono di Hampton Hampton'ın Tahtı LAL-34 Marco Berrini, Andrea Pasini Luigi Coppola
202 Ocak 1999 I Guerrieri del Lupo Kurdun Savaşçıları LAL-35 Marco Deplano Rodolfo Torti
203 Şubat 1999 L Occhio di Odino Odin'in Gözü LAL-36 Marco Deplano Rodolfo Torti
204 Mart 1999 Il Ritorno di Billiken Billiken'in Dönüşü LAL-37 Alfredo Castelli Paolo Ongaro
205 Nisan 1999 Alla Corte del Re Sole Güneş Kralın Sarayında LAL-38 Alfredo Castelli, Enrico Bagnoli, Renata Pfeiffer Paolo Ongaro, Enrico Bagnoli
206 Mayıs 1999 La Maschera e il Volto Maske ve Yüz LAL-39 Enrico Bagnoli, Renata Pfeiffer Enrico Bagnoli
207 Haziran 1999 L'enigma del Sator Sator Bilmecesi LAL-40 Marco Bertoli, Andrea Pasini Franco Devescovi
208 Ağustos 1999 Verso l'apocalisse Kıyamete Doğru LAL-41 Marco Bertoli, Andrea Pasini, Enzo Verrengia Franco Devescovi, Nando Esposito, Denisio Esposito
209 Eylül 1999 Zeppelin! Zeplin LAL-42 Enzo Verrengia Nando Esposito, Denisio Esposito
210 Ekim 1999 Il Virus di Fine Millennio Milenium Sonunun Virüsü LAL-43 Enzo Verrengia, Alfredo Castelli Nando Esposito, Denisio Esposito, Rodolfo Torti
211 Kasım 1999 La Macchina dell Armageddon Armageddon Makinesi LAL-44 Alfredo Castelli Rodolfo Torti
212 Aralık 1999 Countdown: Meno Uno Geri Sayım: Eksi Bir LAL-45 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
213 Ocak 2000 La Fine? Son Mu? LAL-46 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini

Yeni MilenyumDüzenle

2000 yılı yılbaşı sonrası maceralar.

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
214 Şubat 2000 Minaccia dalle Stelle Yıldızlardan Gelen Tehdit LAL-47 Marco Deplano Rodolfo Torti
215 Mart 2000 Fantasmi di Altri Mondi Başka Dünyadan Gelen Hayaletler LAL-48 Marco Deplano Rodolfo Torti
216 Nisan 2000 29 Febbraio 29 Şubat LAL-49 Andrea Pasini Giovanni Romanini
217 Mayıs 2000 D'improvviso Una Notte Aniden Bir Gece LAL-50 Paolo Morales Luisa Zancanella

Maxi Martin MystereDüzenle

Bu seri normal seriden ayrı olarak 2004'de başlayıp 4 sayı süren 292 ya da 240 sayfalık uzun maceralardan oluşan ayrı bir seridir. 2014'den itibâren Zona X serisi altında devam etmiştir. Ülkemizde 96 sayfalık seriler içinde yayınlandığı için birden fazla sayı olarak yayınlanmıştır.

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
1 Temmuz 2004 Maxi Martin Mystère 2004 Sürüngen Adamlar, Gizli Projeler, Zaman Makinesi LÖ-26, LÖ-27, LÖ-28 Stefano Vietti, Luca Galoppo Paolo Ongaro
2 Mayıs 2005 Maxi Martin Mystère 2005 Mükemmel Labirent, Kaybolan Kız, Çöl Kütüphanesi LÖ-46, LÖ-47, LÖ-48 Riccardo Borgogno, Luca Galoppo, Stefano Vietti Paolo Ongaro
3 Mayıs 2006 Maxi Martin Mystère 2006 İmkânsızlıklar Dedektifi, Viril'in Gücü, Korg LÖ-49, LÖ-50, LÖ-51 Alessandro Russo Giovanni Romanini
4 Mayıs 2008 Maxi Martin Mystère 2008 Alfredo Castelli Paolo Ongaro

Martin Mystere AlmanakDüzenle

1988'den 2014'e kadar devam eden bu yıllık seri bir önceki yıl gündeme gelmiş ve popüler olmuş olan esrarengiz olayları anlatmakta. Her bölümde de ayrıca kısa bir macera bulunmaktadır. Martin Mystere almanaklarda yer alan bu kısa maceralar önceleri Lâl Kitap Özel Seri kapsamında, sonrasında da Martin Mystere Almanak kapsamında Türkiye'de yayınlanmıştır.

Sayı Tarih Orijinal Almanak No Orijinal Macera Adı Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
1 Kasım 1987 Almanacco del Mistero 1988 Nostra Terra dei Mysteri Gizemli Dünyamız LÖ-29 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
2 Kasım 1988 Almanacco del Mistero 1989 “La scintilla Kıvılcım, Salgın LÖ-29, LÖ-30 Alfredo Castelli Raffaele Della Monica
3 Kasım 1989 Almanacco del Mistero 1990 Condominium Condominium veya ..., Dünyanın Sonu LÖ-30, LÖ-31 Alfredo Castelli Giovanni Crivello
4 Kasım 1990 Almanacco del Mistero 1991 Il Documento Lambda Lambda Belgesi, Gizli Üs LÖ-31, LÖ-32 Alfredo Castelli Giovanni Crivello
5 Kasım 1991 Almanacco del Mistero 1992 Ritorno all'Eden Cennete Dönüş LÖ-32 Alfredo Castelli Luigi Coppola
6 Kasım 1992 Almanacco del Mistero 1993 “Il taglio a nove mani” Dokuz Elle Kesme LÖ-32, LÖ-33 Alfredo Castelli Luigi Coppola
7 Aralık 1993 Almanacco del Mistero 1994 Il ritorno dei Titani Titanların Dönüşü LÖ-33, LÖ-34 Alfredo Castelli, Stefano Santarelli Luigi Siniscalchi
8 Kasım 1994 Almanacco del Mistero 1995 Scendendo Yeraltı Tünellerinde, Bomba Etkisi LÖ-34, LÖ-35 Alfredo Castelli Giuseppe Palumbo
9 Kasım 1995 Almanacco del Mistero 1996 Effetto boomerang Bumerang Etkisi, Dünyalar Arası Geçiş LÖ-35, LÖ-36 Alfredo Castelli Giuseppe Palumbo
10 Kasım 1996 Almanacco del Mistero 1997 L’ossessione del reverendo Dodgson Peder Dodgson'un Saplantısı LÖ-36 Alfredo Castelli, Andrea Pasini Paolo Morales
11 Aralık 1997 Almanacco del Mistero 1998 Docteur Mystère e il Popolo delle Tenebre Doktor Mystere ve Karanlıklar Halkı LÖ-36, LÖ-37 Alfredo Castelli Lucio Filippucci
12 Aralık 1998 Almanacco del Mistero 1999 Docteur Mystère e gli scorridori del selvaggio West Doktor Mystere ve Vahşi Batı Akıncıları LÖ-37, LÖ-38 Alfredo Castelli Lucio Filippucci
13 Aralık 1999 Almanacco del Mistero 2000 Docteur Mystère e la guerra dei mondi Doktor Mystere ve Dünyalar Savaşı LÖ-38, LÖ-39 Alfredo Castelli Lucio Filippucci
14 Aralık 2000 Almanacco del Mistero 2001 Docteur Mystère e gli orrori della Giungla Nera Doktor Mystere ve Kara Cangıl'ın Dehşeti LÖ-39, LÖ-40 Alfredo Castelli Lucio Filippucci
15 Kasım 2001 Almanacco del Mistero 2002 Mister Jinx ritorna! Bay Jinx Dönüyor LÖ-40, LÖ-41 Alfredo Castelli, Paolo Morales Paolo Morales, Fabio Grimaldi
16 Kasım 2002 Almanacco del Mistero 2003 Quarant'anni dopo Kırk Yıl Sonra LÖ-41, LÖ-42 Alfredo Castelli Luisa Zancanella
17 Kasım 2003 Almanacco del Mistero 2004 Docteur Mystère e gli orrori del castello maledetto Doktor Mystere ve Lanetli Şatodaki Dehşet LÖ-42, LÖ-43 Alfredo Castelli Lucio Filippucci
18 Kasım 2004 Almanacco del Mistero 2005 Il segreto di Robin Hood Robin Hood'un Sırrı LÖ-43, LÖ-44 Federico Memola, Alfredo Castelli Sergio Giardo
19 Kasım 2005 Almanacco del Mistero 2006 Il demone della Giungla Cangıl'daki İblis LÖ-44, LÖ-45 Paolo Morales Paolo Morales, Davide De Cubellis, Fabio Grimaldi
20 Kasım 2006 Almanacco del Mistero 2007 La donna che cadde sulla terra Dünya'ya Düşen Kadın LÖ-52 Carlo Recagno Rodolfo Torti
21 Kasım 2007 Almanacco del Mistero 2008 L'uomo che non poteva morire LMMA-1 Alfredo Castelli Giovanni Romanini
22 Kasım 2008 Almanacco del Mistero 2009 I segreti di Wold Newtown LMMA-1 Alfredo Castelli, Carlo Recagno Franco Devescovi
23 Kasım 2009 Almanacco del Mistero 2010 L'isola senza tempo LMMA-1 Alfredo Castelli Giovanni Romanini
24 Kasım 2010 Almanacco del Mistero 2011 Il leone del Transvaal LMMA-1 Alfredo Castelli Alfredo Orlandi, Roberto Cardinale
25 Kasım 2011 Almanacco del Mistero 2012 L'ombra di Fantômàs LMMA-2 Alfredo Castelli, Jean-Marc Lofficier Dante Spada
26 Kasım 2012 Almanacco del Mistero 2013 I cavalieri di Oz LMMA-2 Alfredo Castelli Alfredo Orlandi
27 Kasım 2013 Almanacco del Mistero 2014 L'impero sottomarino LMMA-2 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
28 Kasım 2014 Almanacco del Mistero 2015 Saturno contro la Terra LMMA-2 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini

Martin Mystere GiganteDüzenle

Bu seri normal seriden ayrı olarak 1995'te başlayıp 2004'e kadar her yıl bir adet çıkmış, sonrasında da üç sayı daha çıkıp 13 sayı olarak tamamlanmış bir seridir. Ana seride geçen olayları etkileyen büyük olayları içeren maceraları içermekte olup normal serinin aksine büyük boy bir cilt olarak ve 200 küsur sayfalık uzun bir şekilde çıkmıştır.

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
1 Eylül 1995 Il segreto di San Nicola Noel Baba'nın Esrarı Lâl Dev Albüm 1 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
2 Eylül 1996 Xanadu Xanadu Lâl Dev Albüm 2 Alfredo Castelli Paolo Morales
3 Ekim 1997 Gli Uomini in Nero Kara Adamlar Lâl Dev Albüm 3 Alfredo Castelli Nando Esposito, Denisio Esposito, Giancarlo Alessandrini
4 Eylül 1998 La maledizione del Sahara Sahra'nın Laneti Lâl Dev Albüm 4 Vincenzo Beretta Eugenio Sicomoro
5 Ekim 1999 L'albero della vita Hayat Ağacı Lâl Dev Albüm 5 Paolo Morales Paolo Morales, Fabio Grimaldi
6 Eylül 2000 L'isola di ghiaccio e di fuoco Buz ve Ateş Adası Lâl Dev Albüm 6 Carlo Recagno Nando Esposito, Denisio Esposito, Giovanni Romanini, Dante Spada
7 Aralık 2001 Il numero della Bestia Canavar Lâl Dev Albüm 7 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini, Luisa Zancanella
8 Eylül 2002 Il segreto delle Ombre Diafane Şeffaf Gölgelerin Sırrı Lâl Dev Albüm 8 Vincenzo Beretta Lucio Filippucci
9 Eylül 2003 La città dei maghi Büyücüler Kenti Lâl Dev Albüm 9 Vincenzo Beretta, Stefano Vietti Franco Devescovi
10 Aralık 2004 L'angelo del male Kötülük Meleği Lâl Dev Albüm 10 Paolo Morales Paolo Morales, Davide De Cubellis
11 Ocak 2006 Il re rosso Kızıl Kral Lâl Dev Albüm 11 Carlo Recagno Nando Esposito, Denisio Esposito, Giovanni Romanini, Dante Spada
12 Mart 2007 Le dieci piaghe On Felaket Lâl Dev Albüm 12 Paolo Morales Alfredo Orlandi
13 Mayis 2009 La sindrome di matusalemme Nuh'un Dedesi Sendromu Lâl Dev Albüm 13 Alfredo Castelli Roberto Cardinale, Alfredo Orlandi

Speciale Martin MystereDüzenle

Yıllık çıkan bir özel seri Martin Mystere ve Java'nın Angie isimli bir striptizciyle birlikte yaşadığı maceralardır. Türkiye'de Efsanevi Martin Mystere Maceraları adı altında 4 bölüm birlikte yayınlanmıştır.

Sayı Tarih Orijinal İsim Türkçe İsim Türkçe Seri, Sayı Yazar Çizer
1 Temmuz 1984 Il Cobra D'oro Altın Kobra Lâl Efsenevi Maceralar 1 Alfredo Castelli Franco Bignotti
2 Temmuz 1985 Il Tesoro di Loch Ness Loch Ness Hazinesi Lâl Efsenevi Maceralar 1 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
3 Temmuz 1986 Il Segreto della Grande Piramide Büyük Piramidin Esrarı Lâl Efsenevi Maceralar 1 Alfredo Castelli Giancarlo Alessandrini
4 Temmuz 1987 La Diabolica Invenzione Şeytani Araştırma Lâl Efsenevi Maceralar 1 Alfredo Castelli Giampiero Casertano