Mahmut Cevher

Mahmut Cevher (d. 20 Nisan 1949, Gemlik, Bursa), sinema ve dizi oyuncusudur.

Mahmut Cevher
Doğum 20 Nisan 1949 (1949-04-20) (73 yaşında)
Gemlik, Bursa, Türkiye
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1976-günümüz

HayatıDüzenle

Sanat yaşamına, 1976 yılında Ses Dergisi'nce düzenlenen yarışmada birinci seçildikten sonra, aynı yıl Orhan Aksoy yönetmenliğinde çevrilen Aile Şerefi adlı filmde bir rol üstlenerek başladı. 1983 yılında yazdğı bir de senaryo denemesi olan sanatçı, kendisi gibi oyuncu olan Yonca Cevher Şahinbaş'in babasıdır. Mahmut Cevher, çeşitli dizi filmlerde de oynamaktadır. Kurtuluş dizisinde general Fevzi Çakmak'ı canlandırmıştır.

FilmografiDüzenle

  • 1976: Aile Şerefi
  • 1976: Darbe
  • 1976: Gel Barışalım
  • 1976: Hamza Dalar Osman Çalar
  • 1977: Meryem Ve Oğulları
  • 1977: Kızını Dövmeyen Dizini Döver
  • 1978: Bir Kadının Penceresinden
  • 1979: İstanbul 1979
  • 1981: Yılanı Öldürseler
  • 1981: Aşka Dönüş
  • 1982: Gazap Rüzgarı
  • 1983: Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe
  • 1984: Sokaktan Gelen Kadın
  • 1985: Küçük Mustafa Hayat Sokaklarında
  • 1986: Merdoğlu Ömer Bey
  • 1986: Merhamet
  • 1987: Arkadaşım Ve Ben
  • 1987: Aşkın İlk Yarısı
  • 1987: Hata
  • 1988: Yansıma
  • 1988: Yaşamak
  • 1994: Yumuşak Ten
  • 1995: Çiçek Taksi
  • 1995: Gölge Çiçeği
  • 1995: Menekşeli Vadi
  • 1996: Kurtuluş
  • 1997: Böyle mi Olacaktı
  • 2001: Kimse Beni Sevmiyor
  • 2003: Gurbet Kadını
  • 2006: Rüyalarda Buluşuruz
  • 2007: Kilit

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle