Mahmut Cevher

Mahmut Cevher (d. 20 Nisan 1949, Gemlik, Bursa), sinema ve dizi oyuncusudur.

Mahmut Cevher
Doğum 20 Nisan 1949 (1949-04-20) (72 yaşında)
Gemlik, Bursa, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1976-günümüz

Sanat yaşamına, 1976 yılında Ses Dergisi'nce düzenlenen yarışmada birinci seçildikten sonra, aynı yıl Orhan Aksoy yönetmenliğinde çevrilen Aile Şerefi adlı filmde bir rol üstlenerek başladı. 1983 yılında yazdğı bir de senaryo denemesi olan sanatçı, kendisi gibi oyuncu olan Yonca Cevher Şahinbaş'in babasıdır. Mahmut Cevher, çeşitli dizi filmlerde de oynamaktadır.

FilmografiDüzenle

  • Kilit - 2007
  • Rüyalarda Buluşuruz - 2006
  • Gurbet Kadını - 2003
  • Kimse Beni Sevmiyor - 2001
  • Böyle mi Olacaktı - 1997
  • Kurtuluş - 1996
  • Gölge Çiçeği - 1995
  • Çiçek Taksi - 1995
  • Menekşeli Vadi - 1995
  • Yumuşak Ten - 1994
  • Yansıma - 1988
  • Yaşamak - 1988
  • Aşkın İlk Yarısı - 1987
  • Hata - 1987
  • Arkadaşım Ve Ben - 1987
  • Merhamet - 1986
  • Merdoğlu Ömer Bey - 1986
  • Küçük Mustafa Hayat Sokaklarında - 1985
  • Sokaktan Gelen Kadın - 1984
  • Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe - 1983
  • Gazap Rüzgarı - 1982
  • Yılanı Öldürseler - 1981
  • Aşka Dönüş - 1981
  • İstanbul 1979 - 1979
  • Bir Kadının Penceresinden - 1978
  • Kızını Dövmeyen Dizini Döver - 1977
  • Meryem Ve Oğulları - 1977
  • Hamza Dalar Osman Çalar - 1976
  • Darbe - 1976
  • Gel Barışalım - 1976
  • Aile Şerefi - 1976

Dış bağlantılarDüzenle