Ana menüyü aç

Lynn Redgrave

İngiliz-Amerikalı aktris
Lynn Redgrave

Lynn Rachel Redgrave, OBE (d. 8 Mart 1943, Londra ; ö. 2 Mayıs 2010; Connecticut), Dünyaca ünlü İngiliz aktris.

Oyunculuğa genç yaşta başlayan Lynn, 1960'ların sansasyonel filmi Georgy Girl'’deki rolüyle tanınmış, özellikle otobiyografik, Shakespeare for My Father (Babam için Shakespeare) ve Nightingale (Bülbül) oyunlarındaki performansıyla büyük beğeni toplamıştır.

Hiçbir zaman kardeşi Vanessa Redgrave kadar ünlü olmasa da Georgy Girl ve Gods and Monsters filmlerindeki rolleriyle Oscar’a, Mrs. Warren’s Profession, Shakespeare for My Father ve The Constant Wife oyunlarındaki performansıyla Tony Ödülleri ’ne aday gösterildi.

Lynn Redgave son yıllarında ‘Ugly Betty’, ‘Law & Order’ ve ‘Desperate Housewives’ gibi ünlü televizyon dizilerinde çeşitli roller almıştır.

Üç kuşak ünlü oyuncular yetiştiren Redgrave ailesinin bağımsız ruhlu ferdi Lynn Redgrave uzun süredir mücadele ettiği göğüs kanseri sonucu 67 yaşında öldü, cenazesi yakılmıştır.

FilmografiDüzenle

  • 1963 – Tom Jones!
  • 1966 – Georgy Girl
  • 1972 – Every Little Crook and Nanny
  • 1972 – Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om
  • 1996 – Shine
  • 2000 – Det näst bästa
  • 2003 – Peter Pan
  • 2005 – Den ryska grevinnan

Dış bağlantılarDüzenle