Kraliyet Mühendislik Akademisi üyesi kadınlar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede Kraliyet Mühendislik Akademisi üyeleri (FREng) ve Kraliyet Mühendislik Akademisi tarafından seçilen kadınların listesi yer almaktadır.

1976 yılında kurulan Kraliyet Mühendislik Akademisi' (RAEng), Birleşik Krallık'taki beş ulusal akademinin en küçüğüdür. Akademide çok sık öncü rollerde yer alan ülkenin en iyi mühendisleri, yenilikçileri ve girişimcileri bulunur.[1] RAEng tarafından seçilmek ulusal bir onur olarak görülür ve hem bireysel olarak hem de akademinin ilişkili olduğu herhangi bir organizasyonda prestij kazandırır.[2][3]

1976'da kurucuların 130'u erkekti. İlki 1982'de olmak üzere ilk 20 yılda dört kadın seçildi. Toplamda 2000'den önce 13 kadın, 2010'a kadar 20, 2020'ye kadar ise 65 kadın seçildi. 2010 yılında Konsey yeni seçilenlerin %10-20'sinin kadın olması gerektiğine dair bir politika belirledi.[4]

Akademinin şu anda bir çeşitlilik planı ve bunu uygulama düşüncesi bulunuyor.[5]

Akademi üyesiDüzenle

Kadın Akademi üyeleri listesi
Seçildiği yıl Resim Akademi üyesi Çalışma alanı RAEng ödülleri ve notlar Ref.
1982 Killick, ElizabethElizabeth Killick Elektronik mühendisliği, deniz teknolojisi ö. 2019 [6]
1987 Platt, BerylBeryl Platt Havacılık mühendisliği ö. 2015 [7][8][9]
1992 Kaposi , AgnesAgnes Kaposi Elektrik mühendisliği; akademi ve sanayi [10]
1995 Foster, PatriciaPatricia Foster Elektrik mühendisliği; Sanayi
1996   Dowling, AnnAnn Dowling Makine mühendisliği, aeroakustik; Akademi RAEng'in ilk kadın başkanı, 2014-2019 [11][12]
  Ion, SueSue Ion Nükleer mühendislik; Sanayi 2002-2008 yılları arasında RAEng'in başkan yardımcısı; 2014'te RAEng Başkanı madalyası kazanan ilk kadın [13][14][15]
Spooncer, RachelRachel Spooncer Kimya mühendisliği; Sanayi MacRobert Ödülü kazanan ilk kadın [16][17]
1997   Kennedy, JoannaJoanna Kennedy İnşaat mühendisliği; Sanayi [9][18][19]
  King, JuliaJulia King Kırık mekaniği; Akademi [9][20][21]
Lyons, SusanSusan Lyons İmalat mühendisliği; sanayi ve akademi
1999 Barton, YvonneYvonne Barton Jeoteknik mühendisliği; sanayi ve akademi
Higgins, JuliaJulia Higgins Kimya mühendisliği; Akademi 2008-2011 yılları arasında RAEng'in başkan yardımcısı
  Liversidge, PamelaPamela Liversidge Makine mühendisliği
2000   Hall, WendyWendy Hall Bilgisayar bilimi; Akademi 2005-2008 yılları arasında RAEng Kıdemli Başkan Yardımcısı olan ilk kadın [9][22]
2001   Shirley, StephanieStephanie Shirley Bilgi teknolojisi; sanayi ve hayırseverlik
2002   Bayvel, PolinaPolina Bayvel Optik ağ; sanayi ve akademi [23]
Chessell, AmandaAmanda Chessell Bilgisayar bilimleri 2001'de RAEng Gümüş Madalyası kazanan ilk kadın [24]
Stone, HelenHelen Stone İnşaat mühendisliği [25]
2003 Gladden, LynnLynn Gladden Kimya mühendisliği; Akademi [26]
Wainwright, FaithFaith Wainwright Yapı mühendisliği RAEng dergisi Ingenia Yayın Kurulu Üyesi [27]
2004 Petrou, MariaMaria Petrou Sinyal işleme; Akademi ö. 2012 [28]
2005 Petford-Long, AmandaAmanda Petford-Long Malzeme bilimi; Akademi [29]
2006 Tanner, (Kathleen) Elizabeth(Kathleen) Elizabeth Tanner Biyomedikal mühendisliği; Akademi RAEng dergisi Ingenia Yayın Kurulu üyesi; RAEng Mütevelli Heyeti 2017- [30][31]
Venables, JeanJean Venables İnşaat mühendisliği [32]
2007 Atkinson, HelenHelen Atkinson Malzeme mühendisliği; Akademi 2012-2014 yılları arasında RAEng'in başkan yardımcısı; RAEng Mütevelli Heyeti 2014-2016 [33]
Mitchell, DervillaDervilla Mitchell İnşaat mühendisliği 2011-2014 RAEng'in başkan yardımcısı [34]
2008 Jo da Silva İnşaat mühendisliği; sanayi ve uluslararası kalkınma [35]
  Noble, AlisonAlison Noble Biyomedikal mühendisliği; sanayi ve akademi [36][37]
Spurgeon, SarahSarah Spurgeon Kontrol mühendisliği [36][38]
2009 Springman, SarahSarah Springman Jeoteknik mühendisliği [39]
Thornhill, NinaNina Thornhill Kimya mühendisliği; sanayi ve akademi [39]
Wernick, JaneJane Wernick Yapı mühendisliği [39][40]
Wilson, SophieSophie Wilson Bilgisayar bilimleri [39]
2010 Atkinson, JaneJane Atkinson Kimya mühendisliği [41]
Bryant, JayneJayne Bryant Kimya mühendisliği [41][42]
Burke, CarolCarol Burke İmalat mühendisliği [41][43]
  Goble, CaroleCarole Goble Bilgisayar bilimleri; Akademi [41]
  Hackitt, JudithJudith Hackitt Kimya mühendisliği [41]
  Neville (mühendis), AnneAnne Neville (mühendis) Makine mühendisliği; Akademi Gelişmekte olan teknolojiler, Leeds Üniversitesi [41]
2011 Clarke, (Sarah Regina) Ginny(Sarah Regina) Ginny Clarke İnşaat mühendisliği, karayolu mühendisliği RAEng dergisi Ingenia Yayın Kurulu Üyesi [44]
Deeming, LianneLianne Deeming Malzeme mühendisliği [45]
Harkin-Jones, EileenEileen Harkin-Jones Polimer mühendisliği; Akademi [46]
McDowell, MichelleMichelle McDowell İnşaat mühendisliği [47][48][49]
Mundy, JeniJeni Mundy Elektronik mühendisliği [50]
Saunders, FrancesFrances Saunders Elektronik mühendisliği RAEng Mütevelli Heyeti 2015- [51]
Sellen, AbigailAbigail Sellen İnsan-bilgisayar etkileşimi [52]
Smith, LianeLiane Smith Malzeme bilimi, korozyon mühendisliği [53]
2012 Best, SerenaSerena Best Malzeme bilimi [54]
  Carroll, CynthiaCynthia Carroll Madencilik mühendisliği [54][55]
Jiang, JaneJane Jiang Hassas mühendislik; sanayi ve akademi [54][56][57]
Martin, ElaineElaine Martin Kimya mühendisliği; Akademi RAEng dergisi Ingenia'nın eski Yayın Kurulu üyesi; RAEng Mütevelli Heyeti 2014- [54][58]
Plant, JaneJane Plant Jeokimya; Akademi ö. 2016 [54][59]
2013 Adisa Azapagic Kimya mühendisliği, sürdürülebilir mühendislik; Akademi [60][61]
  Calder, MuffyMuffy Calder Bilgisayar bilimleri; Akademi [60]
  Climer, NaomiNaomi Climer Medya teknolojisi; Sanayi RAEng Mütevelli Heyeti 2017- [60][62]
Crawford, JaniceJanice Crawford Kimya mühendisliği; Sanayi [60]
  Griffiths, CarolynCarolyn Griffiths Makine mühendisliği, demiryolu mühendisliği [60][63]
Ocone, RaffaellaRaffaella Ocone Kimya mühendisliği; Akademi [60][64]
Stevens, MollyMolly Stevens Biyomalzeme bilimi; Akademi [60][65]
2014 Connolly, PatriciaPatricia Connolly Biyomühendislik [66]
Gai, PratibhaPratibha Gai Elektron mikroskobu, Nanoteknoloji; akademi ve sanayi [66][67]
Scrivener, KarenKaren Scrivener Malzeme bilimi; Akademi [66]
2015 Claire Adjiman Kimya mühendisliği; Akademi [68]
  Holford, KarenKaren Holford Makine mühendisliği, akustik emisyon [68]
  Mary Ryan Shell-2015'ten itibaren Interfacial Nanoscience for Engineering Systems(Mühendislik Sistemleri için ımperial Üniversite, Londra) başkanı [68][69]
Sasse, AngelaAngela Sasse Bilgisayar bilimleri, bilgi güvenliği; Akademi [68]
2016 Butler, JaneJane Butler Elektronik mühendisliği, bilgisayar bilimleri [70]
  Hainsworth, SarahSarah Hainsworth Adli malzeme mühendisliği; Akademi [70]
Lane, BarbaraBarbara Lane Yangından korunma mühendisliği [70]
Schmolke, CatrionaCatriona Schmolke İnşaat mühendisliği [70]
2017 Cordiner, JoanJoan Cordiner Kimya mühendisliği, tarımsal kimyasallar [71]
El Haj, AliciaAlicia El Haj Biyolojik mühendislik, rejeneratif tıp; Akademi [71]
Hargrove, CarolineCaroline Hargrove Makine mühendisliği, insan-makine etkileşimi [71]
Hurst, RachelRachel Hurst İmalat mühendisliği [71]
Martin, UrsulaUrsula Martin Bilgisayar bilimleri; Akademi [71]
  Strank, AngelaAngela Strank Kimya mühendisliği, petrol mühendisliği [71]
Stride, EleanorEleanor Stride Biyomedikal mühendisliği; akademi ve sanayi [71]
Trefethen, AnneAnne Trefethen Bilgisayar bilimleri; Akademi [71]
Williamson, SarahSarah Williamson Yapı mühendisliği [71]
2018   Driscoll, JudithJudith Driscoll Materials Science; academia [72]
Gray, SusanSusan Gray Havacılık mühendisliği; Kraliyet Hava Kuvvetleri [72]
Lunn, RebeccaRebecca Lunn İnşaat mühendisliği, jeoteknik mühendisliği; Akademi BAM Nuttall-RAEng, Strathclyde Üniversitesi 2017'de beri [72]
Mercer, HilaryHilary Mercer Makine mühendisliği, proje yönetimi [72]
Thomson, RachelRachel Thomson Malzeme mühendisliği; Akademi [72]
Williams, RachelRachel Williams Biyomedikal mühendisliği; Akademi [72]
2019 Dehghan, ShirinShirin Dehghan Elektronik mühendisliği; Sanayi [73]
Eickhoff, BridgetBridget Eickhoff Demiryolu mühendisliği; Sanayi
Freitas dos Santos, LuisaLuisa Freitas dos Santos Kimya mühendisliği
Gast, AliceAlice Gast Kimya mühendisliği; Akademi
Lingwood, RebeccaRebecca Lingwood Akışkandinler dinamı; Akademi
McClay, CatherineCatherine McClay Elektrik mühendisliği
O'Neill, MáireMáire O'Neill Siber güvenlik; Akademi RAEng Gümüş Madalya (2014) [74]
Pantić, MajaMaja Pantić Yapay zeka; Akademi
Rayment, FionaFiona Rayment Nükleer enerji
Russell, Leigh-AnnLeigh-Ann Russell Petrol mühendisliği
Simeonidou, DimitraDimitra Simeonidou Telekomünikasyon mühendisliği; Akademi
Skinner, RachelRachel Skinner Ulaştırma mühendisliği
Tachtsi, LilaLila Tachtsi Karayolu mühendisliği
2020 Bregulla, JulieJulie Bregulla Yangın mühendisliği, Yapı mühendisliği [75][76]
  Childs, DawnDawn Childs Makine mühendisliği, Havacılık mühendisliği
Gardner, PhilippaPhilippa Gardner Bilgisayar bilimleri; Akademi
Greaves, DeborahDeborah Greaves Deniz mühendisliği; Akademi
Rodriguez-Villegas, EstherEsther Rodriguez-Villegas Giyilebilir teknoloji; akademi RAEng Gümüş madalya (2020)
  Rogers, LucyLucy Rogers Mechanical engineering, Akışkandinler dinamı; Bilim iletişimi RAEng Misafir profesör Brunel Üniversitesinde
Sun, TongTong Sun Sensör mühendisliği, Fotonik; Akademi RAEng Gümüş madalya (2016); RAEng Araştırma profesörü (2018)
Vincent, AlisonAlison Vincent Siber Güvenlik, Yazılım mühendisliği

Uluslararası Akademi üyeleriDüzenle

İngiliz uyruklu olmayan ve İngiltere'de ikamet etmeyen ve çalışmayan uluslararası akademi üyelerini gösterir. Uluslararası akamedi üyelerinin sayısı burs sayısının onda birini geçemez ve herhangi bir yıl içinde ondan fazla kişi seçilmez.[3]

Uluslararası Kadın Akademi Üyeleri Listesi
Seçildiği yıl Resim Akedemi üyeleri Çalıştığı alan Notlar Ref.
2004   Grimson, JaneJane Grimson Bilgisayar bilimleri; Akademi [77]
2011   Lauvergeon, AnneAnne Lauvergeon Kimya mühendisliği [78]
2012   Jackson, Shirley AnnShirley Ann Jackson Parçacık fiziği; Akademi [54]
Lawless, AllysonAllyson Lawless İnşaat mühendisliği [54]
2013   Burns, UrsulaUrsula Burns Makine mühendisliği [60]
2018   Arnold, FrancesFrances Arnold Kimya mühendisliği; Akademi Nobel Kimya Ödülü 2018 [72]

Onursal Akademik ÜyelerDüzenle

Mühendislik uygulamalarına seçkin bir katkı yapmış olan kişiler Onursal Akademik üye olarak seçilebilmektedir. Bunların sayısı elliyi geçemez ve herhangi bir yıl içinde en fazla beş kişi seçilir.[3]

Onursal Kadın Akademik Üyelerin listesi
Seçildiği yıl Resim Onursal akademik üye Ref.
2008 Glover, AnneAnne Glover [36]
  Lawrence, VanessaVanessa Lawrence [36]

Kraliyet Akademik ÜyeleriDüzenle

Kraliyet ailesi üyeleri yönetim kurulunun daveti üzerine Kraliyet Akademik üyesi olmayı kabul edebilir.[3]

Kadın Kraliyet Akademik Üyeleri listesi
Davet yılı Resim Kraliyet Akademi üyesi Ref.
2010   (kraliyet prensesi), AnneAnne (kraliyet prensesi) [79]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Royal Academy of Engineering: An Introduction". 6 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  2. ^ "The Fellowship". 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  3. ^ a b c d "Charter, Statutes, Regulations". 7 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  4. ^ "RAEng Newsletter Autumn 2010". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  5. ^ "Diversity & Inclusion Action Plan 2020 – 2025". 19 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2020. 
  6. ^ "Dr Elizabeth Killick obituary". The Times. 3 Ağustos 2019. 3 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2019. 
  7. ^ Corby, Tom (12 Şubat 2015). "Lady Platt of Writtle obituary". Guardian online. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  8. ^ "Baroness Platt of Writtle". Times online(Şablon:Subscription or libraries). 4 Şubat 2015. 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  9. ^ a b c d "Inspiring Women Engineers (Jan 2009)". RAEng. 20 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  10. ^ "Agnes Aranka Kaposi". Debretts online. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  11. ^ "DOWLING, Prof. Dame Ann Patricia, (Dame Ann Hynes)". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 8 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  12. ^ Articles - Creating silent skies
  13. ^ "ION, Dame Susan (Elizabeth)". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 21 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  14. ^ "Dame Sue Ion becomes first woman to win RAEng President's Medal". 22 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  15. ^ "Dr Sue Ion OBE FREng". Ingenia online. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  16. ^ Lee-Mortimer, Andrew. "Meeting the Challenge". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  17. ^ "Timeline photo - RAEng". 29 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  18. ^ "KENNEDY, Joanna Alicia Gore". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  19. ^ "Dr Joanna Kennedy: How far have we come? and how far to go?". WISE Campaign May 2014. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  20. ^ "Aston's vice-chancellor receives international achievement award". 14 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  21. ^ "Prof Dame Julia King". Debretts online. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  22. ^ "Professor Wendy Hall elected new senior VP of national Academy". 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  23. ^ "Clifford Paterson lecture 2014". Royal Society. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  24. ^ "RAEng Silver Medal past winners". 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  25. ^ Grihault, Nicki (10 Ağustos 2006). "Breaking the glass ceiling is harder abroad". Telegraph online. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  26. ^ "GLADDEN, Prof. Lynn Faith". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 11 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  27. ^ "WAINWRIGHT, Faith Helen, (Mrs K. J. Glynn)". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 22 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  28. ^ Vinter, Richard (4 Aralık 2012). "Maria Petrou obituary". Guardian online. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  29. ^ "New Fellows 2005". 13 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  30. ^ "Professor Elizabeth Tanner". University of Glasgow. 7 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  31. ^ "Ingenia Editorial Board". 20 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2015. 
  32. ^ "Dr Jean Venables". WES. 12 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  33. ^ "ATKINSON, Prof. Helen Valerie". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 21 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  34. ^ "Dervilla Mitchell". WES. 12 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  35. ^ "da SILVA, Joanna Gabrielle". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 21 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  36. ^ a b c d "New Fellows 2008". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  37. ^ "Professor Alison Noble". WES. 30 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  38. ^ "Professor Sarah Spurgeon appointed President of Institute for Measurement and Control". WES. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  39. ^ a b c d "New Fellows 2009". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  40. ^ "WERNICK, Jane Melville". Who's Who online Nov. 2014. A & C Black. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  41. ^ a b c d e f "New Fellows 2010" (PDF). 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  42. ^ "Jayne Bryant". WES. 14 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  43. ^ Kenward, Michael. "A Vision for Manufacturing" (PDF). Ingenia December 2010. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  44. ^ "Ginny Clarke CBE". Gov.uk. 17 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  45. ^ "Lianne Deeming". WES. 12 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  46. ^ "Prof Eileen Harkin-Jones". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  47. ^ Kenward, Michael. "Creating user-friendly buildings" (PDF). Ingenia March 2015. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  48. ^ "Construction expert lands top businesswoman award". BBC online. 28 Mart 2011. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  49. ^ "Honorary degrees 2012". University of Bristol. 13 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  50. ^ Kenward, Michael. "Mobile systems specialist" (PDF). Ingenia December 2011. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  51. ^ "Ask the expert". Nature jobs blog. 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  52. ^ "Professor Abigail Sellen". WES. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  53. ^ "Dr Liane Smith supports National Women in Engineering day". Scottish Energy news. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  54. ^ a b c d e f g "New Fellows 2012 p.30". RAEng Annual Review 2012–2013. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  55. ^ "Cynthia Carroll MBA". Harvard Business School. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  56. ^ "Professor Xiangqian (Jane) Jiang". University of Huddersfield. 3 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  57. ^ Akbar, Arifa (26 Mayıs 2006). "Professor who escaped life of drudgery wins Asian award". Independent. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  58. ^ "Editorial Board members". Ingenia. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  59. ^ "Emeritus Professor Jane Plant". Imperial College. 14 Haziran 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  60. ^ a b c d e f g h "New Fellows 2013". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  61. ^ "Professor Adisa Azapagic elected a Fellow". 30 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  62. ^ "Media technology expert elected IET's first female President". IET. 29 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  63. ^ "Vice President Carolyn Griffiths". IMechE. 9 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  64. ^ "Interview with Professor Raffaella Ocone". Heriot Watt University. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  65. ^ "Professor Molly Stevens FREng". Imperial College. 8 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  66. ^ a b c "New Fellows 2014". 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  67. ^ Gibney, Elizabeth (14 Şubat 2013). "Pratibha Gai's award winning focus". THES. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  68. ^ a b c d "World-leading engineers elected to Academy Fellowship". 26 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2015. 
  69. ^ "New professorship for nanotechnology research". 28 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2015. 
  70. ^ a b c d "Academy elects top engineers as Fellows at its 40th anniversary AGM". 13 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2016. 
  71. ^ a b c d e f g h i "50 leaders in engineering elected to Academy Fellowship". 8 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2017. 
  72. ^ a b c d e f g "50 engineering leaders become Fellows of the Royal Academy of Engineering". 21 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2018. 
  73. ^ "New Fellows 2019". Royal Academy of Engineering. 29 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2019. 
  74. ^ "Silver Medals for UK's brightest up-and-coming tech entrepreneurs". 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2019. 
  75. ^ "Academy welcomes 53 leading UK and international engineers as new Fellows". 2 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2020. 
  76. ^ "New Fellows 2020". 6 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2020. 
  77. ^ "Professor Jane Grimson". WES. 14 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2018. 
  78. ^ "Academy celebrates a new President". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  79. ^ "Princess Anne becomes a Royal Fellow". RAEng Newsletter Autumn 2010 p3. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle