Kaan Girgin

Türk oyuncu

Kaan Girgin (d. 17 Eylül 1967, Ankara), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Kaan Girgin
Doğum17 Eylül 1967 (56 yaşında)
Ankara, Türkiye
EğitimHacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1991-2017
Evlilik
Canan Yakacık
(e. 1993; b. 2000)

Ceyda Düvenci
(e. 2000; b. 2002)

Seran Havva Göçer
(e. 2005; b. 2008)
[1]
Çocuk(lar)2
Ebeveyn(ler)Atilla Girgin
ÖdüllerTüm Liste

Erken dönem ve eğitim hayatı

değiştir

17 Eylül 1967 tarihinde, akademisyen, gazeteci Prof. Dr. Atilla Girgin'in ve annesi Işın Girgin'in çocuğu olarak Ankara'da doğmuştur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde mimarlık okurken, okulda problemler yaşamış ve bırakmıştır. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirmiştir.

Kariyer hayatı

değiştir

Mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra Show TV'de yayımlanan "coke'n Roll" programında ve Meltem Cumbul ile birlikte sunduğu "Rifle King Kong Show" programında sunuculuk yapmıştır. 1993 yılında reklamcı Ali Taran'ın çektiği, bir dönem Yapı Kredi Bankası reklamlarında Bay Pardon olarak tanındı. 1993 yapımı olan, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar filminde Derya Arbaş'la oynadı. 1994 yapımı olan, Yavuz Özkan'ın yönettiği Bir Sonbahar Hikayesi adlı filmle ödül almıştır. 1996 yılında Star TV'de yayımlanan Gözlerinde Son Gece dizisinde Türkan Şoray'la oynadı. Böyle mi Olacaktı dizisinde Oktay karakterini Canlandırdı. Son olarak, 2014-2015 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Can Bey karakterine hayat vermiştir.[2][3]

Kişisel hayatı

değiştir

Askerlik görevini Ağustos 2000'de 28 gün bedelli olarak Sivas 5. Eğitim Tugayında şarkıcı arkadaşı Serdar Ortaç ile yapmıştır.[4][5] Balerin Canan Yakacık ile 4 Temmuz 1993 tarihinde evlendi. Mayıs 1995'te Oğul adında bir çocukları oldu. 2000 yılının yaz aylarında boşandı. 6 Ekim 2000 tarihinde Ceyda Düvenci ile evlenip iki yıl sonra da 2002 yılında boşanmıştır. 2005 yılının Eylül ayında Dr. Seran Havva Göçer ile evlenmiş, bu evlilikten Serap adında bir kızı olmuştur. Çift 2008 yılında boşanmıştır.[6] Kaan Girgin 2013 yılında Nurdan Hüsrev ile evlendi[7] ancak bu evlilik de sona ermiştir. Kaan Girgin 2010 yılında 1'inci Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Nilüfer Açıkalın ile sunuculuk yaptı.[8] Kaan Girgin, 2011 yılında AK Parti'den İzmir milletvekili aday adayı oldu.[9][10][11] İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin Levent mahallesi Nispetiye Caddesi'ndeki Cape Town adlı bar-restoranın da sahibidir.[12]

2008 yılında boşandığı eski eşi Seran Havva Göçer, kızının kendi soy ismini kullanması için açtığı davayı kazandı. Göçer ayrıca Kaan Girgin’in, çocuğuna mahkemece hükmedilen nafakayı ödemediğini öne sürerek cezalandırılmasını istedi. İstanbul İcra Ceza Mahkemesi, Girgin’in Nafaka hükümlerine uymamak suçundan 3 ay tazyik hapsi ile cezalandırılmasına karar verdi.[13]

Filmografisi

değiştir
Yıl Yapım Rol Tür Kanal Not
1991 Deniz Gurbetçileri Bircan Dizi TRT 1 Başrol oyuncusu
Dizi 8 bölüm sürdü. 1-8. bölüm'e kadar yer aldı
1993 Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar Remzi Sinema filmi Kanal 6 Başrol oyuncusu
TV'de ilk Kanal 6'da gösterildi
1994 Batık Aşklar Müzesi Burak TRT 1 Başrol oyuncusu
TV'de ilk TRT 1'de gösterildi
Bir Sonbahar Hikayesi Öğrenci Kaan - Başrol oyuncusu
1995 Sahte Dünyalar (Günlük dizi) Sinan Karadağ Dizi TRT 1 Başrol oyuncusu
1996 Gözlerinde Son Gece Engin Star TV Başrol oyuncusu
Dizi 13 bölüm sürdü. 1-13. bölüm'e kadar yer aldı
Anılardaki Sevgili Tarık'ın kardeşi Show TV Başrol oyuncusu
Yüzleşme Selim TV filmi Star TV Başrol oyuncusu
1997 Yasemin Cem Dizi Show TV Başrol oyuncusu
Böyle mi Olacaktı Oktay atv Başrol oyuncusu
Dizi 167 bölüm sürdü. 55-77. bölüm'e kadar yer aldı
Duvardan Duvara Hakan Kısa film - Başrol oyuncusu
1998 Ayrı Dünyalar Kemal Dizi Kanal D Başrol oyuncusu
Dizi 38 bölüm sürdü 1-38. bölüm'e kadar yer aldı
1999 Babam Olur musunuz TV filmi atv Yapımcı
Başrol oyuncusu
Eski eşi Ceyda Düvenci ile birlikte rol almıştır
Şampiyon Çağlayan Başrol oyuncusu
2000 Kiralık Kadın Murat'ın kardeşi Star TV Başrol oyuncusu
Bir Aşk Hikayesi Altan Başrol oyuncusu
Dikkat Bebek Var Avukat Alper Dizi TRT 1 Başrol oyuncusu
Dizi 39 bölüm sürdü 1-39. bölüm'e kadar yer aldı
Eski eşi Ceyda Düvenci ile birlikte rol almıştır.
Canlı Hayat Kaan TV Filmi Kanal 1 Başrol oyuncusu
2002 Abdülhamid Düşerken Sedat Bey Sinema filmi - Yardımcı oyuncu
Aşkları Ege' de Kaldı Yönetmen Erdal TV filmi Başrol oyuncusu
Sırlar Dünyası / Sır Kapısı Ethem Dizi Konuk oyuncu
Sadece bir bölümlük yer aldı
2003 Gelin Özer Kanal D Başrol oyuncusu
Dizi 28 bölüm sürdü 11-28. bölüm'e kadar yer aldı
Esir Şehrin İnsanları Patric TRT 1 Yardımcı oyuncu
2004 Aşk Buraya Uğramıyor Çağatay Başrol oyuncusu
Dizi 13 bölüm sürdü 1-13. bölüm'e kadar yer aldı
İyi Saatte Olsunlar Gazeteci Erdem Show TV Başrol oyuncusu
Büyük Buluşma Konuk Oyuncu
1. sezon (Sadece bir bölümlük yer aldı
2005 D@bbe Adem Taşlı Sinema Filmi - Başrol oyuncusu
Bir Salkım Üzüm Emir TV filmi atv Başrol oyuncusu
Hatanın Bedeli Engin TGRT Başrol oyuncusu
Son Yüzleşme Uğur Dizi atv Konuk oyuncu
Sadece bir Bölümlük yer aldı
Beşinci Boyut Doğan Konuk oyuncu
Sadece bir Bölümlük yer aldı
Beyaz Sheytan Ruhunu Şeytana Satan Dost Kısa film - Başrol oyuncusu
Çocuk Oyunu Başrol oyuncusu
2006 Anka Kuşu Musa Sinema filmi Yardımcı oyuncu
Dök İçini Rahatla Dizi Kanal 7 Konuk oyuncu
Hücre Arkadaş Kısa film - Başrol oyuncusu
2007 Hakkını Helal Et Cengiz Dizi Konuk oyuncu
Sadece 8. bölüm'de yer aldı
Mission İstanbul Sinema Filmi -
2008 Miras George Yapımcı
Kendi Okulumuza Doğru Doktor Melih Dizi Samanyolu TV
2011 Lale Devri Ali Bey (zengin bir iş adamı) FOX Konuk oyuncu
Sadece 80-82. bölüm'e kadar yer aldı
2012 Memories Baba Kısa film -
2014-2015 Kurtlar Vadisi Pusu Can Bey Dizi Kanal D Yardımcı oyuncu
9. sezon (237'den 257. bölüm'e kadar yer aldı
2017 Her Şey Mümkün Mert Sinema Filmi - Yardımcı oyuncu
Kaynak:[14]
Konuk olduğu programlar
Yıl Yapım Kanal Kaynak
2012 Kaan Girgin Beypazarı Ziyaret Beypazarı SRT [15]
2020 Gözde Venedik ve Erkut Venedik ile Help Steps Ev'de Help Steps [16]

Reklamlar

değiştir
Yıl Marka Ürünler Rol Kaynak
1993 Yapı Kredi *"Pardon Burası Yapı Kredi Değil mi?"
*"Telecard (Bay pardon askerde"
*"Yapı Kredi Reklamı: Bay Pardon 2. Bölüm"
Bay Pardon [17][18][19]

Ödüller

değiştir
Yıl Ödül töreni Kategori Yapım Kaynak Sonuç
1994 13. Uluslararası İstanbul Film Festivali Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Bir Sonbahar Hikayesi [20] Kazandı

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Kaan Girgin hapis cezası aldı!". Milliyet. 6 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2022. 
  2. ^ "Yeşilçam'ın Sultanı Türkan Şoray'a kural bozduran dizi! 22 yaş küçük oyuncuyla öpüştü - Haberler". www.haberler.com. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  3. ^ https://www.sabah.com.tr/galeri/magazin/yakisikli-oyuncu-kaan-girgin-bir-doneme-damga-vurmustu-degisimi-olay-oldu-yillar-kaan-girgine-de-acimadi/amp[ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ "Serdar Ortaç ile Kaan Girgin'in fotoğrafını 'Öldürülen Azerbaycan askerleri' diye servis ettiler". KARAR. 1 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Ermenistan radyosundan skandal fotoğraf kullanımı: Serdar Ortaç'ı öldürdü". www.cumhuriyet.com.tr. 24 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Seran Göçer eşi eski Kaan Girgin'e soyadı davası açtı - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  7. ^ "x.com". X (formerly Twitter). 23 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022. 
  9. ^ "Kaan Girgin AK Parti'den aday adayı oldu". Ensonhaber. 16 Mart 2011. 11 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2024. 
  10. ^ "Kaan Girgin AK Parti'den aday oldu - Son Dakika". www.milliyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  11. ^ "AK Parti İzmir'e iki sanatçı aday". Habertürk. 11 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2024. 
  12. ^ "Kaan Girgin'in son hali şaşırttı - Son Dakika Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  13. ^ "Nafakayı ödemedi... Kaan Girgin hapis yatacak! - Magazin Haber". www.hurriyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  14. ^ "Kaan Girgin | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022. 
  15. ^ "KAAN GİRGİN BEYPAZARI ZİYARET". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  16. ^ "Kaan Girgin | Help Steps Evde". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  17. ^ "Yapı Kredi Reklamı: Pardon Burası Yapı Kredi Değil mi? (eskireklamlar.com)". 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  18. ^ "Yapı Kredi - Telecard (Bay pardon askerde) reklamı". 6 Eyl 2013. 17 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi – YouTube vasıtasıyla. 
  19. ^ "Yapı Kredi Reklamı: Bay Pardon 2. Bölüm (eskireklamlar.com)". 18 Ağu 2013. 14 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi – YouTube vasıtasıyla. 
  20. ^ "1994". Ankara Film Festivali. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılar

değiştir