Kaan Girgin

Türk oyuncu

Kaan Girgin (d. 17 Eylül 1967, Ankara), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Kaan Girgin
Doğum 17 Eylül 1967 (1967-09-17) (55 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1991-2017
Evlilik
Canan Yakacık
(e. 1993; b. 2000)

Ceyda Düvenci
(e. 2000; b. 2002)

Seran Havva Göçer
(e. 2005; b. 2008)
[1]
Çocuk(lar) Oğul Girgin
Serap Girgin
Ebeveyn(ler) Atilla Girgin
Işın Girgin
Ödüller Tüm Liste

Kariyer hayatıDüzenle

17 eylül 1967 tarihinde, Akademisyen, gazeteci Prof. Dr. Atilla Girgin'in ve annesi Işın Girgin'in çocuğu olarak Ankara'da doğmuştur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Mimarlık okurken, okulda problemler yaşamış ve bırakmıştır. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirmiştir. Mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra Show TV'de yayınlanan "coke'n Roll" programında ve Meltem Cumbul ile birlikte sunduğu "Rifle King Kong Show" programında sunuculuk yapmıştır.

1993 yılında reklamcı Ali Taran'ın çektiği, bir dönem Yapı Kredi Bankası reklamlarında Bay pardon olarak tanındı. 1996 yılında Star TV de yayınlanan Gözlerinde Son Gece dizisinde Türkan Şoray'la oynadı. 1994 yapım olan Yavuz Özkan'ın yönettiği Bir Sonbahar Hikayesi adlı filmle ödül almıştır. Son olarak 2014 yılında ATV de yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu'da Can Bey karakterine hayat vermiştir.[2][3]

Kişisel hayatıDüzenle

Askerlik görevini Ağustos 2000 yılında 28 gün bedelli olarak Sivas 5. Eğitim Tugayında şarkıcı arkadaşı Serdar Ortaç ile yapmıştır.[4][5]

Balerin Canan Yakacık ile 4 temmuz 1993 tarihinde evlendi. Mayıs 1995'te Oğul adında bir çocukları oldu. 2000 yılının yaz aylarında boşandı. 6 Ekim 2000 tarihinde Ceyda Düvenci ile evlenip iki yıl sonra da 2002 de boşanmıştır. 2005 yılının Eylül ayında Dr. Seran Havva Göçer ile evlenmiş, bu evlilikten Serap adında bir kızı olmuştur. Çift 2008 yılında boşanmıştır.[6]

Kaan Girgin 2010 yılında 1'inci Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Nilüfer Açıkalın ile sunuculuk yaptı.[7]

Kaan Girgin, 2011 yılında AK Parti'den İzmir milletvekili aday adayı oldu.[8][9]

İstanbul Levent-Nispetiye caddesindeki Cape Town adlı Bar- Restaurant'ın da sahibidir.[10]

2008 yılında boşandığı eski eşi Seran Havva Göçer, kızının kendi soy ismini kullanması için açtığı davayı kazandı. Göçer ayrıca Kaan Girgin’in çocuğuna mahkemece hükmedilen nafakayı ödemediğini öne sürerek cezalandırılmasını istedi. İstanbul İcra Ceza Mahkemesi, Girgin’in Nafaka hükümlerine uymamak suçundan 3 ay tazyik hapsi ile cezalandırılmasına karar verdi.[11]

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Tür
1991 Deniz Gurbetçileri TRT 1 Bircan Dizi
1993 Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar Remzi Sinema Filmi
1994 Batık Aşklar Müzesi Burak Sinema Filmi
Bir Sonbahar Hikayesi Öğrenci Kaan Sinema Filmi
1995 Sahte Dünyalar TRT 1 Sinan Karadağ Dizi
1996 Gözlerinde Son Gece Star TV Engin
Anılardaki Sevgili Show TV Tarık'ın Kardeşi
Yüzleşme Selim TV Filmi
1997 Yasemin Show TV Cem Dizi
Böyle mi Olacaktı Atv Oktay
Duvardan Duvara Hakan Kısa Film
1998 Ayrı Dünyalar Kanal D Kemal Dizi
1999 Babam Olur musunuz Kemal Yapımcı TV Filmi
Şampiyon Çağlayan
2000 Kiralık Kadın Murat`ın Kardeşi
Bir Aşk Hikayesi Altan
Dikkat Bebek Var TRT 1 Avukat Alper Dizi
Canlı Hayat Kaan TV Filmi
2002 Abdülhamit Düşerken Sedat bey Sinema Filmi
Aşkları Ege' de Kaldı Yönetmen Erdal TV Filmi
Sırlar Dünyası / Sır Kapısı Ethem Dizi
2003 Gelin Özer
Esir Şehrin İnsanları TRT 1 Patric
2004 Aşk Buraya Uğramıyor TRT 1 Çağatay
İyi Saatte Olsunlar Show TV Gazeteci Erdem
Büyük Buluşma 1. Sezon Konuk Oyuncu
2005 D@bbe Adem Taşlı Sinema Filmi
Bir Salkım Üzüm Emir TV Filmi
Hatanın Bedeli Engin TV Filmi
Son Yüzleşme Atv Uğur Dizi
Beşinci Boyut Doğan
Beyaz Sheytan Ruhunu Şeytana Satan Dost Kısa Film
Çocuk Oyunu
2006 Anka Kusu Musa Sinema Filmi
Dök İçini Rahatla Kanal 7 Dizi
Hücre Arkadaş Kısa Film
2007 Hakkını Helal Et Cengiz Dizi
Mission İstanbul Sinema Filmi
2008 Miras George Yapımcı
Kendi Okulumuza Doğru Doktor Melih Dizi
2011 Lale Devri Fox TV Ali bey (zengin bir iş adamı)
2012 Memories Baba Kısa Film
2014-2015 Kurtlar Vadisi Pusu 8. Sezon ve 9. Sezon Kanal D Can Bey Dizi
2017 Her Şey Mümkün Mert Sinema Filmi
Kaynak:[12]

Konuk olduğu programlarDüzenle

Yıl Yapım Kanal Kaynak
2012 Kaan Girgin Beypazarı Ziyaret Beypazarı SRT [13]
2020 Gözde Venedik ve Erkut Venedik ile Help Steps Ev'de Help Steps [14]

ReklamlarDüzenle

Yıl Marka Ürün Rol Kaynak
1993 Yapı Kredi "Pardon Burası Yapı Kredi Değil mi?" Bay Pardon [15]

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Yapım Kaynak Sonuç
1994 13. Uluslararası İstanbul Film Festivali Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Bir Sonbahar Hikayesi [16] Kazandı

KaynaklarDüzenle

  1. ^ "Kaan Girgin hapis cezası aldı!". Milliyet. 6 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2022. 
  2. ^ "Yeşilçam'ın Sultanı Türkan Şoray'a kural bozduran dizi! 22 yaş küçük oyuncuyla öpüştü - Haberler". www.haberler.com. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  3. ^ https://www.sabah.com.tr/galeri/magazin/yakisikli-oyuncu-kaan-girgin-bir-doneme-damga-vurmustu-degisimi-olay-oldu-yillar-kaan-girgine-de-acimadi/amp
  4. ^ "Serdar Ortaç ile Kaan Girgin'in fotoğrafını 'Öldürülen Azerbaycan askerleri' diye servis ettiler". KARAR. 1 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Ermenistan radyosundan skandal fotoğraf kullanımı: Serdar Ortaç'ı öldürdü". www.cumhuriyet.com.tr. 24 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Seran Göçer eşi eski Kaan Girgin'e soyadı davası açtı - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022. 
  8. ^ "Kaan Girgin AK Parti'den aday adayı oldu". www.ensonhaber.com. 
  9. ^ "Kaan Girgin AK Parti'den aday oldu - Son Dakika". www.milliyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  10. ^ "Kaan Girgin'in son hali şaşırttı - Son Dakika Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  11. ^ "Nafakayı ödemedi... Kaan Girgin hapis yatacak! - Magazin Haber". www.hurriyet.com.tr. 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  12. ^ "Kaan Girgin | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022. 
  13. ^ "KAAN GİRGİN BEYPAZARI ZİYARET". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  14. ^ "Kaan Girgin | Help Steps Evde". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  15. ^ "Yapı Kredi Reklamı: Pardon Burası Yapı Kredi Değil mi? (eskireklamlar.com)". 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  16. ^ "1994". Ankara Film Festivali. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle