Hâdi Hün

Türk oyuncu
(Hadi Hün sayfasından yönlendirildi)

Hâdi Hün (1907, İstanbul - 17 Aralık 1969, İstanbul), Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.

Hadi Hün
Doğum1907
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm17 Aralık 1969 (62 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekSinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar1932-1969
Akraba(lar)Agah Hün (kardeşi)

Hâdi Hün, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen Agah Hün'ün ağabeyidir. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

Filmografisi değiştir

Oyuncu olarak değiştir

  • 1932: Bir Millet Uyanıyor
  • 1933: Cici Berber
  • 1934: Aysel Bataklı Damın Kızı
  • 1939: Allahın Cenneti
  • 1940: Şehvet Kurbanı
  • 1941: Kahveci Güzeli
  • 1945: Yayla Kartalı
  • 1946: Harman Sonu (Köy Güzeli)
  • 1946: Kızılırmak-Karakoyun
  • 1947: Bağdagül
  • 1947: Kılıbıklar
  • 1947: Yara
  • 1948: Canavar
  • 1948: Çıldırtan Kadın
  • 1949: Şehitler Kalesi
  • 1950: Kapanan Gözler
  • 1951: Allahaısmarladık
  • 1952: Yavuz Sultan Selim Ağlıyor
  • 1953: Beklenen Şarkı
  • 1953: Gizli Yara
  • 1954: Paydos
  • 1955: Hayatımı Mahveden Kadın
  • 1955: Kadın Severse
  • 1956: Günah Yolcuları
  • 1956: Sönen Yıldız
  • 1957: Dertli Gönül/Çıksın Bu Can
  • 1957: Hata/Bırakın Ağlayım
  • 1957: Uçurum
  • 1958: Daha Çekecek Miyim?
  • 1958: Yaprak Dökümü
  • 1959: Beklenen Bomba
  • 1959: Ben Bir Günahsızım
  • 1959: Evlatlık
  • 1959: İzmir Ateşler İçinde
  • 1959: Sokak Şarkıcısı
  • 1959: Şehvet Uçurumu
  • 1961: Senin İçin Affettim
  • 1961: Şahane Kadın

Yönetmen olarak değiştir

Senarist olarak değiştir

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir