Ana menüyü aç

Agâh Hün   (d. 1918, İstanbul - ö. 24 Temmuz 1990, İstanbul) Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Agah Hün
Agahhun.jpg
Agah Hün
Doğum 1918
İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm 24 Temmuz 1990 (72 yaşında)
istanbul
Meslek Sinema oyuncusu
Etkin yıllar 1949-1990

1942 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan sanatçı, bir süre Devlet Tiyatroları'nda çalışmış, daha sonra Şehir Tiyatrosu'na geçmiştir. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol alan Hün, aynı zamanda seslendirme sanatçısı olup yönetmenlik ve senaristlik te yapmıştır. 1983 yılında emekli olmuş, 1990'da yaşamını yitirmiştir. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gömülüdür.

İçindekiler

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografisiDüzenle

OyuncuDüzenle

  • Düğün - 1990
  • İnsanlar Yaşadıkça - 1989
  • Gönüller Sultanı Mevlana - 1989
  • Sahibini Arayan Madalya - 1989
  • Stres - 1988
  • Yuvasızlar - 1987
  • Sen Ağlama - 1987
  • Hafız Yusuf - 1987
  • Gönülden Gönüle - 1987
  • Zeynepler Ölmesin - 1987
  • Ölümünün Ellinci Yılında Mehmet Akif Ersoy - 1986
  • Uzak Kentin İnsanları (Köprü) - 1986
  • Dokuzuncu Hariciye Koğuşu - 1985
  • Küçük Ağa - 1983
  • Çirkef - 1975
  • Şeytan - 1974
  • Hazreti Yusuf'un Hayatı - 1965
  • Akasyalar Açarken - 1962
  • Hazreti Ömer'ın Adaleti - 1961
  • Şahane Kadın - 1961
  • Bir Yavrunun Gözyaşları - 1960
  • Yak Bir Sigara - 1960
  • Kanlı Değirmen - 1959
  • O Günden Sonra - 1958
  • Kadın Severse - 1955
  • Sevdiğim Sendin - 1955
  • Halıcı Kız - 1953
  • Yavuz Sultan Selim Ağlıyor - 1952

YönetmenDüzenle

  • Öldür Beni - 1963
  • Yak Bir Sigara - 1960
  • Ben Kahpe Değilim - 1959
  • Kanlı Değirmen - 1959
  • Meçhul Kahramanlar - 1958
  • Sevdiğim Sendin - 1955

SenaristDüzenle

  • Öldür Beni - 1963
  • Sonbahar Yaprakları - 1961
  • Yak Bir Sigara - 1960
  • Ben Kahpe Değilim - 1959
  • Üç Kurşun - 1959
  • Sevdiğim Sendin - 1955

SeslendirmeDüzenle

  • The Message - Çağrı filminde Anthony Quinn
  • Çöl Aslanı - Filminde Anthony Quinn
  • Vatan ve Namık Kemal- filminde Ahmet Sıtkı rolündeki Atıf Kaptan

Dış bağlantılarDüzenle