Greg Davies

Gregory Daniel Davies (d. 14 Mayıs 1968), İngiliz komedyen, oyuncu, senarist ve yapımcı.

Greg Davies
Greg Davies 2011.jpg
Davies - Londra 2020
Doğum Gregory Daniel Davies
14 Mayıs 1968 (1968-05-14) (53 yaşında)
Flintshire, Galler, Birleşik Krallık
İkamet Londra, İngiltere
Milliyet Britanyalı
Eğitim İngilizce ve Drama Öğretmeni
Meslek
Etkin yıllar 2002 – günümüz
Boy 2,03 metre
Resmî site gregdavies.co.uk

En iyi bilinen rolleri; We Are Klang'da Greg, The Inbetweeners'ta Bay Gilbert, Cuckoo'da Ken Thompson, Taskmaster'da Taskmaster, Man Down'da Dan Davies. Ayrıca Mock the Week, Would I Lie to You? ve Fast and Loose'a konuk olmuştur. Aynı zamanda Live at the Apollo şov programında sahne almış ve bir Netflix orijinal içeriği olan stand-up gösterisini bu sahnede sergilemiştir.

Davies, Cuckoo (TV dizisi)'daki performansıyla 2013 yılında "En İyi Erkek Komedi Oyuncusu" dalında BAFTA Televizyon Ödülleri'ne aday gösterilmiştir.

HayatıDüzenle

Davies 14 Mayıs 1968'de St Asaph, Flintshire, Galler, Birleşik Krallık'ta dünyaya geldi. Galli olan anne ve babası o sırada İngiltere'de yaşıyorlardı; fakat babası, Galler'de doğup ileride Galli Milli Takımında rugby oynayabilmesi için doğumdan hemen önce Greg'in annesini arabayla Galler'e götürdü.[1] Davies, evim dediği Wem, Shropshire'da büyüdü.[2][3][4] Babası aslen Porthmadog'ludur.

Davies'in babaannesi Edith ve onun kız kardeşi Rebecca gayrimeşruydu, büyük büyükbabası William Owen'ın Stanleytown'da ikinci bir ailesi vardı. Kuzey Galler'deki pek çok insan gibi Davies de ünlü Galler Prensi Owain Gwynedd'in soyundan geldiğini söylüyor.[5][6]

Ortaöğrenimini Wem'de Thomas Adams Okulu'nda tamamlayan Davies, liseden sonra Uxbridge, Londra'daki Brunel Üniversitesi'nde İngilizce ve Drama eğitimi aldı.[7] Komedi kariyerine ilk adımı atmadan önce, Slough'da Langleywood Okulu'nda; Twickenham'da Orleans Park Okulu'nda ve Sandhurst'ta Sandhurst Okulu'nda 13 yıl İngilizce ve Drama öğretmenliği yaptı.[8]

KariyeriDüzenle

2005 yılında Davies, Kanal 4'ün (en:Channel 4) The Ashes (Küller) adlı televizyon yayını için bir reklam serisinde kriket oyuncusu WG Grace'in karikatürünü canlandırdı.[9]

2007 yılında; En İyi Skeç, Varyete veya Karakter Oyunculuğu; En İyi Çıkış Yapan Oyuncu (stand-up gösterisi için) ve En İyi Uzun Metraj Şov Programı (We Are Klang ile) olmak üzere üç dalda Chortle Ödülü'ne aday gösterildi.[10]

2010 yılında ise, tek başına sergilediği Bir Köpeğe Peynir Topları Fırlatmak adlı ilk stand-up gösterisiyle Edinburgh Festivali'nde Fosters Edinburg Komedi Ödülleri'ne aday gösterildi.[11] Bu aynı zamanda çıktığı ilk turneydi.[12] Sonrasında Edinburgh'da bir ödüle daha aday gösterildi.[13]

2013 Ekiminde Davies, Kanal 4'te yayımlanan ve yaratıcılığını, senaristliğini ve bir dönem yapımcılığını üstlendiği, ayrıca başrolünü Rik Mayall'le paylaştığı Man Down adlı sitcom'da, öğretmenlik yapmaktan nefret eden Dan karakterini canlandırdı. Kanal 4, ilk sezon yayınlanmadan önce Noel'e özel ekstra bir bölüm daha çekilmesini talep etti ve Davies'in Annemin Başının Arkası adını verdiği gösterisi için yaptığı turne sırasında dizinin ikinci sezonu onaylandı. Ancak bu, Rik Mayall'in Haziran 2014'te ölümünden önce gerçekleşti. Aynı yıl Davies'in babası da vefat etti. Mayall'in ölümünden sonra Davies, dizinin akıbetini konuşmak için Kanal 4 ile toplantılar yaptı. Mayall ölmeden önce, onun rolünün ikinci sezonda daha ön plana çıkarılması düşünülüyordu. Kanal 4 daha sonra Man Down'ın ikinci sezonla 2015 yılında geri döneceğini duyurdu.[14] Dizinin çekimlerinde kullanılan derslik, Davies'in öğretmenlik yaptığı Sandhurst Okulu'ndaki sınıfla aynıydı.[15]

Temmuz 2015'ten beri Davies, Taskmaster adlı reality show'un sunuculuğunu yapmaktadır.[16] 2015 yılının Aralık ayında BBC Two'da yayımlanan A Gert Lush Noel dizisinde Tony rolünü canlandırmış, yine 2015 yılı Noel'inde Doctor Who'nun Nehir Şarkısının Kocaları adlı özel bölümünde Kral Hydroflax'ı oynamıştır.[17]

Kasım 2017'de Davies, Birleşik Krallık turnesinde You Magnificent Beast adlı stand-up gösterisini Netflix için sergiledi.[18]

Kişisel HayatıDüzenle

Davies 2.03 m'lik boyuyla dikkat çekiyor. İşçi Partisi milletvekili olan Liz Kendall ile sekiz yıl süren bir ilişki yaşadı. İlişki 2015 yılında sona erdi.[4][19] Bir kız kardeşi var.

FilmografiDüzenle

Year Title Role
2006 Girls? Eugh! oyuncu
2007 The Musical Storytellers Ginger & Black Bay Hopkirk
2007 Saxondale Dunc
2008 The Wall çeşitli karakterler
2008–10 The Inbetweeners Bay Gilbert
2009 We Are Klang Greg
2010-11 Ask Rhod Gilbert kendisi
2011 Fast and Loose kendisi
2011 The Inbetweeners Movie Bay Gilbert
2011 Greg Davies Live – Firing Cheeseballs at a Dog kendisi
2012–günümüz Cuckoo Ken Thompson
2013 Greg Davies Live – The Back of My Mum's Head kendisi
2013–günümüz Man Down Dan
2014 This is Jinsy Jennitta Bishard
2014 The Inbetweeners 2 Bay Gilbert
2015–günümüz Taskmaster kendisi
2015 A Gert Lush Christmas Tony Amca
2015 Doctor Who Kral Hydroflax
2016 Travel Man kendisi
2016 Asterix: The Mansions of the Gods Komutan (İngilizce dublaj)
2017 Who Do You Think You Are? kendisi
2017 Comic Relief 2017 kendisi
2018 You Magnificent Beast kendisi
2018 Teen Titans Go! To the Movies Balon Adam (ses)
2019 The Inbetweeners: Fwends Reunited kendisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Wales, South (11 Ekim 2012). "Greg still top of the class". South Wales Evening Post. 8 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  2. ^ Holt, Laura (9 Nisan 2011). "My life in travel: Greg Davies, actor and comedian". The Independent. 23 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  3. ^ "Wem's Greg Davies makes it big". Great British Life. 13 Nisan 2011. 17 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  4. ^ a b Saner, Emine (8 Nisan 2011). "Rik Mayall was still a force of nature. His ambition was huge". The Guardian. 28 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2020. 
  5. ^ "Greg Davies, Series 13, Who Do You Think You Are? – BBC One". BBC. 31 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2017. 
  6. ^ "Greg Davies - Who Do You Think You Are?". TheGenealogist.com. 31 Ocak 2017. 7 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  7. ^ Greg Davies Radio Times interview. Retrieved 4 Aralık 2013.
  8. ^ Laws, Roz (8 Nisan 2011). "Tall tales with king of comedy Greg Davies". Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  9. ^ "Breaking Ads – Channel 4 – Ashes coverage". Newspaper Marketing Agency. Erişim tarihi: 7 Nisan 2011. 
  10. ^ Solutions, Powder Blue Internet Business. "And the Chortle nominees are.. : News 2007 : Chortle : The UK Comedy Guide". www.chortle.co.uk. 3 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2017. 
  11. ^ "Fosters Edinburgh Comedy Award 2010 nominations". 19 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2017. 
  12. ^ "Greg Davies sends fans home laughing". 27 Mayıs 2011. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  13. ^ "British Comedy Guide, August 2009". Erişim tarihi: 22 Eylül 2010. 
  14. ^ "Man Down". comedy.co.uk. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2020. 
  15. ^ "Man Down – Interviews with Greg Davies & Rik Mayall – Channel 4 – Info – Press". Channel 4. 25 Ekim 2013. 27 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2015. 
  16. ^ Taskmaster. dave.uktv.co.uk
  17. ^ "Doctor Who: Matt Lucas and Greg Davies join Christmas special". BBC News. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2020. 
  18. ^ Richardson, Jay (28 Kasım 2017). "Greg Davies tapes Netflix special". Chortle.co.uk. 28 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  19. ^ Beattie, Jason (16 Mayıs 2015). "North Wales's Greg Davies and Liz Kendall call it a day". Daily Post (North Wales). Erişim tarihi: 25 Eylül 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle