Gürol Güngör

Gürol Güngör (d. 26 Ocak 1976, Ankara), tiyatro ve sinema sanatçısı.

Gürol Güngör
Doğum 26 Ocak 1976 (1976-01-26) (45 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu

1989-1991 yılları arasında Ankara’da birden fazla özel tiyatroda oyunculuk yaptı. 1991 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı ve burslu olarak eğitim gördü. 1995 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna sınavla katıldı. Halen Şehir Tiyatroları’nda görev yapmaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

  • Lüküs Hayat (1995-1998) Yönetmen: Haldun Dormen
  • Atatürk ve Sanat (1995-1996) Yönetmen: Engin Uludağ
  • Kuyruklu Yıldız Altında(1996-2000) Yönetmen:Savaş Dinçer
  • Aydınlanma Ateşi (1998-1999) Yönetmen:Taner Barlas
  • Barışa Şans Verin (1999-2000) Yönetmen:Can Doğan
  • Romeo ve Juliet (2000-2001) Yönetmen:Başar Sabuncu
  • Sabaha Az Kala (2000-2002) Yönetmen: Neşe Erçetin Atakan
  • Schweyk(2002-2004) Yönetmen:Yücel Erten
  • Richard (2003-2004) Yönetmen: Yücel Erten
  • Othello (2002-2004) Yönetmen:Şükrü Türen
  • Yaprak Dökümü(2004..) Yönetmen:Nedret Denizhan
  • Çılgın Dünya(2006..) Yönetmen:Burteçin Zoga
  • İlk Göz Ağrısı (2007-2009)Yönetmen:Erhan Yazıcıoğlu
  • Bozuk Düzen (2009-2011)Yönetmen: Burteçin Zoga
  • Buluşma Yeri (2011.. )Yönetmen: Nurullah Tuncer 
  • Hıdırellez (2013... )Yönetmen: Ali Yaylı

FilmografisiDüzenle

  • Ruhsar (1997-1998) (Kanal D) Yönetmen :Samim Değer
  • Böylemi Olacaktı (1997) (atv) Yönetmen:Şahin Gök
  • Yıkılmadım (1998) (Star TV) Yönetmen:Ümit Efekan
  • Aşkın Dağlarda Gezer (1999) (TGRT) Yönetmen:Veli Çelik
  • Zehirli Çiçek (2000) (Show TV) Yönetmen:Samim Değer
  • Kurşun Asker (2002) (ATV) Yönetmen:İlker İnanoğlu-Cem Özel
  • Sırlar Dünyası(2004) (Samanyolu TV) Yönetmen: Taner Tunçm
  • Şubat Soğugu (2005-2006) (Samanyolu TV) Yönetmen:Avni Kütükoğlu
  • Kayıp Madalyon (TRT) Yönetmen:Ahmet Hoşsöyler
  • Gönlümdeki Köşk Olmasa (2002) Yönetmen: Elisabeth Rygard
  • (PARS) Kiraz Operasyonu (2006) Yönetmen: Osman Sınav
  • Kelebek (2009) Yönetmen: Cihan Taşkın
  • 2012: Böyle Bitmesin (konuk oyuncu)
  • Beni de Götür (2013) Yönetmen: Avni Kütükoğlu
  • Selam: Bahara Yolculuk (2015) Yönetmen: Hamdi Alkan

Dış bağlantılarDüzenle