Erkan Avcı

Erkan Avcı (d. 1 Ocak 1982, Diyarbakır), Türk oyuncudur. Mimar Sinan Üniversitesini bitirmiştir. Karadayı dizisinde canlandırdığı Barut Necdet karakteri ile ünlenmiştir. Zenne filminde oynadığı Ahmet rolüyle 2011 yılında 48. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. atv’de yayımlanan Kuruluş Osman dizisinde Aya Nikola karakterini canlandırdı. Günümüzde ise, FOX’ta yayımlanan Hayatımın Şansı dizisinde "Mazhar" karakterini canlandırmaktadır.

Erkan Avcı
Doğum 1 Ocak 1982 (1982-01-01) (41 yaşında)
Diyarbakır, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2006-günümüz

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Tür Karakter Notlar
2022-2023 Hayatımın Şansı Dizi Mazhar Çıracı Başrol oyuncusu
2020-2022 Kuruluş Osman Dizi Aya Nikola Başrol oyuncusu
2019-2020 Şampiyon Zafer
2018-2019 Çukur Çeto
2018 Müslüm Sinema Bahtiyar Yardımcı oyuncu
Payitaht Abdülhamid Dizi Fehim Paşa Başrol oyuncusu
2016-2017 Cesur ve Güzel Korhan Korludağ Yardımcı oyuncu
2012-2015 Karadayı Barut Necdet
2012 Uzun Hikâye Sinema Selami
2009-2012 Sakarya Fırat Dizi Ethem Tekintaş
2011 Zenne Sinema Ahmet Başrol oyuncusu
Gişe Memuru Afar Şoför 2 Yardımcı oyuncu
Can Ali
2009 Acemi Müezzin Dizi Cemal Yardımcı oyuncu
2007-2008 Kurtlar Vadisi Pusu Gürhan
2007 Ayrılık Yunus
2006 Köprü Hasan

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2011 Altın Portakal Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Zenne Kazandı
48. Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kazandı

Dış bağlantılarDüzenle