Emre Kınay

Türk dizi ve sinema oyuncusu

Emre Kınay (d. 5 Mart 1970, İstanbul), Türk oyuncudur.

Emre Kınay
EmreKınay.png
Emre Kınay (2020)
Doğum 5 Mart 1970 (1970-03-05) (52 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, Tiyatrocu
Etkin yıllar 1990-günümüz
Siyasi parti İYİ Parti (2019)
Evlilik
Emine Ün[1]
(e. 2004; b[2] 2009)
Çocuk(lar) Duru Kınay[3]
Resmî site http://emrekinayakademi.com/hakkimizda/

HayatıDüzenle

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve TV dizilerinde de rol almaktadır.

Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda hâlen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikâyesi dizisinde canlandırdığı "Erkan Ağa" ve Yeditepe İstanbul dizisinde canlandırdığı "Yusuf" karakterleri ile tanındı. Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydın ile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır.

Güneşi Beklerken adlı dizide basketbol hocası "Cihan"ı, daha sonra bir lise dizisinde sonradan okula dönen bir avukatı canlandırmış, Sergen Yalçın ve Murat Dalkılıç gibi isimlerle rol almıştır.

2015-2016 sezonunda yayınlanan Güneşin Kızları dizisinde "Haluk" rolünü oynamıştır.

2019 Türkiye Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti tarafından İstanbul, Kadıköy Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi.[4] Ancak oyların %12,66'sını alarak seçimi kazanamadı. Yarışı 3. olarak tamamladı.[5]

ÖdülleriDüzenle

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

Yönettiği bazı oyunlarDüzenle

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Karakter Notlar
2022- Tozluyaka Kenan Yağızoğlu Dizi
2022 Şarkılar Bizi Söyler Kendisi Program
2022 Son Nefesime Kadar Ferzan Birgen Dizi
2021 Ramo Şerif (Hurdacı) Dizi
2020 Bir Annenin Günahı Çetin Dizi
2020 Kırmızı Oda Ahmet Dizi/Konuk oyuncu
2019 Sevgili Geçmiş Cemal Karalar Dizi
2019 Vurgun Vedat Dizi
2017 Yol Arkadaşım Fevzi Film
2017 Sevda'nın Bahçesi Levent Dizi
2015-2016 Güneşin Kızları Haluk Mertoğlu Dizi
2014 Ulan İstanbul Firuz/Ahmet Yılmaz Dizi
2014 İnşaat 2 Ali Film
2014 Sil Baştan Yiğit Dizi
2013-2014 Güneşi Beklerken Cihan Güzel Dizi
2012 Ustura Kemal Komutan Bennet Dizi
2010-2011 Dürüye'nin Güğümleri Zühtü Gülbayır Dizi
2009 Aile Reisi Nazım Dizi
2009 Ah Kalbim Atilla Dizi
2009 Güneşi Gördüm Musto Film
2006 Dün Gece Bir Rüya Gördüm
2005 Kurtlar İmparatorluğu Le policier Film
2003 Okul Din hocası Kemal Film
2003 İnşaat Ali Film
2006-2008 İki Aile Oğuz Karaman Dizi
2006 Kamyon
2005 Seni Çok Özledim Kenan Dizi
2005 Sen misin Değil misin? Dizi
2005 Ölümüne Sevdalar Murat Kaptan Dizi
2004 İstanbul Şahidimdir Aslan Fırat Dizi
2003 Baba Yıldırım Dizi
2003 Esir Şehrin İnsanları Kamil Bey Dizi
2002 Berivan Ferhat Dizi
2001 Yeditepe İstanbul Yusuf Dizi
1999 Yüzleşme Kadir Dizi
1999 Baba Yıldırım Dizi
1999 Yılan Hikayesi Erkan Dizi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2021. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2019. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2020. 
  6. ^ "Afife ödülleri: Kazananlar (2006)". afife.org. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2016. 
  7. ^ "23. Uluslararası İstanbul Film Festivali (2004)". film.iksv.org. 30 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle