Ege Tanman

Türk oyuncu

Ege Tanman (d. 26 Şubat 1998, Bursa), Türk oyuncudur.

Ege Tanman
Doğum26 Şubat 1998 (25 yaşında)
Bursa, Türkiye
MilliyetTürk
MeslekOyuncu, Dj
Etkin yıllar2002-günümüz

Kariyeri değiştir

Kınalı Kar adlı dizide Efe rolünü oynadı. Çağan Irmak'ın Babam ve Oğlum filmindeki Deniz rolüyle tanındı. Ardından, 2008'de Çocuk isimli filmde Hayko Cepkin ve Tuba Ünsal ile başrolleri paylaştı. 2007-2010 yılları arasında yayımlanan Bez Bebek dizisinde de başrollerden birinde yer aldı. 2011-2013 yılları arasında yer aldığı Leyla ile Mecnun dizisi ile daha geniş bir kitle tarafından tanınmıştır.

Aynı zamanda DJ'lik yapmaktadır.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2002 Kınalı Kar Efe Ana rol
2002 Sır Kapısı Yardımcı oyuncu
2005 Kezban Yenge Cemal Ana rol
2004-2006 Büyük Buluşma Serdar Ana rol
2006 Sev Kardeşim Çetin Uzunoğlu Ana rol
2006 Acemi Cadı Can Konuk oyuncu
2007 Bez Bebek Emre Ertürk Başrol oyuncusu
2011-2013 Leyla ile Mecnun Kaan Yardımcı oyuncu
2012 İbreti Ailem Futbolcu Hakan Konuk oyuncu
2012 Şubat Kenan Yardımcı oyuncu
2014 Ben de Özledim Ege Yardımcı oyuncu
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Yusufçuk Yusuf Başrol oyuncusu
2005 Kandil Can Ana rol
2005 Babam ve Oğlum Deniz Başrol oyuncusu
2007 Çocuk Çocuk Başrol oyuncusu
2009 Beş Şehir Osman Başrol oyuncusu
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2021-2023 Leyla ile Mecnun Kaan Yardımcı oyuncu

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir