Dört oyunculuk kategorisinde de Akademi Ödülü'ne aday gösterilen filmlerin listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu, tüm oyunculuk kategorilerinde Akademi Ödülü aday gösterilen performansları olan filmlerin bir listesidir.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, her yıl şu dört kategoride oyunculuk performansları için Akademi Ödülleri verir: En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu .

FilmlerDüzenle

93. Akademi Ödülleri ( 2020 ) itibarıyla, dört Akademi Ödülü oyunculuk kategorisinin her birinde en az bir aday performans içeren on beş film olmuştur.

Aşağıdaki listede, ödül kazananlar koyu renk ve altın arka plana sahip olarak listelenmiştir; Listelenen diğerleri kazanamayan adaylardır. Şimdiye kadar hiçbir film dört ödülü birden kazanamadı.

Yıl Film Top. A Top. Ö Oyn. A Oyn. Ö En İyi
Aktör
En İyi
Aktris
En İyi
Yardımcı Aktör
En İyi
Yardımcı Aktris
1936 9. My Man Godfrey 6 0 4 0 William Powell Carole Lombard Mischa Auer Alice Brady
1942 15. Mrs. Miniver 12 6 5 2 Walter Pidgeon Greer Garson Henry Travers Teresa Wright
May Whitty
1943 16. For Whom the Bell Tolls 8 1 4 1 Gary Cooper Ingrid Bergman Akim Tamiroff Katina Paxinou
1948 21. Johnny Belinda 12 1 4 1 Lew Ayres Jane Wyman Charles Bickford Agnes Moorehead
1950 23. Sunset Boulevard 11 3 4 0 William Holden Gloria Swanson Erich von Stroheim Nancy Olson
1951 24. A Streetcar Named Desire 12 4 4 3 Marlon Brando Vivien Leigh Karl Malden Kim Hunter
1953 26. From Here to Eternity 13 8 5 2 Montgomery Clift Deborah Kerr Frank Sinatra Donna Reed
Burt Lancaster
1966 39. Who's Afraid of Virginia Woolf? 13 5 4 2 Richard Burton Elizabeth Taylor George Segal Sandy Dennis
1967 40. Bonnie and Clyde 10 2 5 1 Warren Beatty Faye Dunaway Gene Hackman Estelle Parsons
Michael J. Pollard
1967 40. Guess Who's Coming to Dinner 10 2 4 1 Spencer Tracy Katharine Hepburn Cecil Kellaway Beah Richards
1976 49. Network 10 4 5 3 Peter Finch Faye Dunaway Ned Beatty Beatrice Straight
William Holden
1978 51. Coming Home 8 3 4 2 Jon Voight Jane Fonda Bruce Dern Penelope Milford
1981 54. Reds 12 3 4 1 Warren Beatty Diane Keaton Jack Nicholson Maureen Stapleton
2012 85. Silver Linings Playbook 8 1 4 1 Bradley Cooper Jennifer Lawrence Robert De Niro Jacki Weaver
2013 86. American Hustle 10 0 4 0 Christian Bale Amy Adams Bradley Cooper Jennifer Lawrence

Önemli NotlarDüzenle

Hiçbir film dört ödülü birden kazanamadı.

İki film üç ödül kazandı:

Dört film, her biri dört kategoriden birinde ek adaylıkla birlikte toplam beş adaylığa sahiptir:

Aday gösterilen filmlerden üçü dört ödülden hiçbirini kazanamadı:

Aday gösterilen filmlerden sadece ikisi En İyi Film ödülünü kazandı:

Aday gösterilen filmlerden sadece biri En İyi Film dalında aday gösterilmedi:

Sadece bir yönetmen dört kategoride de aday gösterilen iki film yönetti:

40. Akademi Ödülleri (1967), birden fazla filmin dört oyunculuk kategorisinin tamamında en az bir aday gösterdiği tek törendi:

My Man Godfrey ve Çanlar Kimin İçin Çalıyor dışındaki tüm filmler "Beş Büyük" kategoride ( En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo (Orijinal veya Uyarlama) ) aday gösterildi.