Richard Burton

Richard Burton (10 Kasım 1925 - 5 Ağustos 1984), Galli oyuncu.

Richard Burton
Richard Burton - The Robe.jpg
Doğum Richard Walter Jenkins
10 Kasım 1925(1925-11-10)
Etkin yıllar 1944 - 1984
Evlilik
Sybil Williams (e. 1949–1963)

Elizabeth Taylor (e. 1964–1974)

Elizabeth Taylor (e. 1975–1976)

Susan Hunt (e. 1976–1982)

Sally Hay (e. 1983–1984)
İmza
RichardBurton.jpg

Galli oyuncu tam yedi kez Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş ama bu ödülü hiç alamamıştı. Bir zamanlar Hollywood'un en çok kazanan oyuncuüydü. İkinci eşi aktris Elizabeth Taylor'la olan fırtınalı evliliği sürekli olarak kamuoyunun ilgisini çekti.

FilmografiDüzenle

  • Now Barabbas (1949)
  • The Last Days of Dolwyn (1949)
  • The Woman with No Name (1949)
  • Waterfront (1950)
  • Green Grow the Rushes (1951)
  • My Cousin Rachel (1952)
  • The Desert Rats (1953)
  • The Robe (1953)
  • Thursday's Children (1954) (short subject) (anlatıcı olarak)
  • Prince of Players (1955)
  • The Rains of Ranchipur (1955)
  • Büyük İskender (1956)
  • Bitter Victory (1957)
  • Sea Wife (1957)
  • Look Back in Anger (1958)
  • A Midsummer Night's Dream (1959) (anlatıcı olarak)
  • Ice Palace (1960)
  • The Bramble Bush (1960)
  • Dylan Thomas (1962) (short subject)
  • En Uzun Gün (1962)
  • Kleopatra (1963)
  • The V.I.P.s (1963)
  • Zulu (1964) (anlatıcı olarak)
  • Becket (1964)
  • İguana Geceleri (1964)
  • Hamlet (1964)
  • What's New Pussycat? (1965) (Cameo)
  • The Sandpiper (1965)
  • The Spy Who Came in from the Cold (1965)
  • Kim Korkar Hain Kurttan? (1966)
  • The Taming of the Shrew (1967) (aynı zamanda yapımcı)
  • Doctor Faustus (1967) (aynı zamanda yapımcı ve yönetmen)
  • The Comedians (1967)
  • Boom! (1968)
  • Where Eagles Dare (1968)
  • Candy (1968)
  • Staircase (1969)
  • Anne of the Thousand Days (1969)
  • Raid on Rommel (1971)
  • Villain (1971)
  • Under Milk Wood (1972)
  • The Assassination of Trotsky (1972)
  • Bluebeard (1972)
  • Hammersmith Is Out (1972)
  • Massacre in Rome (1973)
  • Sutjeska (1973),
  • The Klansman (1974)
  • Brief Encounter (1974)
  • Şeytan II: Aykırı (1977)
  • Equus (1977)
  • Absolution (1978)
  • The Wild Geese (1978)
  • The Medusa Touch (1978)
  • Circle of Two (1980)
  • Lovespell (1981)
  • Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)

Konuyla ilgili yayınlarDüzenle

  • Shipman, D. (İngiliz dilinde) The Great Movie Stars: The International Years, Angus & Robertson 1982. ISBN 0-207-14803-1

Dış bağlantılarDüzenle