Celil Nalçakan

Türk oyuncu

Celil Nalçakan (d. 10 Haziran 1978, Sivas), Türk oyuncu.

Celil Nalçakan
Doğum10 Haziran 1978 (45 yaşında)
Sivas, Türkiye
Milliyet Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2006-günümüz

Hayatı değiştir

10 Haziran 1978 günü Sivas'ta, öğretmen bir anne ve elektrik teknisyeni bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Esranur adında bir kız kardeşi vardır. Liseyi bitirdikten sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Jeoloji Mühendisliği Bölümüne girdi. Ancak 7 yıldan sonra okulu bıraktı ve Sivas Devlet Tiyatrosu'na girdi. Sonra Balıkesir Üniversitesinde turizm otel işletmeciliği okumaya başladı ancak orada da tiyatroya devam etti. TÜRVAK'ın sınavını kazandı ve İstanbul'a yerleşerek burada oyunculuk okumaya başladı.[1]

Kariyeri değiştir

2006 yılında atv'de yayımlamaya başlayan Sıla dizisi ile televizyondaki oyunculuk kariyerine başladı. Daha sonra, Kış Masalı ve Hanımın Çiftliği dizilerinde oynadı, ancak Bitmeyen Şarkı adlı dizideki rolü ile tanındı. Daha sonra, İntikam adlı dizide oynamış, fakat bu diziden ayrılmıştır. Oyuncu Algı Eke ile birlikte netd.com'da Şişenin Dibi adında bir program yapmış, daha sonra Zülfikar karakterini oynadığı Poyraz Karayel dizisi ile epey üne kavuşmuştur. Günümüzde ise, 2021 yılında atv'de yayımlanmaya başlayan Kardeşlerim dizisinde Akif karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol
2006 Sıla Dilaver
2007 Arka Sokaklar
2009 Kış Masalı
2011 Hanımın Çiftliği Habip
Bitmeyen Şarkı Necip
Keşanlı Ali Destanı Hüseyin
2013 İntikam Adem Karakuş
Galip Derviş Selim
Vicdan Faruk
2014 Benim İçin Üzülme
2015-2017 Poyraz Karayel Zülfikar Ülgen
2017-2018 Hayati ve Diğerleri Hayati Başkomiser
2019 Bir Aile Hikayesi Cem Güneş
2020 Kırmızı Oda Garip
2021-2024 Kardeşlerim Akif Atakul
2024 Çarkıfelek Kendisi
İnternet
Yıl Yapım Rol
2023 Bursa Bülbülü Osman
2024 Dilemma
Sinema
Yıl Yapım Rol
2012 Çanakkale 1915 Şefik Aker
2017 Poyraz Karayel: Küresel Sermaye Zülfikar Ülgen
2020 Ben Bir Denizim Umut Evirgen
Karakomik Filmler 2: Emanet
2021 Kimya
2023 Prestij Meselesi
2024 Ahmet'in Türküsü Ahmet Kaya
Yakında Hiç

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2013. 

Dış bağlantılar değiştir