CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi

Vikimedya liste maddesi

CONCACAF tarafından düzenlenen CONCACAF Şampiyonlar Ligi, 1962-2008 yılları arasında CONCACAF Şampiyonlar Kupası adıyla gerçekleştirilirken 2008'den itibaren günümüzdeki adıyla anılır. 1962'deki ilk turnuvada Guadalajara, Javier de la Torre'nin teknik direktörlüğünde şampiyonluğa ulaştı. 1963, 1968, 1970, 1973 ve 1984 sezonlarında, farklı nedenlerden ötürü şampiyonlar hükmen belli oldu. 1978 sezonunda ise final aşaması oynanmadı ve üç farklı şampiyon çıktığı kabul edildi.[1]

Turnuvada dört kez şampiyonluk yaşayan Raúl Cárdenas'ın ardından, üçer kez ile en çok kazanan teknik direktörler konumundaki Víctor Manuel Vucetich (solda) ile Luis Fernando Tena Turnuvada dört kez şampiyonluk yaşayan Raúl Cárdenas'ın ardından, üçer kez ile en çok kazanan teknik direktörler konumundaki Víctor Manuel Vucetich (solda) ile Luis Fernando Tena
Turnuvada dört kez şampiyonluk yaşayan Raúl Cárdenas'ın ardından, üçer kez ile en çok kazanan teknik direktörler konumundaki Víctor Manuel Vucetich (solda) ile Luis Fernando Tena

Meksikalı Raúl Cárdenas; 1969, 1970 ve 1971 sezonlarında Cruz Azul'un, 1977 sezonunda ise América'nın başındayken kupayı kazanarak turnuvada 4 şampiyonluk kazanan ilk ve tek teknik direktör oldu. Ardından sekiz teknik direktör daha kupayı birden fazla kez kazandı. 2010-11, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında América ile Víctor Manuel Vucetich; 1996 ve 1997 sezonlarında Cruz Azul, 2013-14 sezonunda Pachuca ile Luis Fernando Tena; 1974 sezonunda Municipal, 1978 sezonunda Comunicaciones ile Rubén Amorín; 1968 sezonunda Deportivo Toluca, 1983 sezonunda Atlante ile Ignacio Trelles; 1980 ve 1982 sezonlarında Universidad Nacional ile Bora Milutinović; 1991 sezonunda Puebla, 2006 sezonunda América ile Manuel Lapuente; 2016-17 sezonunda Pachuca, 2019 sezonunda Monterrey ile şampiyonluğa ulaşan Diego Alonso ve son olarak 2003 sezonunda Deportivo Toluca, 2020 sezonunda Tigres UANL ile şampiyonluğa ulaşan Ricardo Ferretti, birden fazla kez CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan teknik direktörlerdi. Cárdenas ayrıca 1969, 1970 ve 1971 sezonlarında üst üste üç turnuva kazanan ilk teknik direktör olurken Vucetich de 2010-11, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında América ile aynı şampiyonlukları tekrarladı. Turnuvanın en son gerçekleştirilen sezonu olan 2022 sezonunda şampiyonluğa, Brian Schmetzer'in teknik direktörlüğündeki Seattle Sounders ulaştı. 15 farklı millete mensup teknik direktör şampiyonluk yaşarken milletler bazında 24 şampiyonlukla Meksikalı teknik direktörler, turnuvanın en çok kazananları konumundadır.

Sezona göre kazananlarDüzenle

Sezon Teknik direktör Milleti Kulüp Ülke Kaynak
1962 de la Torre, JavierJavier de la Torre   Meksika Guadalajara   Meksika [2]
1963 Tassy, AntoineAntoine Tassy   Haiti Haïtien   Haiti [3]
1964-1966 yılları arasında düzenlenmedi
1967 Carrasco, HernánHernán Carrasco   Şili Alianza   El Salvador [4]
1968 Trelles, IgnacioIgnacio Trelles   Meksika Deportivo Toluca   Meksika [5]
1969 Cárdenas, RaúlRaúl Cárdenas   Meksika Cruz Azul   Meksika [6]
1970 Cárdenas, RaúlRaúl Cárdenas   Meksika Cruz Azul   Meksika [6]
1971 Cárdenas, RaúlRaúl Cárdenas   Meksika Cruz Azul   Meksika [6]
1972 Viera, CarlosCarlos Viera   Kolombiya Olimpia   Honduras [7]
1973 Lagadeau, JulesJules Lagadeau   Surinam Transvaal   Surinam [8][9]
1974 Amorín, RubénRubén Amorín   Uruguay Municipal   Guatemala [10]
1975 Moll, DagobertoDagoberto Moll   Uruguay Atlético Español   Meksika [11][12][13]
1976 Miranda, ConradoConrado Miranda   El Salvador Águila   El Salvador [14]
1977 Cárdenas, RaúlRaúl Cárdenas   Meksika América   Meksika [6]
1978[a] Peña, GustavoGustavo Peña   Meksika Universidad de Guadalajara   Meksika [15][16][17]
Amorín, RubénRubén Amorín   Uruguay Comunicaciones   Guatemala [18]
Joseph, GeorgeGeorge Joseph   Trinidad ve Tobago Defence Force   Trinidad ve Tobago [19]
1979 Castro, JoséJosé Castro   El Salvador FAS   El Salvador [20]
1980 Milutinović, BoraBora Milutinović   Yugoslavya[b] Universidad Nacional   Meksika [21][22]
1981 Boerleider, HumbertHumbert Boerleider   Surinam Transvaal   Surinam [23]
1982 Milutinović, BoraBora Milutinović   Yugoslavya[b] Universidad Nacional   Meksika [21][22]
1983 Trelles, IgnacioIgnacio Trelles   Meksika Atlante   Meksika [5]
1984 Vorbe, CharlesCharles Vorbe   Haiti Violette   Haiti [24]
1985 Joseph, KennyKenny Joseph   Trinidad ve Tobago Defence Force   Trinidad ve Tobago [25]
1986 Bouška, JosefJosef Bouška   Çekoslovakya Alajuelense   Kosta Rika [26]
1987 Rodríguez, CayetanoCayetano Rodríguez   Arjantin América   Meksika [27]
1988 Malinowski, EstanislaoEstanislao Malinowski   Uruguay Olimpia   Honduras [28]
1989 Mejía Barón, MiguelMiguel Mejía Barón   Meksika Universidad Nacional   Meksika [29]
1990 Miloc, CarlosCarlos Miloc   Uruguay América   Meksika [30]
1991 Lapuente, ManuelManuel Lapuente   Meksika Puebla   Meksika [31]
1992 López, Miguel ÁngelMiguel Ángel López   Arjantin América   Meksika [32]
1993 Watson, CarlosCarlos Watson   Kosta Rika Saprissa   Kosta Rika [33]
1994 Ortega, FlavioFlavio Ortega   Brezilya Cartaginés   Kosta Rika [34]
1995 García, Luis AugustoLuis Augusto García   Kolombiya Saprissa   Kosta Rika [35]
1996 Tena, Luis FernandoLuis Fernando Tena   Meksika Cruz Azul   Meksika [36]
1997 Tena, Luis FernandoLuis Fernando Tena   Meksika Cruz Azul   Meksika [36]
1998 Arena, BruceBruce Arena   ABD DC United   ABD [37]
1999 Arias, RaúlRaúl Arias   Meksika Necaxa   Meksika [38]
2000 Schmid, SigiSigi Schmid   Almanya Los Angeles Galaxy   ABD [39]
2001'de düzenlenmedi
2002 Tena, AlfredoAlfredo Tena   Meksika Pachuca   Meksika [40]
2003 Ferretti, RicardoRicardo Ferretti   Brezilya Deportivo Toluca   Meksika [41]
2004 Delgado, JavierJavier Delgado   Kosta Rika Alajuelense   Kosta Rika [42]
2005 Medford, HernánHernán Medford   Kosta Rika Saprissa   Kosta Rika [43]
2006 Lapuente, ManuelManuel Lapuente   Meksika América   Meksika [44]
2007 Meza, EnriqueEnrique Meza   Meksika Pachuca   Meksika [45]
2008 Meza, EnriqueEnrique Meza   Meksika Pachuca   Meksika [45]
2008-09 Cruz, José GuadalupeJosé Guadalupe Cruz   Meksika Atlante   Meksika [46]
2009-10 Rivarola, GuillermoGuillermo Rivarola   Arjantin Pachuca   Meksika [47]
2010-11 Vucetich, Víctor ManuelVíctor Manuel Vucetich   Meksika Monterrey   Meksika [48]
2011-12 Vucetich, Víctor ManuelVíctor Manuel Vucetich   Meksika Monterrey   Meksika [48]
2012-13 Vucetich, Víctor ManuelVíctor Manuel Vucetich   Meksika Monterrey   Meksika [48]
2013-14 Tena, Luis FernandoLuis Fernando Tena   Meksika Cruz Azul   Meksika [36]
2014-15 Matosas, GustavoGustavo Matosas   Uruguay América   Meksika [49]
2015-16 Ambríz, IgnacioIgnacio Ambríz   Meksika América   Meksika [50]
2016-17 Alonso, DiegoDiego Alonso   Uruguay Pachuca   Meksika [51]
2018 Almeyda, MatíasMatías Almeyda   Arjantin Guadalajara   Meksika [52]
2019 Alonso, DiegoDiego Alonso   Uruguay Monterrey   Meksika [53]
2020 Ferretti, RicardoRicardo Ferretti   Brezilya Tigres UANL   Meksika [54]
2021 Aguirre, JavierJavier Aguirre   Meksika Monterrey   Meksika [55]
2022 Schmetzer, BrianBrian Schmetzer   ABD Seattle Sounders   ABD [56]

Birden fazla kazananlarDüzenle

Sıra Milleti Teknik direktör Kazanma sayısı Kazandığı yıllar Kazandığı kulüp(ler)
1   Meksika Cárdenas, RaúlRaúl Cárdenas 4 1969, 1970, 1971, 1977 Cruz Azul, América
2   Meksika Vucetich, Víctor ManuelVíctor Manuel Vucetich 3 2011, 2012, 2013 Monterrey
  Meksika Tena, Luis FernandoLuis Fernando Tena 1996, 1997, 2014 Cruz Azul
4   Uruguay Amorín, RubénRubén Amorín 2 1974, 1978 Municipal, Comunicaciones
  Sırbistan[b] Milutinović, BoraBora Milutinović 1980, 1982 Universidad Nacional
  Meksika Trelles, IgnacioIgnacio Trelles 1968, 1983 Deportivo Toluca, Atlante
  Meksika Lapuente, ManuelManuel Lapuente 1991, 2006 Puebla, América
  Uruguay Alonso, DiegoDiego Alonso 2017, 2019 Pachuca, Monterrey
  Brezilya Ferretti, RicardoRicardo Ferretti 2003, 2020 Deportivo Toluca, Tigres UANL

Millete göre kazananlarDüzenle

Millet Kazanma sayısı Teknik direktör
  Meksika 24 15
  Uruguay 8 6
  Arjantin 4 4
  Kosta Rika 3 3
  Brezilya 3 2
  El Salvador 2 2
  Surinam 2 2
  Haiti 2 2
  Trinidad ve Tobago 2 2
  Sırbistan[b] 2 1
  Kolombiya 2 2
  ABD 2 2
  Şili 1 1
  Çek Cumhuriyeti 1 1
  Almanya 1 1

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  1. ^ 1978 sezonundaki turnuvanın final aşaması oynanmadı ve bu aşamaya yükselen üç takım da şampiyon ilan edildi.
  2. ^ a b c d Şampiyonluk yaşadığı dönemde Yugoslavya vatandaşı olan Bora Milutinović, Sırp kökenlidir ve ülkenin dağılmasının ardından Sırbistan vatandaşı oldu.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Central American Club Competitions 1978" (İngilizce). RSSSF. 28 Ağustos 2019. 6 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  2. ^ "Campeonato de Campeones de CONCACAF 1962" (İspanyolca). Rojo y Blanco. 21 Şubat 2018. 26 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  3. ^ Jean-Louis, Raymond (23 Mart 2015). "92 bougies pour le Vieux Lion" (Fransızca). Association Haitienne de Presse Sportive. 23 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  4. ^ "Hernán Carrasco Vivanco: "El Salvador" Chileno" (İspanyolca). La Rompieron. 10 Kasım 2008. 21 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  5. ^ a b "'Don Nacho' Trelles, la leyenda del futbol mexicano cumple 102 años". Publimetro (İspanyolca). 31 Temmuz 2018. 31 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  6. ^ a b c d "Fallece Raúl Cárdenas, DT del Tri en México 70". El Universal (İspanyolca). 25 Mart 2016. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  7. ^ "Técnicos colombianos que han ganado torneos internacionales de clubes" (İspanyolca). El CincoCero. 6 Aralık 2017. 7 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  8. ^ Oosterwolde, Terence (27 Ağustos 2019). "Oud-voetballer Jules Lagadeau overleden" (Felemenkçe). Paramaribo: DWTonline.com. 27 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  9. ^ "De eerste Surinaamse sportencyclopedie (1893-1988)" (İngilizce). DBLN. 18 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  10. ^ "Fallece Rubén Amorín, el técnico más ganador del fútbol de Guatemala". Mundo Deportivo (İspanyolca). 25 Aralık 2014. 4 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  11. ^ "Moll, entrenador del At. Español" (PDF). El Mundo Deportivo (İspanyolca). Meksiko. 4 Mart 1976. s. 30. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  12. ^ "Desperdicio goles el Monterrey". El Informador (İspanyolca). Monterrey. 21 Mart 1976. 
  13. ^ Witker, Jorge; Carrillo, Omar (Ağustos 2004). "Temporada x Temporada: 1975-76 Un América inolvidable (Los Dts de la 1975-76)". Soccermania (İspanyolca). Meksiko: Televisa. s. 37. 
  14. ^ "Conrado Miranda (nacido el 14 de octubre 1928 en El Salvador). es un jugador de fútbol salvadoreño y ex entrenador que ha creado un legado en El Salvador. Él y su socio Juan Francisco Barraza ayudó a desarrollar el fútbol en El Salvador. Era conocido como "El Estilista"" (İspanyolca). Club Deportivo Atlético Marte Historico. Ocak 2011. 26 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  15. ^ "Historia" (İspanyolca). Universidad de Guadalajara. 27 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  16. ^ Rivera-Guerrero, Enrique (Kasım 2017). La construcción de los aficionados al fútbol: el caso de los Leones Negros de la Universidad de Guadalajara (PDF) (Doktora) (İspanyolca). Teknoloji ve Yüksek Doğu Çalışmaları Enstitüsü Sosyokültürel Çalışmalar Bölümü. ss. 114-115. 
  17. ^ Witker, Jorge; Carrillo, Omar (Eylül 2004). "Temporada x Temporada: 1978-79 Una maquina imparable (Los Dts de la 1978-79)". Soccermania (İspanyolca). Meksiko: Televisa. s. 54. 
  18. ^ "La historia de Comunicaciones FC en competiciones de Concacaf" (İspanyolca). Guatemala.com. 17 Şubat 2020. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  19. ^ Prescott, Ian (10 Kasım 2005). "Men behind the scenes" (İngilizce). SocaWarriors.net. 4 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  20. ^ Pleitez, Raúl (18 Aralık 2015). "Agustín Castillo y José Castro, los técnicos más ganadores en FAS" (İspanyolca). Culebrita Macheteada. 29 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  21. ^ a b "Las cinco selecciones de Bora" (İspanyolca). FIFA.com. 30 Mayıs 2017. 1 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  22. ^ a b Ruiz, Obed (7 Ekim 2016). "México 1986 y su base de cantera puma" (İspanyolca). Vavel. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  23. ^ Balsemhof, Marinio (16 Kasım 2016). "Humbert Boerleider; Een van de vergeten helden" (Felemenkçe). DWTonline.com. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  24. ^ "Soccer Player, Coach, and Philosopher Charles Vorbe". Haiti Observer (İngilizce). 19 Mayıs 2013. 10 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  25. ^ Braithwaite, Richard (20 Temmuz 2006). "In praise of local coaches". Trinidad Express Newspapers (İngilizce). 
  26. ^ Castro, Rodrigo Calvo (10 Ocak 2001). "Huella europea en Costa Rica". La Nación (İspanyolca). San José. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  27. ^ "Vicente Cayetano Rodríguez" (İspanyolca). Jornadas de Capacitacion Profesional. 22 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  28. ^ "El día que Real España se coronó campeón un 24 de diciembre". Diez (İspanyolca). 24 Aralık 2018. 24 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  29. ^ Aguilar, Mario Gómez (17 Ekim 2016). "En 1989, la CONCACAF se vistió de azul y oro" (İspanyolca). Vavel. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  30. ^ "Murió Carlos Miloc, el hombre que hizo celebrar a la UANL". La Jornada (İspanyolca). 26 Şubat 2017. 10 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  31. ^ Ernesto Witger, Jorge (15 Şubat 2008). "Lapuente, al rescate del Tigre". La Crónica de Hoy (İspanyolca). 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  32. ^ Bernal, Antonio Esquivel (23 Mayıs 2016). "Amarga Copa para el América". El Gráfico (İspanyolca). Meksiko. 25 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  33. ^ Calvo, Rodrigo (24 Aralık 2015). "Carlos Watson: un señor apasionado del fútbol". Buzón de Rodrigo (İspanyolca). 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  34. ^ "Un campeón que deja huella". La Prensa (İspanyolca). 5 Temmuz 2007. 12 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  35. ^ "La tercera es la vencida". El País (İspanyolca). Cali. 21 Aralık 2003. 17 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  36. ^ a b c Berrios, Edgar (16 Aralık 2017). "Una cruz histórica; Caixinha ante un gran reto con La Máquina". Excélsior (İspanyolca). 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  37. ^ Pinzón, Diego (21 Kasım 2016). "Conoce a Bruce Arena, el director técnico más ganador del fútbol en Estados Unidos" (İspanyolca). TUDN. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  38. ^ "Raúl Arias es el nuevo técnico de Chivas" (İspanyolca). Guadalajara: Televisa Deportes. 16 Eylül 2009. 24 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  39. ^ Gutierrez, Paul (17 Ağustos 2004). "Galaxy Decides to Fire Schmid". Los Angeles Times (İngilizce). 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  40. ^ "Llegan Alfredo Tena y Jared Borgetti al Pachuca 'libertador'" (İspanyolca). Mediotiempo. 9 Aralık 2004. 12 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  41. ^ Ávalos, Juan A. (19 Nisan 2019). "Ricardo Ferretti, señor de las finales". El Universal (İspanyolca). 7 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  42. ^ Calvo, Rodrigo (10 Temmuz 2005). "Delgado se propone metas altas". La Nación (İspanyolca). San José. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  43. ^ Masís, Fiorella (10 Nisan 2015). "Hernán Medford, técnico campeón de la Concacaf en 2005: 'El Mundial de 2005 ahora sabe más'". La Nación (İspanyolca). 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  44. ^ Ernesto Witger, Jorge (15 Şubat 2008). "Lapuente, al rescate del Tigre". La Crónica de Hoy (İspanyolca). 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  45. ^ a b Vega, Diana (22 Ekim 2015). "La mejor era de Enrique Meza en Pachuca" (İspanyolca). Vavel. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  46. ^ Reséndiz, Graciela (21 Nisan 2015). "'Profe' Cruz, tres finales, tres ganadas en su carrera como entrenador" (İspanyolca). ESPN.com. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  47. ^ "Rivarola deja al Pachuca". El Informador (İspanyolca). Meksiko. 15 Ağustos 2010. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  48. ^ a b c "Víctor Vucetich y el fin de su ciclo dorado con Rayados". Récord (İspanyolca). 25 Ağustos 2013. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  49. ^ Benavides, Diego (30 Nisan 2015). "Gustavo Matosas ganó su primer torneo internacional" (İspanyolca). Goal. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  50. ^ "América, campeón de Concachampions". El Informador (İspanyolca). 27 Nisan 2016. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  51. ^ "Así bañaron a Diego Alonso tras conquistar la CONCACAF Liga de Campeones" (İspanyolca). Fox Sports. 27 Nisan 2017. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  52. ^ Rodríguez, Alejandro (26 Nisan 2019). "Matías Almeyda logra su quinto título con Chivas". Marca (İspanyolca). 22 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  53. ^ Witker, Jorge Ernesto (2 Mayıs 2019). "Diego Alonso se une a lista única de campeones de Concacaf". Diario AS (İspanyolca). 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  54. ^ "Tigres es el nuevo rey de la Concacaf". Chicago Tribune (İspanyolca). Orlando: Associated Press Spanish. 23 Aralık 2020. 23 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  55. ^ "Funes Mori le da a Monterrey título de la Liga de Campeones". Chicago Tribune (İspanyolca). Associated Press Spanish. 29 Ekim 2021. 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  56. ^ Evans, Jayda (5 Mayıs 2022). "Analysis: How big of a deal is CCL title for Seattle and MLS? And what's next for Sounders?". The Seattle Times (İngilizce). 6 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi.