Ana menüyü aç

Cádiz ilindeki belediyeler listesi

Vikimedya liste maddesi
(Cádiz İli'ndeki belediyeler listesi sayfasından yönlendirildi)

Cádiz İli'ni ilçeleri ve ilçelerinin içinde belediyeleri ile birlikte gösteren bir harita.
Cadiz İli'ni belediyelerinin isimleri ve ilçeleri ile birlikte gösteren bir harita.

Bu, Cádiz ilindeki belediyeler listesidir. İspanya’nın güneyinde yer alan özerk topluluklardan birisi olan Endülüs’ün en güney noktasında yer alan Cádiz İli'ndeki 6 ilçede toplam 44 belediyeyi içinde barındırmaktadır. Bahía de Cádiz İlçesi'nde 5 belediye, Campiña de Jerez İlçesi'nde 2 belediye, Costa Noroeste de Cádiz İlçesi'nde 5 belediye, Sierra de Cádiz İlçesi'nde 19 belediye ve La Janda ile Campo de Gibraltar İlçeleri'nde 7 belediye vardır.[1]

İlin nüfus bakımından en kalabalık üç şehri sırasıyla, 202,687 kişilik nüfusuyla Jerez de la Frontera, 128,554 kişilik nüfusuyla Cádiz ve 114,012 kişilik nüfusuyla Algeciras'dır.[2]

En kalabalık şehrin Jerez de la Frontera olmasının yanında, en az nüfuslu şehir ise 476 kişi ile Villaluenga del Rosario'dur. Jerez de la Frontera'nın, il geneline göre nüfus oranı % 16,62'iken, Villaluenga del Rosario'nun nüfus oranı ise % 0,04'tür.[3][4]

Ayrıca Jerez de la Frontera şu anki (2009) nüfusuyla, İspanya'nın en kalabalık 26. şehridir. Cádiz 50. ve Algeciras ise 56. sıradadır.

Nüfusa göre, İspanya geneline kıyasla, Cádiz İli'ndeki belediyelerin sıralaması ise şu şekildedir:

Ayrıca 1188,23 kilometrekarelik alana yayılmış Jerez de la Frontera, İspanya'nın en büyük yüzölçümüne sahip 7. belediyesidir.

En büyük 10 şehrin, ilçelerini değerlendirilirse Jerez de la Frontera, Campina de Jerez İlçesi'nde, Cádiz, San Fernando, El Puerto de Santa María, Chiclana de la Frontera, Puerto Real, Bahia de Cadiz İlçesi'nde (İlçenin tüm belediyeleri), Algeciras ve La Línea de la Concepción, Campo de Gibraltar İlçesi'nde, Sanlúcar de Barrameda, Costa Noroeste de Cadiz İlçesi'nde ve Arcos de la Frontera'da, Sierra dé Cadiz İlçesi'ndedir.[6]

Cadiz İli'nin en fazla rakıma sahip iki kent 643 metre ile Olvera ve 640 metre ile Setenil de las Bodegas iken, en az rakıma sahip iki kent ise, 5 metre ile La Línea de la Concepción ve 7 metre ile Tarifa'dır.[7][8][9][10]

Ayrıca, İspanya'nın, İngiltere ile birçok sorun yaşamasına sebep olan 6 kilometrekarelik Cebelitarık, ilin, Campo de Gibraltar İlçesi'nin La Línea de la Concepción adlı belediyesiyle sınır komşusudur ve sınır kapısı burada yer alır.[11][12]

İlçelere göre belediyelerDüzenle

Aşağıdaki tabloda, Cadiz İli belediyelerinin İlçelere göre dağılımı armalarıyla birlikte verilmiştir. Ayrıca o ilçedeki toplam belediye sayısı da gösterilmiştir:

Sıra No. İlçe İlçedeki En Büyük Belediye Belediye Sayısı İlçe Haritasındaki Konumu
1 Bahía de Cádiz   Cádiz 5  
2 Campiña de Jerez   Jerez de la Frontera 2  
3 Costa Noroeste de Cádiz   Sanlúcar de Barrameda 5  
4 Sierra de Cádiz   Arcos de la Frontera 19  
5 La Janda   Barbate 7  
6 Campo de Gibraltar   Algeciras 7  

Tablo Kaynak:[13][14][15][16]

İl Geneline Göre BelediyelerDüzenle

Aşağıdaki tabloda ise, Cadiz İli'nin geneline göre, belediyeler, nüfus ve nüfus oranı sırasına göre çoktan, aza doğru, belediye armalarıyla birlikte verilmiştir;

  - Cadiz İli'nin belediyeleri -  
Şehrin Resmi Amblemi Belediyenin Adı Toplam Nüfus Nüfus Oranı Şehir Manzaraları Şehrin İl İçindeki Konumu
 
Jerez de la Frontera
207,532
[17]
% 16,62    
 
Cádiz
126,766
[18]
% 10,54    
 
Algeciras
116,209
[19]
% 9,35    
 
San Fernando
96,366
[20]
% 7,79    
 
El Puerto de Santa María
87,696
[21]
% 6,98    
  Chiclana de la Frontera 77,293
[22]
% 6,09    
 
Sanlúcar de Barrameda
65,805
[23]
% 5,25    
  La Línea de la Concepción 64,595
[24]
% 5,22    
  Puerto Real 40,183
[25]
% 3,20    
  Arcos de la Frontera 31,210
[26]
% 2,50    
  San Roque 29,249
[27]
% 2,27    
  Rota 28,516
[28]
% 2,26    
  Barbate 22,912
[29]
% 1,85    
  Los Barrios 21,311
[30]
% 1,75    
  Conil de la Frontera 20,984
[31]
% 1,67    
 
Chipiona
18,583
[32]
% 1,51    
 
Tarifa
17,793
[33]
% 1,46    
 
Ubrique
16,979
[34]
% 1,42    
 
Vejer de la Frontera
12,973
[35]
% 1,06    
 
Villamartín
12,526
[36]
% 1,05    
 
Medina-Sidonia
11,683
[37]
% 0,94    
  Jimena de la Frontera 10,431
[38]
% 0,83    
  Olvera 8,589
[39]
% 0,72    
  Bornos 8,134
[40]
% 0,67    
  Benalup-Casas Viejas 7,151
[41]
% 0,58    
  Puerto Serrano 7,116
[42]
% 0,58    
  Trebujena 6,966
[43]
% 0,57    
  Prado del Rey 5,956
[44]
% 0,50    
  Algodonales 5,732
[45]
% 0,47    
 
Alcalá de los Gazules
5,619
[46]
% 0,47    
 
Paterna de Rivera
5,610
[47]
% 0,46    
 
Alcalá del Valle
5,300
[48]
% 0,44    
 
San José del Valle
4,403
[49]
% 0,36    
  Espera 4,003
[50]
% 0,33    
 
Setenil de las Bodegas
2,977
[51]
% 0,25    
  Castellar de la Frontera 3,161
[52]
% 0,25    
  Grazalema 2,205
[53]
% 0,18    
  El Bosque 2,102
[54]
% 0,17    
  El Gastor 1,859
[55]
% 0,16    
  Algar 1,544
[56]
% 0,13    
  Zahara de la Sierra 1,513
[57]
% 0,13    
  Torre Alháquime 849
[58]
% 0,07    
  Benaocaz 731
[59]
% 0,06    
  Villaluenga del Rosario 479
[60]
% 0,04    
  Toplam
44 Belediye
1,230,594[61]
% 100    

Tablo Kaynak:[62][63]

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

^1 Yukarıdaki nüfus ve nüfus oranı bilgileri 2009 yılına aittir. Bu bilgiler yeni nüfus sayımları yapıldığında, güncellenecektir...

  1. ^ "Cadiz İlçeleri". Cortijo-Andalucia. 2007. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz'in İlçeleri Hakkında Bilgi ve İlçelerinin Fotoğrafları. (Sağ Taraf)
  2. ^ "Cadiz İli Resmi Web Sitesi". DipuCadiz. 2010. 16 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz İli Resmi İnternet Sitesi.
  3. ^ "Villaluenga del Rosario". DipuCadiz.es. 2010.  Vîllaluenga del Rosario - Cadiz İli Resmi Sitesi.
  4. ^ "Jerez de la Frontera". DipuCadiz.es. 2010.  Jerez de la Frontera - Cadiz İli Resmi Sitesi.
  5. ^ "Things To Do in Cadiz - Where To Visit?". Virtual Tourist. 2008. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz'in Belediyeleri hakkında bilgi, aktiviteler, gezilip, görülebilecek yerler...
  6. ^ "Municipos de Cadiz". DipuCadiz.es. 2010. 6 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilgiler "Seleccione Municipio" bölümünden, belediyeler seçilerek alındı.
  7. ^ "Olvera". Olvera.com. 2009. 19 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Olvera Resmi Sitesi, "Entorno fîsico" Bölümü'nden yararlanılmıştır.
  8. ^ "Sétenîl de las Bodegas". 2010. 30 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Setenil Resmi Sitesi - "Entorno Naturale-Altitud" Bölümünden yararlanılmıştır.
  9. ^ "La Linea de la Concepcion". La Linea.es. 2010. 15 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  La Linea de Concepcion Resmi Sitesi. (Coğrafi ve Fiziki Şehir Bilgileri.).
  10. ^ "Ayuntamiento de Tarifa". 2007. 12 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Tarifa Resmi Sitesi Coğrafik - Fiziki Bilgiler.
  11. ^ "Cebelitarık Haritası ve Ülke Sınırları". Google Maps (Google). 2010.  Cebelitarık'ın İspanya Sınırını'da gösteren bir haritası.
  12. ^ "Google Earth". Google Earth (Google). 2010. 19 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bu kaynakta Google Earth programından yararlanışmıştır. Programa bağlantı verilemeyeceği için programın kullanıldığını belirtmek için, resmî internet sitesine bağlantı verilmiştir.
  13. ^ "Bahia de Cadiz". Cortijo-Cadiz. 2009.  Bahia de Cadiz İlçesi Hakkında Bilgi.
  14. ^ "Campo de Gibraltar". Cortijo-Cadiz. 2009. 6 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Campo de Gibraltar İlçesi Hakkında Bilgi.
  15. ^ "Sierra de Cadiz". Cortijo-Cadiz. 2009. 4 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Sierra de Cadiz İlçesi Hakkında Bilgi.
  16. ^ "Cadiz İli - İlçeleri ve Bölgeleri". Cortijo-Cadiz. 2010. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz İli - İlçeleri ve Bölgeleri Hakkında Bilgi.
  17. ^ "Jerez de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Jerez de la Frontera Şehir Bilgisi.
  18. ^ "Cadiz". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz Şehir Bilgisi.
  19. ^ "Algeciras". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Algeciras Şehir Bilgisi.
  20. ^ "San Fernando". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  San Fernando Şehir Bilgisi.
  21. ^ "El Puerto de Santa Maria". Junta de Andalucia. 2008-2009. 1 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi.  El Puerto de Santa Maria Şehir Bilgisi.
  22. ^ "Chiclana de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Chiclana de la Frontera Şehir Bilgisi.
  23. ^ "Sanlúcar de Barrameda". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Sanlúcar de Barrameda Şehir Bilgisi.
  24. ^ "La Línea de la Concepción". Junta de Andalucia. 2008-2009.  La Línea de la Concepción Şehir Bilgisi.
  25. ^ "Puerto Real". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Puerto Real Şehir Bilgisi.
  26. ^ "Arcos de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Arcos de la Frontera Şehir Bilgisi.
  27. ^ "San Roque". Junta de Andalucia2. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  San Roque Şehir Bilgisi.
  28. ^ "Rota". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Rota Şehir Bilgisi.
  29. ^ "Barbate". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Barbate Şehir Bilgisi.
  30. ^ "Los Barrios". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Los Barrios Şehir Bilgisi.
  31. ^ "Conil de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Conil de la Frontera Şehir Bilgisi.
  32. ^ "Chipiona". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Chipiona Şehir Bilgisi.
  33. ^ "Tarifa". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Tarifa Şehir Bilgisi.
  34. ^ "Ubrique". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Ubrique Şehir Bilgisi.
  35. ^ "Vejer de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009.  Vejer de la Frontera Şehir Bilgisi.
  36. ^ "Villamartín". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Villamartín Şehir Bilgisi.
  37. ^ "Medina-Sidonia". Junta de Andalucia. 2008-2009. 7 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Medina-Sidonia Şehir Bilgisi.
  38. ^ "Jimena de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Jimena de la Frontera Şehir Bilgisi.
  39. ^ "Olvera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Olvera Şehir Bilgisi.
  40. ^ "Bornos". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bornos Şehir Bilgisi.
  41. ^ "Benalup-Casas Viejas". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Benalup-Casas Viejas Şehir Bilgisi.
  42. ^ "Puerto Serrano". Junta de Andalucia. 2008-2009.  Puerto Serrano Şehir Bilgisi.
  43. ^ "Trebujena". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Trebujena Şehir Bilgisi.
  44. ^ "Prado del Rey". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Prado del Rey Şehir Bilgisi.
  45. ^ "Algodonales". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Algodonales Şehir Bilgisi.
  46. ^ "Alcalá de los Gazules". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Alcalá de los Gazules Şehir Bilgisi.
  47. ^ "Paterna de Rivera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Paterna de Rivera Şehir Bilgisi.
  48. ^ "Alcalá del Valle". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Alcalá del Valle Şehir Bilgisi.
  49. ^ "San José del Valle". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  San José del Valle Şehir Bilgisi.
  50. ^ "Espera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Espera Şehir Bilgisi.
  51. ^ "Setenil de las Bodegas". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Setenil de las Bodegas Şehir Bilgisi.
  52. ^ "Castellar de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Castellar de la Frontera Şehir Bilgisi.
  53. ^ "Grazalema". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Grazalema Şehir Bilgisi.
  54. ^ "El Bosque". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  El Bosque Şehir Bilgisi.
  55. ^ "Gastor (El)". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  El Gastor Şehir Bilgisi.
  56. ^ "Algar". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Algar Şehir Bilgisi.
  57. ^ "Zahara de la Sierra". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Zahara de la Sierra Şehir Bilgisi.
  58. ^ "Torre Alháquime". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Torre Alháquime Şehir Bilgisi.
  59. ^ "Beñaocaz". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Beñaocaz Şehir Bilgisi.
  60. ^ "Víllaluenga del Rosario". Junta de Andalucia. 2008-2009. 25 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Víllaluenga del Rosario Şehir Bilgisi.
  61. ^ "Cadiz İli". Junta de Andalucia. 2008-2009. 4 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz İli Genel Bilgiler.
  62. ^ "Cadiz İli ve Belediyeleri". DipuCadiz.es. 2010. 6 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz İli Resmi Sitesi - Tüm Belediyeler Bölümü.
  63. ^ "Cadiz İli ve Turizm". Virtual Tourist. 2008. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Cadiz İli Belediyeleri - Bilgi ve Belediyeler Hakkında Turistik Yazılar.