Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler listesi

Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören şirketler, hisse ad ve kodları ile aşağıda listelenmiştir.

Bist-100 BileşenleriDüzenle

Kod Firma Adı Rapor Sektör Alt-Sektör Yönetim Merkezi Giriş Tarihi Numara Kuruluş Yılı
AGHOL AG Anadolu Grubu Holding Mali Kuruluş Holding Ümraniye, İstanbul
AKBNK Akbank Mali Kuruluş Bankacılık 4. Levent, İstanbul
AKCNS Akçansa Çimento İmalat Taş ve Toprağa Dayalı İmalat Ataşehir, İstanbul
AKSGY Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Üsküdar, İstanbul
AKSA AKSA Akrilik Kimya İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Çiftlikköy, Yalova
AKSEN AKSA Enerji Üretim Elektrik, Gaz ve Su Elektrik, Gaz ve Buhar Beykoz, İstanbul
AKGRT AKSigorta Mali Kuruluş Sigortacılık Ümraniye, İstanbul
ALGYO Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beşiktaş, İstanbul
ALARK Alarko Holding Mali Kuruluş Holding Ortaköy, İstanbul
ALBRK Albaraka Türk Katılım Bankası Mali Kuruluş Bankacılık Ümraniye, İstanbul
ALCTL Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon Teknoloji Bilişim Ümraniye, İstanbul
ALKİM Alkim Alkali Kimya İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Beyoğlu, İstanbul
AEFES Anadolu Efes Biracılık ve Malt İmalat Gıda, İçecek ve Tütün Ümraniye, İstanbul
ARCLK Arçelik İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Beyoğlu, İstanbul
ASELS Aselsan Teknoloji Savunma Yenimahalle, Ankara
AYGAZ Aygaz İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Şişli, İstanbul
BAGFS BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Beyoğlu, İstanbul
BERA Bera Holding Mali Kuruluş Holding Selçuklu, Konya
BIMAS BİM Birleşik Mağazalar Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Perakende Ticaret Sancaktepe, İstanbul
BIZIM Bizim Toptan Satış Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Perakende Ticaret Üsküdar, İstanbul
BRSAN Borusan Mannesmann İmalat Ana Metal Sanayi Beyoğlu, İstanbul
BRISA Brisa Bridgestone Sabancı Lastik İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Üsküdar, İstanbul
BUCIM Bursa Çimento İmalat Taş ve Toprağa Dayalı İmalat Osmangazi, Bursa
CCOLA Coca-Cola İçecek İmalat Gıda, İçecek ve Tütün Ümraniye, İstanbul
CEMTS Çemtaş Çelik Makina İmalat Ana Metal Sanayi Nilüfer, Bursa
CIMSA Çimsa Çimento İmalat Taş ve Toprağa Dayalı İmalat Ataşehir, İstanbul
DEVA Deva Holding İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Küçükçekmece, İstanbul
DOHOL Doğan Şirketler Grubu Holding Mali Kuruluş Holding Üsküdar, İstanbul
DOAS Doğuş Otomotiv Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Toptan Ticaret Sarıyer, İstanbul
EGEEN Ege Endüstri İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Pınarbaşı, İzmir
EGEGUB Ege Gübre İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Konak, İzmir
ECILC EİS Eczacıbaşı İlaç Mali Kuruluş Holding Levent, İstanbul
EKGYO Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir, İstanbul
ENJSA Enerjisa Elektrik, Gaz ve Su Elektrik, Gaz ve Buhar Ataşehir, İstanbul
ENKAI Enka İnşaat İnşaat ve Bayındırlık İnşaat ve Bayındırlık İşleri Beşiktaş, İstanbul
EREGL Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları İmalat Ana Metal Sanayi Ataşehir, İstanbul
FROTO Ford Otomotiv İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Sancaktepe, İstanbul
GOODY Goodyear Lastikleri İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Sarıyer, İstanbul
GOZDE Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Üsküdar, İstanbul
GSDHO GSD Holding Mali Kuruluş Holding Maltepe, İstanbul
GUBRF Gübre Fabrikaları İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Kadıköy, İstanbul
SAHOL Hacı Ömer Sabancı Holding Mali Kuruluş Holding 4. Levent, İstanbul
HLGYO Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ümraniye, İstanbul
HEKTS Hektaş Ticaret İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Gebze, Kocaeli
IHLGM İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Gayrimenkul Faaliyetleri Gayrimenkul Faaliyetleri Bahçelievler, İstanbul
INDES İndeks Bilgisayar Sistemleri Teknoloji Bilişim Sarıyer, İstanbul
IPEKE İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Madencilik ve Taş Ocakçılığı Ham Petrol ve Doğal Gaz Çıkartılması Yenimahalle, Ankara
ISDMR İskenderun Demir ve Çelik İmalat Ana Metal Sanayi Payas, Hatay
ISFIN İş Finansal Kiralama Mali Kuruluş Finansal Kiralama ve Faktoring 4. Levent, İstanbul
ISGYO İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 4. Levent, İstanbul
ISMEN İş Yatırım Menkul Değerler Mali Kuruluş Aracı Kurum 4. Levent, İstanbul
KRDMD Kardemir Karabük Demir Çelik İmalat Ana Metal Sanayi Karabük
KARSN Karsan Otomotiv İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Nilüfer, Bursa
KARTN Kartonsan İmalat Kağıt ve Kağıt Ürünler, Basım ve Yayın Beşiktaş, İstanbul
KERVT Kerevitaş Gıda İmalat Gıda, İçecek ve Tütün Üsküdar, İstanbul
KCHOL Koç Holding Mali Kuruluş Holding Üsküdar, İstanbul
KONYA Konya Çimento İmalat Taş ve Toprağa Dayalı İmalat Selçuklu, Konya
KORDS Kordsa Teknik Tekstil İmalat Tekstil, Giyim Eşyası ve Deri İzmit, Kocaeli
KOZAL Koza Altın İşletmeleri Madencilik ve Taş Ocakçılığı Kömür ve Linyit Madenciliği Yenimahalle, Ankara
KOZAA Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Madencilik ve Taş Ocakçılığı Metal Cevheri Madenciliği Yenimahalle, Ankara
LOGO Logo Yazılım Teknoloji Bilişim Gebze, Kocaeli
MAVI Mavi Giyim Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Perakende Ticaret Kağıthane, İstanbul
MGROS Migros Ticaret Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Perakende Ticaret Ataşehir, İstanbul
MPARK MLP Sağlık Hizmetleri Eğitim, Sağlık, Spor ve Diğer Sosyal Hizmetler İnsan Sağlığı ve Sosyal Hizmetler Eyüp, İstanbul
NTHOL Net Holding Mali Kuruluş Holding Beşiktaş, İstanbul
NETAS Netaş Telekomünikasyon Teknoloji Bilişim Pendik, İstanbul
ODAS ODAŞ Elektrik Üretim Elektrik, Gaz ve Su Elektrik, Gaz ve Buhar Ataşehir, İstanbul
OTKAR Otokar Otomotiv ve Savunma İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Maltepe, İstanbul
OYAKC OYAK Çimento Fabrikaları İmalat Taş ve Toprağa Dayalı İmalat Çankaya, Ankara
OZKGY Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Büyükyalı, İstanbul
PGSUS Pegasus Hava Taşımacılığı Ulaştırma, Depolama ve Haberleşme Ulaştırma ve Depolama Pendik, İstanbul
PETKM Petkim Petrokimya Holding İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Aliağa, İzmir
PNSUT Pınar Süt Mamülleri İmalat Gıda, İçecek ve Tütün Bornova, İzmir
SASA SASA Polyester İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Seyhan, Adana
SELEC Selçuk Ecza Deposu Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Toptan Ticaret Üsküdar, İstanbul
SKBNK Şekerbank Mali Kuruluş Bankacılık Kağıthane, İstanbul
SOKM Şok Marketler Toptan ve Perakende Ticaret, Lokantalar ve Oteller Perakende Ticaret Üsküdar, İstanbul
TATGD Tat Gıda İmalat Gıda, İçecek ve Tütün Çekmeköy, İstanbul
TAVHL TAV Havalimanları Holding Mali Kuruluş Holding Sarıyer, İstanbul
TKFEN Tekfen Holding Mali Kuruluş Holding Beşiktaş İstanbul
TOASO Tofaş Türk Otomobil Fabrikası İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Beşiktaş İstanbul
TRGYO Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mali Kuruluş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beykoz, İstanbul
TCELL Turkcell İletişim Hizmetleri Ulaştırma, Depolama ve Haberleşme Haberleşme Maltepe, İstanbul
TUPRS TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri İmalat Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler Körfez, Kocaeli
THYAO Türk Hava Yolları Ulaştırma, Depolama ve Haberleşme Ulaştırma ve Depolama Bakırköy, İstanbul
TTKOM Türk Telekomünikasyon Ulaştırma, Depolama ve Haberleşme Haberleşme Aydınlıkevler, Ankara
TTRAK Türk Traktör ve Ziraat Makineleri İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Yenimahalle, Ankara
GARAN Türkiye Garanti Bankası Mali Kuruluş Bankacılık Beşiktaş İstanbul
HALKB Türkiye Halk Bankası Mali Kuruluş Bankacılık Ataşehir, İstanbul
ISCTR Türkiye İş Bankası Mali Kuruluş Bankacılık 4. Levent, İstanbul
TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Mali Kuruluş Bankacılık Beyoğlu, İstanbul
TURSG Türkiye Sigorta Mali Kuruluş Sigorta Şirketi Şişli, İstanbul
SISE Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Mali Kuruluş Holding Tuzla, İstanbul
VAKBN Türkiye Vakıflar Bankası Mali Kuruluş Bankacılık Ümraniye, İstanbul
ULKER Ülker Bisküvi İmalat Gıda, İçecek ve Tütün Üsküdar, İstanbul
VERUS Verusa Holding Mali Kuruluş Holding Sarıyer, İstanbul
VESTL Vestel Elektronik İmalat Metal Eşya, Makine, Elektrikli Cihazlar ve Ulaşım Araçları Şişli, İstanbul
YKBNK Yapı ve Kredi Bankası Mali Kuruluş Bankacılık Levent, İstanbul
YATAS Yataş İmalat Tekstil, Giyim Eşyası ve Dericilik Melikgazi, Kayseri
ZOREN Zorlu Enerji Elektrik Üretim Elektrik, Gaz ve Su Elektrik, Gaz ve Buhar Nilüfer, Bursa

ADüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
AVOD Avod Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri
A1CAP, ACP A1 Capital Yatırım Menkul Değerler
ACSEL Acıselsan Selüloz Sanayi
ADEL Adel Kalemcilik
ADESE Adese Alışveriş Merkezleri
AFYON Afyon Çimento
AGHOL AG Anadolu Grubu Holding
AKSFA Ak Faktoring
AKM, AKMEN Ak Yatırım Menkul Değerler
AKBNK Akbank
AKCNS Akçansa Çimento
AKDFA Akdeniz Faktoring
AKYHO Akdeniz Yatırım Holding
AKENR Akenerji
AKFGY Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
AKFEN Akfen Holding
ATEKS Akın Tekstil
AKSGY Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
AKMGY Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
AKSA Aksa Akrilik Kimya
AKSEN Aksa Enerji
AKGRT Aksigorta
AKSUE Aksu Enerji
AKTVK Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama
AFB, AKTIF Aktif Yatırım Bankası
ALCAR Alarko Carrier Sanayi
ALGYO Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
ALARK Alarko Holding
ALBRK, ALK Albaraka Türk Katılım Bankası
ALCTL Alcatel Lucent Teletaş
ALKA Alkim Kağıt
ALKIM Alkim Alkali Kimya
ALNTF, ANF Alternatifbank
AYCES Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler
ALMAD Altınyağ Madencilik ve Enerji
ANSGR Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi
AEFES Anadolu Efes Biracılık ve Malt
ANHYT Anadolu Hayat Emeklilik
ASUZU Anadolu Isuzu Otomotiv
ANELE Anel Elektrik
ARCLK Arçelik
ARDYZ ARD Grup Bilişim Teknolojileri
ARENA Arena Bilgisayar
ARNFK Arena Faktoring
ARMDA Armada Bilgisayar Sistemleri
ARSAN Arsan Tekstil
ARZUM Arzum Elektrikli Ev Aletleri
ASELS Aselsan
ATAGY Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
AGYO Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
ATLFA Atılım Faktoring
ATSYH Atlantis Yatırım Holding
ATLAS Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı
AVISA Avivasa Emeklilik ve Hayat
AVGYO Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
AVTUR Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar
AVHOL Avrupa Yatırım Holding
AYDEM Aydem Enerji
AYEN Ayen Enerji
AYES Ayes Çelik Hasır ve Çit
AYGAZ Aygaz

BDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
BAGFS Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları
BAKAB Bak Ambalaj
BALAT Balatacılar Balatacılık
BNTAS Bantaş Bandırma Ambalaj
BANVT Banvit Bandırma Vitaminli Yem
BSRFK Başer Faktoring
BASCM Baştaş Başkent Çimento
BTCIM Batıçim Batı Anadolu Çimento
BSOKE Batısöke Söke Çimento
BAYRK Barak EBT Taban
BERA Bera Holding
BRKT Bereket Varlık Kiralama
BRKSN Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri
BJKAS Beşiktaş Futbol Yatırımları
BEYAZ Beyaz Filo Oto Kiralama
BLCYT Bilici Yatırım
BIMAS BİM Birleşik Mağazalar
BRKVY Birikim Varlık Yönetim
BRKO Birko Birleşik Koyunlular Mensucat
BRMEN Birlik Mensucat
BIZIM Bizim Toptan Satış Mağazaları
BNPFK BNP Paribas Finansal Kiralama
BOGVY Boğaziçi Varlık Yönetim
BRSAN Borusan Mannesmann
BRYAT Borusan Yatırım ve Pazarlama
BFREN Bosch Fren Sistemleri
BOSSA Bossa
BRISA Brisa Bridgestone Sabancı Lastik
BURCE Burçelik Bursa Çelik Döküm
BURVA Burçelik Vana
BUCIM Bursa Çimento Fabrikası

CDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
CRFSA CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi
CASA Casa Emtia Petrol Kimyevi ve Türevleri
CEOEM CEO Event Medya
CCOLA Colca-Cola İçecek
COSMO Cosmos Yatırım Holding
CRDFA Creditwest Faktoring

ÇDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
CEMAS Çemaş Döküm
CLEBI Çelebi Hava Servisi
CELHA Çelik Halat ve Tel
CEMTS Çemtaş Çelik Makina
CMBTN Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları
CUSAN Çuhadaroğlu Metal
CIMSA Çimsa Çimento

DDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
DAGI Dagi Giyim
DAGHl Dagi Yatırım Holding
DARDL Dardanel Önentaş Gıda
DGATE Datagate Bilgisayar Malzemeleri
DMSAS Demisaş Döküm Emaye Mamülleri
DENGE Denge Yatırım Holding
DENFA Deniz Faktoring
DNFIN Deniz Finansal Kiralama
DZGYO Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
DZY, DZYMK Deniz Yatırım Menkul Kıymetler
DENIZ, DNZ Denizbank
DERIM Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri
DERAS Derlüks Deri
DESA DESA Deri
DESPC DESPEC Bilgisayar
DEVA Deva Holding
DEVIR Devir Faktoring
DNISI Dinamil Isı Makina Yalıtım Malzemeleri
DIRIT Diriteks Diriliş Tekstil
DITAS Ditaş Doğan Yedek Parça
DOCO DO & CO Aktiengesellschaft
DOBUR Doğan Burda Dergi
DOHOL Doğan Şirketler Grubu Holding
DGKLB Doğtaş Kelebek Mobilya
DOGUB Doğusan Boru
DGGYO Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
DGHOL Doğuş Holding
DOAS Doğuş Otomotiv
DFKTR Doruk Faktoring
DOKTA Döktaş Dökümcülük
DURDO Duran Doğan Basım ve Ambalaj
DNYVA Dünya Varlık Yönetim
DYOBY Dyo Boya Fabrikaları

EDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
ECZYT Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı
EDIP Edip Gayrimenkul Yatırım
EGEEN Ege Endüstri ve Ticaret
EGGUB Ege Gübre
EGPRO Ege Profil
EGESER Ege Seramik
EPLAS Egeplast Ege Plastik
ECILC EİS Eczacıbaşı İlaç, Sinai ve Finansal Yatırımlar
EKIZ Ekiz Kimya
EKOFA Eko Faktoring
EMKEL Emek Elektrik Endüstrisi
EMNIS Eminiş Ambalaj
EKTVK Emlak Katılım Varlık Kiralama
EKGYO Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
ENJSA Enerjisa Enerji
ENKAI Enka İnşaat
ERBOS Erbosan Erciyas Boru
EREGL Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları
ERGLI Ereğli Tekstil
EROGL Eroğlu Yapı İnşaat Gayrimenkul ve Geliştirme
ERSU Ersu Meyve ve Gıda
ESCOM Escort Teknoloji Yatırım
ESEN Esenboğa Elektrik Üretim
ETILR Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar
EUKYO Euro Kapital Yatırım Ortaklığı
EUYO Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı
ETYAT Euro Trend Yatırım Ortaklığı
EUHOL Euro Yatırım Holding

FDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
FADE Fade Gıda Yatırım
FMIZP Federal-Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri
FENER Fenerbahçe Futbol
FIBAF Fiba Faktoring
FBB, FBBNK Fibabanka
FLAP Flap Kongre Toplantı Hizmetleri
FONET Fonet Bilgi Teknolojileri
FROTO Ford Otomotiv
FORMT Formet Çelik Kapı
FRIGO Frigo-Pak Gıda Maddeleri

GDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
GSRAY Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar
GARFA Garanti Faktoring
GRNYO Garanti Yatırım Ortaklığı
GEDIK Gedik Yatırım Menkul Değerler
GEDZA Gediz Ambalaj
GLCVY Gelecek Varlık Yönetim
GLB, GLBMD Global Menkul Değerler
GLYHO Global Yatırım Holding
GOODY Goodyear Lastikleri
GOLTS Göltaş Göller Bölgesi Çimento
GOZDE Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı
GSDHO GSD Holding
GSDDE GSD Denizcilik Gayrimenkul
GUBRF Gübre Fabrikaları
GLRTH Güler Yatırım Holding

HDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
SAHOL Hacı Ömer Sabancı Holding
HALKF Halk Finansal Kiralama
HLGYO Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
HLVKS Halk Varlık Kiralama
HATEK Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri
HDFGS Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı
HEKTS Hektaş
HSB, HSBC HSBC Bank
HUBVC Hub Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı
HURGZ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık

IDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
ICB, ICBT ICBC Turkey Banka
INVEO Inveo Yatırım Holding
ISKPL Işık Plastik
IEYHO Işıklar Enerji ve Yapı Holding

İDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
IDEAS İdealist Danışmanlık
IDGYO İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
IHEVA İhlas Ev Aletleri İmalat
IHLGM İhlas Gayrimenkul Proje Geliştrime
IHGZT İhlas Gazetecilik
IHLAS İhlas Holding
IHYAY İhlas Yayın Holding
INDES İndeks Bilgisayar
INFO, IYF İnfo Yatırım Menkul Değerler
INTEM İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri
IPEKE İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim
ISDMR İskenderun Demir ve Çelik
ISFAK İş Faktoring
ISFIN İş Finansal Kiralama
ISGSY İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı
ISGYO İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
ISMEN, IYM İş Yatırım Menkul Değerler
ISYAT İş Yatırım Ortaklığı.
ITTFH İttifak Holding
IZMDC İzmir Demir Çelik
IZTAR İz Hayvancılık Tarım ve Gıda
IZFAS İzmir Fırça

JDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
JANTS Jantsa Jant

KDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
KFEIN Kafein Yazılım Hizmetleri
KALES Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik
KAPTESTAS001, TRAKAPTES01 Kap Test
KAPLM Kaplamin Ambalaj
KRDMA, KRDMB, KRDMD Kardemir Karabük Demir Çelik
KAREL Karel Elektronik
KARSN Karsan Otomotiv
KRTEK Karsu Tekstil
KARTN Kartonsan Karton
KATMR Katmerciler Araç Üstü Ekipman
KNTFA Kent Faktoring
KENT Kent Gıda Maddeleri
KERVT Kerevitaş Gıda
KRVGD Kervan Gıda
KERVN Kervansaray Yatırım Holding
KLGYO Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
KLMNS Klimasan Klima
KFKTF Koç Fiat Kredi Finansman
KOCFN Koç Finansman
KCHOL Koç Holding
KNFRT Konfrut Gıda
KOTR Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik
KONYA Konya Çimento
KORDS Kordsa Teknik Tekstil
KORTS Korteks Mensucat
KOZAL Koza Altın İşletmeleri
KOZAA Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri
KRGYO Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
KRSTL Kristal Kola ve Meşrubat
KRONT Kron Telekomünikasyon Hizmetleri
KTKVK KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama
KSTUR Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri
KUYAS Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
KUTPO Kütahya Porselen

LDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
LIDFA Lider Faktoring
LINK Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı
LOGO Logo Yazılım
LKMNH Lokman Hekim Engürüsağ
LUKSK Lüks Kadife

MDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
MAKTK Makina Takım
MARKA Marka Yatırım Holding
MAALT Marmaris Altınyunus
MRGYO Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
MRSHL Marshall Boya ve Vernik
MARTI Martı Otel İşletmeleri
MAVI Mavi Giyim
MZHLD Mazhar Zorlu Holding
MEGAP Mega Polietilen Köpük
MNDRS Menderes Tekstil
MEPET Mepet Metro Petrol ve Tesisleri
MBFTR Mercedes-Benz Finansman Türk
MERIT Merit Turizm Yatırım ve İşletme
MERKO Merko Gıda
METUR Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri
METRO Metro Ticari ve Mali Yatırımlar
MTRYO Metro Yatırım Ortaklığı
MGROS Migros Ticaret
MIPAZ Milpa Ticari ve Sınai Ürünler
MSGYO Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
MPARK MLP Sağlık Hizmetleri
MMCAS MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar
TIRE Mondi Tire Kutusan Kağıt ve Ambalaj

NDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
NATEN Naturel Yenilenebilir Enerji
NETAS Netaş Telekomünikasyon
NTHOL Net Holding
NIBAS Niğbaş Niğde Beton
NUGYO Nurol GMYO
NRHOL Nurol Holding
NRHOL Nurol Varlık Kiralama
NRHOL Nurol Yatırım Bankası
NUHCM Nuh Çimento

ODüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
ODAS Odaş Elektrik Üretim
ODB, ODEA Odea Bank
OLMIP Olmuksan International Paper Ambalaj
OPET Opet Petrolcülük
ORFIN Orfin Finansman
ORGE Orge Enerji Elektrik Taahhüt
ORMA Orma Orman Mahsülleri İntegre
OMD, OSMEN Osmanlı Yatırım Menkul Değerler
OSTIM OSTİM Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme
OTOKAR Otokar Otomotiv ve Savunma
OTOKC Otokoç Otomotiv
OYAKC Oyak Çimento Fabrikaları
OYA, OYYAT Oyak Yatırım Menkul Değerler
OYAYO Oyak Yatırım Ortaklığı
OYLUM Oylu Sınai Yatırımlar

ÖDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
OZKGY Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
OZBAL Özbal Çelik Boru
OZGYO Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
OZRDN Özderen Plastik

PDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
PLGAZ Palgaz Doğalgaz Dağıtım
PAMEL Pamukova Yenilenebilir Elektrik Üretim
PAGYO Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
PENGD Papilon Savunma-Güvenlik Sistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri
PRKME Park Elektrik Üretim Madencilik
PARSN Parsan Makina Parçaları
PBT, PBTR Pasha Yatırım Bankası
PEKGY Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
PENGD Penguen Gıda
PEGYO Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
PGSUS Pegasus Hava Taşımacılığı
PSDTC Pergamon Status Dış Ticaret
PETKM Petkim Petrokimya Holding
PKENT Petrokent Turizm
PHC, PHLLP Phillipcapital Menkul Değerler
PETUN Pınar Entegre Et ve Un
PINSU Pınar Su ve İçecek
PNSUT Pınar Süt Mamulleri
PKART Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri
POLHO Polisan Holding
POLTK Politeknik Metal
PRZMA Prizma Pres Matbaacılık Yayıncılık

QDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
QNBFF QNB Finans Faktoring
QNBFL QNB Finans Finansal Kiralama
QNBVK QNB Finans Varlık Kiralama
FNY, QNBFI QNB Finans Yatırım Menkul Değerler
FIN, QNBFB QNB Finansbank

RDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
RALYH Ral Yatırım Holding
RAYSG Ray Sigorta
RYGYO Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
RYSAS Reysaş Taşımacılık ve Lojistik
RHEAG Rhea Girişim Sermayesi Ortaklığı
RODRG Rodrigo Tekstil
ROYAL Royal Halı İplik Tekstil Mobilya
RTALB RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine

SDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
SAFKR Safkar Ege Soğutmacılık Klima Soğuk Hava Tesisleri
SANEL San-el Mühendislik Elektrik Taahhüt
SANFM Sanifoam Sünger
SANKO Sanko Pazarlama
SAMAT Saray Matbaacılık Kağıtçılık Kırtasiyecilik
SARKY Sarkuysan Elektrolitik Bakır
SARTN Sarten Ambalaj
SASA Sasa Polyester
SAYAS Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları
SEKUR Sekuro Plastik Ambalaj
SELEC Selçuk Ecza Deposu
SELGD Selçuk Gıda
SNKR Senkron Güvenlik ve İletişim Sistemleri
SERVE Serve Film Prodüksiyon
SRVGY Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
SEYKM Seyitler Kimya
SILVR Silverline Endüstri
SNGYO Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
SMART Smartiks Yazılım
SODSN Sodaş Sodyum Sanayi
SKTAS Söktaş Tekstil
SONME Sönmez Filament Sentetik İplik ve Elyaf
SNPAM Sönmez Pamuklu
SUMAS Sumaş Suni Tahta ve Mobilya
SMRFA Sümer Faktoring
SMRVA Sümer Varlık Yönetim

ŞDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
SEKFA Şeker Faktoring
SEKFK Şeker Finansal Kiralama
SKY, SKYMD Şeker Yatırım Menkul Değerler
SEK, SKBNK Şekerbank
SOKM Şok Marketler

TDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
TOKI T. C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
TCZ, TCZB T. C. Ziraat Bankası
TAC, TCRYT Tacirler Yatırım Menkul Değerler
TACTR Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda
TAMFA Tam Finans Faktoring
TATGD Tat Gıda
TAVHL Tav Havalimanları Holding
TKURU Taze Kuru Gıda
TEBCE TEB Finansman
TEKTU Tek-Art İnşaat
TKFEN Tekfen Holding
TKNSA Teknosa
TMPOL Temapol
STK, TRMNK Tera Yatırım Menkul Değerler
TFNVK TF Varlık Kiralama
TGSAS TGS
TOASO Tofaş Türk Otomobil Fabrikası
TRGYO Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
TLMAN Trabzon Liman İşletmeciliği
TSPOR Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği
TDGYO Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
TSGYO TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
TUCLK Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri
TUKAS Tukaş Gıda
TRCAS Turcas Petrol
FNCLL Turkcell Finansman
TCELL Turkcell İletişim Hizmetleri
TBA, TRKSH Turkish Bank
TMSN TÜMOSAN Motor ve Traktör
TUPRS TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri
THYAO Türk Hava Yolları
PRKAB Türk Prysmian Kablo
TTKOM Türk Telekomünikasyon
TTRAK Türk Traktör ve Ziraat Makineleri
TBORG Türk Tuborg Bira ve Malt
GARAN TGB Türkiye Garanti Bankası
HALKB, THL Türkiye Halk Bankası
EXIMB, THR Türkiye İhracat Kredi Bankası
ISATR, ISBTR, ISCTR, ISKUR, TIB Türkiye İş Bankası
KLN, KLNMA Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası
TSK, TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası
TURSG Türkiye Sigorta
SISE Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları
TVB, VAKBN Türkiye Vakıflar Bankası

UDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
UFUK Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul
ULAS Ulaşlar Turizm ve Tüketim Malları
ULSFA Ulusal Faktoring
ULUUN Ulusoy Un
UMPAS Umpaş Holding
USAK Uşak Seramik
UTPYA Utopya Turizm
UZERB Uzertaş Boya

ÜDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
ULKER Ülker Bisküvi
UNLUS, UNS Ünlü Menkul Değerler

VDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
VAKFA Vakıf Faktoring
VAKFN Vakıf Finansal Kiralama
VKGYO Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
VKFYO Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı
VAKVK Vakıf Varlık Kiralama
VAKKO Vakko Tekstil ve Hazır Giyim
VANGD Vanet Gıda
VERUS Verusa Holding
VERTU Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Oraklığı
VESBE Vestel Beyaz Eşya
VESTL Vestel Elektronik
VKING Viking Kağıt ve Selüloz

YDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
YKFKT Yapı Kredi Faktoring
YKGYO Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
YKR, YKYAT Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler
YKB, YKBNK Yapı ve Kredi Bankası
YAPRK Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri
YATAS Yataş Yatak ve Yorgan
YAT, YFMEN Yatırım Finansman Menkul Değerler
YATVK Yatırım Varlık Kiralam
YAYLA Yayla Enerji Üretim
YDATH YDA İnşaat
YGGYO Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
YGYO Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
YYAPI Yeşil Yapı
YESIL Yeşil Yatırım Holding
YBTAS Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri
YONGA Yonga Mobilya
YKSLN Yükselen Çelik
YUNSA Yünsa

ZDüzenle

Hisse Kodu Hisse Adı
ZKBVK Ziraat Katılım Varlık Kiralama
ZOREN Zorlu Enerji
ZORLF Zorlu Faktoring

KaynakçaDüzenle