Boran Kuzum

Türk oyuncu

Boran Kuzum (d. 1 Ekim 1992, Ankara), Türk oyuncudur.

Boran Kuzum
Doğum1 Ekim 1992 (31 yaşında)
Ankara, Türkiye
Eğitimİstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2011-günümüz

Yaşamı değiştir

1992'de Ankara'da doğan Boran Kuzum, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalında tamamladı.[1] Televizyonda ilk kez 2015 senesinde Analar ve Anneler dizisiyle yer aldı. Analar ve Anneler'de eczacı kalfası rolünü canlandırdı ve Binnur Kaya, Okan Yalabık ve Hazar Ergüçlü gibi oyuncularla birlikte çalıştı. 2016'da Muhteşem Yüzyıl: Kösem kadrosunda I. Mustafa karakteriyle yer alan oyuncu bu dizide Beren Saat, Ekin Koç ve Aslıhan Gürbüz gibi oyuncularla birlikte rol aldı ve ilk kez geniş kitlelerce tanındı.[2] Esas çıkışını Taylan Biraderler'in yönetmenliğinde çekilen, Millî Mücadele yıllarının anlatıldığı Vatanım Sensin isimli dizide oynadığı Leonidas Papadopoulos karakteri ile yaptı. Cingöz Recai filminde Cüneyt karakterine hayat veren Kuzum usta oyuncularla çalışma serüvenine burada da devam etti. İstanbul Kültür Sanat Vakfının düzenlediği 21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında da sahnelenen ve açılış oyunu olarak yer alan, Pürtelaş Tiyatro'nun sahnelediği Martı oyununda Treplev karakterini canlandırdı.[3][4][5]

2020 yılında bir arkadaşlık hikâyesini konu alan, senaryosunu Melikşah Altuntaş ve Berrak Tüzünataç'ın yazdığı, yönetmenliğini ise Caner Özyurtlu'nun yaptığı Biz Böyleyiz filminde Emrah karakterini canlandırdı. Nejat İşler ve Miray Daner ile beraber yer aldığı Saygı'da ise adaletsizliğe karşı durmaya çalışan ama bir süre sonra kendi içinde bulunduğu durumu sorgulamaya başlayarak hareket etmeye karar veren Savaş karakterini canlandırdı.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2015 Analar ve Anneler Suat Yardımcı oyuncu atv
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem I. Mustafa Star TV
2016-2018 Vatanım Sensin Leonidas Papadopoulos Başrol oyuncusu Kanal D
2018 Şahin Tepesi Efe Akdora atv
2020 Menajerimi Ara Kendisi Konuk oyuncu Star TV
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2019 Hakan: Muhafız Okhan / Hekim Efendi Yardımcı oyuncu Netflix
2020-günümüz Saygı Savaş Kaya Başrol oyuncusu BluTV
2022 Aşkın Kıyameti Fırat Netflix
Yılbaşı Gecesi[6] Togay Disney+
2023 Bihter Behlül Amazon Prime
2024-günümüz Kimler Geldi, Kimler Geçti Şeyyaz Netflix
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2012 Aşka Dokunmak Hakan Kısa filmi
2014 Bir Adam Yaratmak Gazeteci
2017 Cingöz Recai Cüneyt Yardımcı oyuncu
2020 Biz Böyleyiz Emrah Başrol oyuncusu
2022 Mevlana Mest-i Aşk Alaeddin Yardımcı oyuncu
Hazine[7] Musa Başrol oyuncusu
2024 Mucize Aynalar Kerim Ongun
Yakında Adresi Olmayan Ev Alper Başrol oyuncusu

Reklam değiştir

  • Coca Cola
  • Eti Gong
  • Ford Puma
  • Levi’s 501®

Tiyatro oyunları değiştir

  • Martı - 2017 (Treplev)
  • Oyunun Oyunu - 2015

Kaynakça değiştir

  1. ^ Hakan Gence (3 Mart 2018). "Bu aşka tüm dünya şahit oldu". 4 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Ahmet Varlı ile Boran Kuzum, Muhteşem Yüzyıl Kösem kadrosunda!". Ranini TV. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2016. 
  3. ^ "Martı - Pürtelaş Tiyatro". Tiyatro Online. 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2017. 
  4. ^ "Boran Kuzum: 13 Kasım'da gösterime girecek". Milliyet Cadde. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2017. 
  5. ^ http://m.magazinn.com//vatanim-sensinin-leonu-boran-kuzum-cingoz-recaide-h29518.htm[ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ "Disney Plus'tan Gülse Birsel bombası... Kadro şampiyonlar ligi..." Birsen Altuntaş. 6 Temmuz 2022. 6 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2022. 
  7. ^ "Çağlar Çorumlu ve Boran Kuzum beyazperde de buluştu! 'Hazine' avındalar". aksam.com.tr. 28 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar değiştir