Ana menüyü aç

Ekin Koç

Türk sinema ve dizi oyuncusu

Ekin Koç (d. 21 Haziran 1992, Antalya), Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Ekin Koç
Doğum İsmet Ekin Koç
21 Haziran 1992 (1992-06-21) (27 yaşında)
Antalya, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2013-günümüz

Ekin Koç, Antalya’da dünyaya gelmiştir. Lise eğitiminin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitimine devam etti. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Oyuncu olarak ilk kez 2013'te Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizide yer aldı. Lakin dizi düşük reytingler yüzünden yayından kaldırıldı. 2014 yılında Seyfi karakterini canlandırdığı Benim Adım Gültepe isimli dizi de fazla uzun sürmedi. 2015'te başrolünü Neslihan Atagül ile paylaştığı Senden Bana Kalan filminde oynadı.[1] Ekin Koç 20. yüzyıl edebiyatının önemli eserlerinden biri kabul edilen, Kurban Said'in yazmış olduğu Ali ve Nino eserinden uyarlanan Ali ve Nino filminde "Mehmed" karakterini canlandırmıştır. Ayrıca bu filmde Halit Ergenç'le birlikte rol almıştır.[2] Kasım 2015'te Star TV'te yayınlanmaya başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde I. Ahmed karakterini canlandırmıştır. Ardından BluTV özel dizisi olan 7yüz dizisinde Pınar Göktaş ile başrolü paylaştı. Kariyerine Hayat Sırları dizisi ile devam etti. Oda kısa sürdü. Şimdilerde BluTV özel dizisi Bozkır’da Nuri Pamir isimli bir polisi canlandırmaktadır.[3]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2015 Senden Bana Kalan Özgür Arıca Başrol oyuncu
2015 Ali ve Nino Mehmed Başrol oyuncu
2018 Bizim İçin Şampiyon Halis Karataş Başrol oyuncu
Dizi
Yıl Başlık Rolü Notlar
2013 Sana Bir Sır Vereceğim Tilki Başrol oyuncu
2014 Benim Adım Gültepe Seyfi Basrol oyuncu
2015-2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem I. Ahmed Başrol oyuncu
2017 7 Yüz Kaan Aykar Başrol oyuncu
2017-2018 Hayat Sırları Burak Özer Başrol oyuncu
2018-2019 Bozkır Nuri Pamir Kamagöz Başrol oyuncu

Ödüller ve AdaylıklarıDüzenle

Ödülleri ve Adaylıkları
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film Sonuç
2016 6.Ayaklı gazete ödülleri En iyi dönem dizisi erkek oyuncusu Muhteşem Yüzyıl: Kösem Adaylık
2016 Ege Üniversitesi 5.sosyal medya ödülleri En iyi erkek oyuncu Muhteşem Yüzyıl: Kösem Adaylık
2016 moonlife ödülleri En iyi erkek oyuncu Muhteşem Yüzyıl: Kösem Belirlenmedi
2016 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Ayhan Işık Özel Ödülü Senden Bana Kalan Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Senden Bana Kalan oyuncuları Ekin Koç ve Neslihan Atagül BUGÜN'e konuştu". Bugün. Erişim tarihi: 26 Nisan 2015. 
  2. ^ http://m.milliyet.com.tr/kazitilmis-saclari-ve-burma-magazin-2051390/
  3. ^ "Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Ekin Koç farkı". Televizyongazetesi. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2015.