Bige Önal

Türk aktris

Bige Önal (d. 1 Şubat 1990, İstanbul), Türk oyuncu.

Bige Önal
Doğum 1 Şubat 1990 (1990-02-01) (33 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Saint Benoît Fransız Lisesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2006-günümüz
Ebeveyn(ler) Erhan Önal
Mine Baysan

HayatıDüzenle

Bige Önal, 1 Şubat 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu.[1] Galatasaraylı eski futbolcu Erhan Önal ile eski manken Mine Baysan'ın kızıdır. 9 yaşındayken anne babası boşandı. Özel Saint Benoît Fransız Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun oldu.[2]

Oyunculuk kariyerine 2007 yılında oynadığı Kısmetim Otel dizisiyle başladı.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2007 Kısmetim Otel[3] Gizem
2010 Elde Var Hayat[4] Yeliz
Halil İbrahim Sofrası[5] Didem
2011-2012 Muhteşem Yüzyıl[6] Rita
2014 Yasak[7] Justine
Benim Adım Gültepe[8] Nazlı Başrol
2015 Maral: En Güzel Hikayem[9] Alara Görkem Yardımcı oyuncu
2016 Bodrum Masalı[10] Lal
2018 Tehlikeli Karım[11] Seda Çelik
2020-2021 Sen Çal Kapımı[12] Selin Atakan Yardımcı oyuncu
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2018 Bozkır[13] Tülay BluTV
2020 Hakan: Muhafız[14] Berrin Netflix
2020 Bir Başkadır Hayrünnisa Netflix
2021 Yeşilçam Gazel BluTV
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2017 Olanlar Oldu Gizem Konuk oyuncu
Martıların Efendisi[15] Rüya/Birgül Başrol
2021 Sen Ben Lenin Nihal Başrol

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Instagram". 1 Şubat 2021. 21 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2023. 
  2. ^ "Bige Önal kimdir?". www.fox.com.tr. 13 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  7. ^ https://www.imdb.com/title/tt3667262/characters/nm4164369?ref_=tt_cl_t24
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  13. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle