Ana menüyü aç

Bülent Çolak, (d. 20 Eylül 1977, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Bülent Çolak
Doğum 20 Eylül 1977 (1977-09-20) (42 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1998-günümüz
Boy 1.68 cm
Evlilik Sefa Öztürk Çolak
Çocuk(lar) Okyanus Çolak

Geniş Aile dizisinde "Ulvi" karakteriyle ekranlarda tanınan Bülent Çolak İstanbul doğumludur. Reis Çelik'in yönettiği 1998 yapımı Hoşçakal Yarın adlı filmde Hüseyin İnan karakteriyle sanat yaşamına başladı. Gönül Yarası ve Joenjoy gibi filmlerde de çeşitli roller alan Bülent Çolak, Fırtına ve Hırsız Polis adlı dizilerde de oynamıştır. Ayrıca oyuncu Semaver Kumpanyada tiyatro çalışmalarını sürdürmektedir. Kanal D ve Star TV kanallarında yayınlanan Geniş Aile dizisinde Ulvi karakterini canlandırmıştır. Şimdi şu sıralarda Show TV'de Türk'ün Uzayla İmtihanı adlı dizide Bilim adamı Acar Dimdik rolünü oynamıştır. Sefa Öztürk ile evlidir ve Okyanus adında bir oğlu vardır.[1]

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografisiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998 Hoşçakal Yarın Hüseyin İnan
2004 Gönül Yarası Pavyon müşterisi
2004 Büyük Buluşma Selçuk Televizyon dizisi
2005-2006 Hırsız Polis Televizyon dizisi
2006 Fırtına Televizyon dizisi
2007 Joenjoy Oteldeki adam
2007 Hatırla Sevgili Televizyon dizisi
2009-2011 Geniş Aile Ulvi Mısırlıoğlu Televizyon dizisi
2010 Çakallarla Dans Şerefsiz Metin Sinema
2010 Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo Sezai Sinema
2011 Sürgün İnek Saffet Sinema
2011 Papaz Kimde Hilmi
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı Bilim Adamı Acar Dimdik Televizyon dizisi
2012 Hükümet Kadın Baran Sinema
2013 Hükümet Kadın 2 Baran Sinema
2013 Bir Hikayem Var Okay Sinema
2013 Osmanlı Tokatı Dilaver Televizyon dizisi
2014 İksir: Dedemin Sırrı Sinema
2014 Mutlak Adalet Sinema
2014 Kanunsuzlar Cengo Sinema
2014 Çakallarla Dans 3 Sinema
2014 Vay Başıma Gelenler 2 Buçuk Basit Sinema
2015 Öğrenci İşleri Ali Osman Sinema
2015 Geniş Aile Yapıştır Ulvi Mısırlıoğlu Sinema
2016 Aile İşi Cemali Televizyon Dizisi
2016 Geniş Aile: Her Türlü Ulvi Mısırlıoğlu Sinema
2017 Sucu Kamil Kamil Sinema
2017-2018 Hayati ve Diğerleri Vedat Durdurulmuş Televizyon Dizisi
2019 Geniş Aile Komşu Kızı Ulvi Mısırlıoğlu Sinema

Dış bağlantılarDüzenle

DipnotlarDüzenle