Ana menüyü aç

Alan Sorrenti (d. 9 Aralık 1950, Napoli), İtalyan şarkıcı.

Alan Sorrenti
Genel bilgiler
Doğum adı Alan Sorrenti
Doğum 9 Aralık 1950 (1950-12-09) (68 yaşında)
Napoli, İtalya
Tarzlar Pop, rock
Meslekler Şarkıcı, Söz yazarı, Besteci
Çalgılar vokal
Etkin yıllar 1972-günümüz
Resmî site Official website

1980 Eurovision Şarkı YarışmasıDüzenle

Alan Sorrenti, 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya'yı, "Non so che darei" adlı şarkısıyla temsil ederek 87 puanla altıncı olmuştur.

DiskografiDüzenle

  • Aria (1972)
  • Come un vecchio incensiere all'alba di un villaggio deserto (1973)
  • Alan Sorrenti (1974)
  • Sienteme, it's time to land (1976)
  • Figli delle Stelle (1978)
  • L.A. & N.Y. (1979)
  • Di notte (1980)
  • Angeli di strada (1983)
  • Bonno Soku Bodai (1987)
  • Radici (1992)
  • Kyoko mon amour (1997)
  • Miami (1996)
  • Sottacqua (2003)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle

Önce gelen:
"Raggio di luna" ile
Matia Bazar
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya
1980
Sonra gelen:
"Per Lucia" ile
Riccardo Fogli