Ana menüyü aç

Riccardo Fogli (21 Ekim 1947, Forli, Forli-Cesena ili) İtalyan şarkıcı-şarkı yazarı

Riccardo Fogli
Genel bilgiler
Doğum adı Riccardo Fogli
Doğum 21 Ekim 1947 (1947-10-21) (71 yaşında)
Pontedera, Pisa ili, İtalya
Tarzlar Pop, rock, Klasik
Meslekler Şarkıcı-şarkı yazarı
Çalgılar vokal
Etkin yıllar 1966-günümüz
Müzik şirketi Vedette, RCA Italiana, CBS, CGD, Paradiso

İçindekiler

1983 Eurovision Şarkı YarışmasıDüzenle

Riccardo Fogli, 1983 Eurovision Şarkı Yarıması'nda İtalya'yı, "Per Lucia" adlı şarkısıyla temsil ederek 41 puanla 11. olmuştur.

DiscografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • Ciao amore, come stai (1973)
  • Riccardo Fogli (1976)
  • Il sole, l'aria, la luce, il cielo (1977)
  • Io ti porto via (1978)
  • Che ne sai (1979)
  • Alla fine di un lavoro (1980)
  • Campione (1981)
  • Collezione (1982)
  • Compagnia (1982)
  • Il primo Riccardo Fogli (Collection) (1982)
  • Torna a sorridere (1984)
  • 1985 (1985)
  • Le infinite vie del cuore (1987)
  • Storie di tutti i giorni (Collection) (1987)
  • Amore di guerra (1988)
  • Non finisce così (1989)
  • Sentirsi uniti (1990)
  • A metà del viaggio (1991)
  • Canzoni d'amore (Collection) (1991)
  • Teatrino meccanico (1992)
  • Mondo (Collection) (1992)
  • Nella fossa dei leoni (1994)
  • Fogli su Fogli (Unplugged) (1995)
  • Romanzo (1996)
  • Greatest Hits (1997)
  • Ballando (1998)
  • Matteo (Recordings of 1976) (1999)
  • Il mondo di Riccardo Fogli (Collection) (1999)
  • Storie di tutti i giorni (Live) (2002)
  • Il Vincitore - Musicfarm (2004)
  • Storie d'amore (Anthology + 3 unreleased) (2004)
  • Ci saranno giorni migliori (2005)
  • Riccardo Fogli (Book + CD) (2008)

TeklilerDüzenle

  • "Zan zan" \ "I 10 comandamenti dell'amore" (1970)
  • "Due regali" \ "Oh Mary" (1973)
  • "Strana donna" \ "La prima notte senza lei" (1973)
  • "Complici" \ "Strana donna" (1974)
  • "Amico sei un gigante" \ "Una volta di più" (1974)
  • "Guardami" \ "Gente per bene" (1975)
  • "Mondo" \ "Finito" (1976)
  • "Ti voglio dire" \ "Viaggio" (1976)
  • "Stella" \ "Anna ti ricordi" (1977)
  • "Ricordati" \ "Paola" (1977)
  • "Io ti porto via" \ "Si alza grande nel sole, la mia voglia di te" (1978)
  • "Che ne sai" \ "Come una volta" (1979)
  • "Pace" \ "Che amore vuoi che sia" (1979)
  • "Ti amo però" \ "È l'amore" (1980)
  • "Scene da un amore" \ "Angelina" (1980)
  • "Malinconia" \ "La strada" (1981)
  • "Storie di tutti i giorni" \ "L'amore che verrà" (1982)
  • "Compagnia" \ "Piccoli tradimenti" (1982)
  • "Per Lucia" \ "Altri tempi" (1983)
  • "Torna a sorridere" \ "Diapositive" (1984)
  • "Sulla buona strada" \ "Greta" (1985)
  • "Voglio sognare" \ "Tempi andati" (1985)
  • "Dio come vorrei" \ "Buone vibrazioni" (1985)
  • "Amore di guerra" (1988)
  • "Non finisce così" \ "Delicata" (1989)
  • "Ma quale amore" \ "È tempo per noi" (1990)
  • "Io ti prego di ascoltare" \ "A metà del viaggio" (1991)
  • "In una notte così" \ "Un'altra volta te" (1992)
  • "Voglio le tue mani" \ "Se il cuore non contasse niente, uomini col borsello" (1992)
  • "Storia di un'altra storia" (1993)
  • "Quando sei sola" (1994)
  • "Ci saranno giorni migliori" (2005)

KaynakçaDüzenle

Önce gelen:
"Non so che darei" ile
Alan Sorrenti
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya
1983
Sonra gelen:
"I treni di Tozeur" ile
Alice & Franco Battiato