Agnieszka Kotulanka

Polonyalı oyuncu

Agnieszka Kotulanka (doğum adı : Agniesza Kotuła; 26 Ekim 1956 – 20 Şubat 2018) ,Polonyalı oyuncu. Tv yapımı pembe dizi 1997-2013 yılları arasında yayınlanan Krystyna Lubicz karakterini canlandırdığı Klan ile bilinir.

Agnieszka Kotulanka
Agnieszka Kotulanka (00393).jpg
Agnieszka Kotulanka (2002)'de
Doğum 26 Ekim 1956(1956-10-26)
Varşova, Polonya
Ölüm 20 Şubat 2018 (61 yaşında)
Varşova, Polonya
Etkin yıllar 1980–2012
Evlilik Jacek Sas Uhrynowski (boşanma)

Özel yaşamıDüzenle

Varşova'da doğdu ve XXXIX Lisesi'ni bitirip eğitimini havacılık alanında tamamladı.

Kayulanka bir defa evlenip ayrılmıştır. İki çocuk sahibidir.

FilmografiDüzenle

List of acting performances in film and television
Yılı Başlık Rolü Notlar
1980 Death of a Salesman Letta TV filmi
1981 Dom rural girl episod 1, TV dizisi
1987 Wielki Wóz Karol's wife Movie
1995 Holy Week Karska Movie, directed by Andrzej Wajda
1997-2012 Klan Krystyna Lubicz Regular cast
2006 Niania Ewelina Sitcom, guest role
2007 Hela w opałach Jacek's mother Sitcom, guest role

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle