Şebnem Hassanisoughi

Azeri-Türk aktris

Şebnem Hassanisoughi (d. 7 Aralık 1985) İstanbul doğumlu Türk sinema, dizi oyuncusu. Babası İran Azerisi olduğu için soyadı farsçada Güzelin Yolu anlamına gelmektedir.[1]

Şebnem Hassanisoughi
Doğum 7 Aralık 1985 (1985-12-07) (34 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2008 - günümüz

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı ve Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Program eğitimleri almıştır.

Oynadığı dizilerDüzenle

TV Dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2008 Dantel Genç Maya Yardımcı karakter
2010 Kılıç Günü Melek Yardımcı karakter
2011 Firar Asude Yardımcı karakter
2012-2013 Kayıp Şehir Zeynep Yardımcı karakter
2013-2014 Tatar Ramazan Güzide Yardımcı karakter
2014 Bana Artık Hicran De Lale Başrol oyuncusu
2015-2016 Poyraz Karayel Begüm Yardımcı karakter
2016 Vatanım Sensin Eftalya Yardımcı karakter

FilmografisiDüzenle

Sinema ve TV Filmleri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011 Geriye Kalan Sevda Başrol oyuncusu
2013 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 - Yardımcı karakter
2013 Salıncak - Kısa film
2015 Bulantı Neriman Başrol oyuncusu
2016 Siyah Karga Sara Yardımcı karakter

ReklamlarıDüzenle

Reklamları
Yıl Başlık Rolü Notlar
Volkswagen
Microsoft

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

  • Altı Buçuk
  • Titus Andronicus
  • Dua Odası
  • Rita'nın Şarkısı
  • Beklerken/ Leonce ile Lena

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Adı Kategori
2016 48. Siyad Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Bulantı
2013 18. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Ayhan Işık Özel Ödülü: Geriye Kalan
2012 12. İzmir Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu: Geriye Kalan

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle