Ana menüyü aç

İlkay Saran (d. 1938 - Antalya), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

40 yıl süreyle Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev yapmasının ardından emekli olan Saran, Ankara Meydan Sahnesi, Dormen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda da bulundu. Sanatçı halen Tiyatro İstanbul bünyesinde çalışmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almayı sürdürmektedir.

Rol aldığı oyunlarDüzenle

FilmografisiDüzenle

  • Yalan Dünya-2012(33. bölüm konuk oyuncu)
  • Ahududu - 2005
  • Azize - 2005
  • Şans Kapıyı Kırınca - 2004
  • Beyaz Melek
  • Büyümüş de Küçülmüş - 2003
  • Dadı - 2000
  • Şehnaz Tango - 1997
  • Zühre - 1996
  • Gurur - 1994
  • Hayatın İçinden - 1993
  • Hiçbir Gece - 1989
  • Afife Jale - 1987
  • Çalıkuşu - 1986

Dış bağlantılarDüzenle