Beyazıt Gülercan

Beyazıt Gülercan (d. 1949, İzmir) Türk tiyarocu, yönetmen, sinema ve dizi oyuncusu.

Beyazıt Gülercan
Beyazıt Gülercan.jpg
Doğum 1949 (73-74 yaşında)
İzmir, Türkiye
Eğitim Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü

Unutma Beni, Kırık Kanatlar, Güz Sancısı gibi yapımlarda rol almış 1949 doğumlu İzmirli aktör. 2009-2011 yılları arasında Ezel dizisinde Ezel'in (Ömer'in) babası rolünü oynamıştır. Lodos isimli oyun dizisi kitabı bulunmaktadır. İzmir Devlet Tiyatrosunda yıllarca oyuncu ve yönetmenlik yapan sanatçı aynı kurumda müdürlük görevinide yapmıştır.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol
2006 Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu
2008 Güz Sancısı Emekli Albay
Nokta
Dizi
Yıl Yapım Rol
2002 Unutma Beni Esat
2003 Bir İstanbul Masalı
2006 Kırık Kanatlar Ferit
2007-2008 Yemin
2009-2011 Ezel Mümtaz Uçar
2011-2012 Küçük Hanımefendi Feridun
2012-2014 Benim İçin Üzülme Enver
2016 Kehribar Burhan Yarımcalı
2017-2020 Kalk Gidelim Hacı Hüseyin Dal

Dış bağlantılarDüzenle