Özdemir Han,   gerçek adı; Özdemir Han Sağırosmanoğlu,   (d. 1932, Amasra - ö. 25 Kasım 1997, İstanbul), Tiyatro ve sinema oyuncusu.

Özdemir Han
Ozdemirhan.jpg
Doğum 1932
Amasra, Türkiye
Ölüm 25 Kasım 1997 (65 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1958-1992

Hukuk Fakültesi mezunu olan Özdemir Han, sanat hayatına Dormen Tiyatrosu'nda başladı. Daha sonra Şehir Tiyatroları kadrolarına katıldı. 35 yıl bu kurumda birçok çeşitli oyunda rol aldı. Ayrıca sinema filmleri de çeviren sanatçı, Şehir Tiyatroları'ndan emekli oldu.

FilmografisiDüzenle

  • Çile Çiçekleri - 2000
  • Kızlar Yurdu - 1992
  • Deniz Kızı - 1987
  • Çulsuz Ali - 1973
  • Tophaneli Murat - 1971
  • Yaban Ali - 1971
  • Kara Dutum - 1970
  • Kördüğüm - 1970
  • Malkoçoğlu Cem Sultan - 1969
  • Kalbimdeki Yabancı - 1968
  • Bir Annenin Gözyaşları - 1967
  • Sevda - 1967
  • Osmanlı Kabadayısı - 1967
  • İntikam Uğruna - 1966
  • Ay Yıldız Fedaileri - 1966
  • Siyahlı Kadın - 1966
  • Tehlikeli Adımlar - 1965
  • İki Karpuz Bir Koltuğa Sığmaz - 1965
  • Silahların Sesi - 1965
  • Kırbaç Yarası - 1965
  • Ava Giden Avlanır - 1965
  • Ahtapotun Kolları - 1964
  • Yüz Karası - 1964
  • Satılık Kızlar - 1964
  • Nem Alacak Felek Benim - 1964
  • Kavgasız Yaşayalım - 1963
  • Şıpsevdi - 1963
  • Kadınlar Hep Aynıdır - 1963
  • Üç Çapkın Gelin - 1963
  • Şoförün Karısı - 1962
  • Cafer Çocuk Hırsızı - 1962
  • Gönülden Gönüle - 1961
  • Biz İnsan Değil miyiz - 1961
  • Minnoş - 1961
  • Naciyem - 1961
  • Ninno - 1959
  • Ölürüm de Ayrılmam - 1959
  • Ayrılık - 1958

Dış bağlantılarDüzenle