Yunanistan Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi

Vikimedya liste maddesi

Yunanistan Deniz Kuvvetleri 'nde hizmet etmiş veya hizmet etmekte olan gemiler ve tekneler:

Yunanistan Deniz Kuvvetleri sancağı
Yunanistan Deniz Kuvvetleri amblemi
"Μέγα το της θαλάσσης κράτος"
(Büyük olan denize hakim olan ülkedir.)
Yunanistan Krallığı Deniz Kuvvetleri sancağı (1935)

Hizmet etmekte olanlarDüzenle

FırkateynlerDüzenle

 
Kountouriotis (F 462): Kortenaer sınıfı
 
Hydra (F 452), HMNB Portsmouth, UK
 
Psara (F 454) sailing down the Firth of Clyde at the start of "Neptune Warrior" multinational training exercise.
  • 8 × Kortenaer sınıfı (Standard sınıfı)
    • HS Adrias (F 459) Φ/Γ Αδρίας. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Callenburgh, F-808
    • HS Aigaion (F 460) Φ/Γ Αιγαίον. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Banckert, F-810
    • HS Navarinon (F 461) Φ/Γ Ναυαρίνον. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Van Kinsbergen, F-809
    • HS Kountouriotis (F 462) Φ/Γ Κουντουριώτης. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Kortenaer, F-807
    • HS Bouboulina (F 463) Φ/Γ Μπουμπουλίνα. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Pieter Florisz, eski HNLMS Willem van der Zaan, F-826
    • HS Kanaris (F 464) Φ/Γ Κανάρης. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri Jan van Brakel, F-825
    • HS Themistokles (F 465) Φ/Γ Θεμιστοκλής. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri Philips van Almonde, F-823
    • HS Nikiforos Fokas (F 466) Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri Bloys van Treslong, F-824
  • Şu an 6 Standard sınıfı fırkateyn Hellenic Shipyards'da modernize edilmektedir.
  • 2 x Elli sınıfı (Standard sınıfı)[1]
  • 4 × Hydra sınıfı (MEKO-200 HN)

HücumbotlarDüzenle

  • 6 × La Combattante IIA. eski German Navy Class 148.
    • Botsis (P 72) ΤΠΚ Βότσης.
    • Pezopoulos (P 73) ΤΠΚ Πεζόπουλος.
    • Blachavas (P 74) ΤΠΚ Βλαχάβας. eski Marder, P-6144
    • Maridakis (P 75) ΤΠΚ Μαριδάκης. eski Haher, P-6151
    • Tournas (P 76) ΤΠΚ Τουρνάς. eski Leopart, P-6145
    • Sakipis (P 77) ΤΠΚ Σακίπης. eski Jaguar, P-6147
  • 5 × La Combattante IIIb
    • Kavaloudis (P 24) ΤΠΚ Καβαλούδης
    • Degiannis (P 26) ΤΠΚ Ντεγιάννης
    • Xenos (P 27) ΤΠΚ Ξένος
    • Simitzopoulos (P 28) ΤΠΚ Σιμιτζόπουλος
    • Starakis (P 29) ΤΠΚ Σταράκης
  • 4 × La Combattante III
    • Laskos (P 20) ΤΠΚ Λάσκος
    • Blessas (P 21) ΤΠΚ Μπλέσσας
    • Mykonios (P 22) ΤΠΚ Μυκόνιος
    • Troupakis (P 23) ΤΠΚ Τρουπάκης
  • 5 × Roussen (Super-Vita) sınıfı
    • Roussen (P67) ΤΠΚ Ρουσσέν
    • Daniolos (P68) ΤΠΚ Δανιόλος
    • Krystallides (P69) ΤΠΚ Κρυσταλλίδης
    • Gregoropoulos (P70) ΤΠΚ Γρηγορόπουλος (delivery 11/2009)
    • Ritsos (P71) ΤΠΚ Ριτσος (delivery 02/2010)

DenizaltılarDüzenle

  • 4 × Glafkos sınıfı (Tip 209 (1100) - Neptune I güncelleşme)
    • Glafkos (S-110) Υ/Β Γλαύκος
    • Nirefs (S-111) Υ/Β Νηρεύς
    • Triton (S-112) Υ/Β Τρίτων
    • Protefs (S-113) Υ/Β Πρωτεύς
  • 4 × Poseidon sınıfı (Tip 209 (1200) - Neptune II güncelleşme)
    • Poseidon (S-116) Υ/Β Ποσειδών
    • Amphitriti (S-117) Υ/Β Αμφιτρίτη
    • Okeanos (S-118) Υ/Β Ωκεανός
    • Pontos (S-119) Υ/Β Πόντος
  • 1 × Papanikolis sınıfı (Tip 214)
    • Papanikolis (S-120) Υ/Β Παπανικολής
      • 3 denizaltı Hellenic Shipyards'da inşa edilmektedir. (süresiz erteleme)
      • Pipinos (S-121) Υ/Β Πιπίνος
      • Matrozos (S-122) Υ/Β Ματρώζος
      • Katsonis (S-123) Υ/Β Κατσώνης

Çıkarma gemileriDüzenle

  • 5 × Jason sınıfı
    • Chios (L 173) Α/Γ Χίος
    • Samos (L 174) Α/Γ Σάμος
    • Ikaria (L 175) Α/Γ Ικαρία
    • Lesbos (L 176) Α/Γ Λέσβος
    • Rodos (L 177) Α/Γ Ρόδος
  • 4 × Barbe sınıfı (LCU 250 sınıfı)
    • LSH Ios (L-167) Α/Β 'Ιος
    • LSH Paros (L-179) Α/Β Πάρος
    • LSH Sikinos (L-168) Α/Β Σίκινος
    • LSH Pholegandros (L-170) Α/Β Φολέγανδρος
  • 4 × LCAC Zubr/Pomornik (LCAC)
    • Kephallinia (L180) ΠΤΜ Κεφαλληνία
    • Ithaki (L181) ΠΤΜ Ιθάκη
    • Kerkyra (L182) ΠΤΜ Κέρκυρα
    • Zakynthos (L183) ΠΤΜ Ζάκυνθος

GumbotlarDüzenle

 
Navmachos (P19)
  • 3 × Thertis sınıfı. Alman 420 sınıfı denizaltı avcı gemileri. (U-Jagdboote).
    • FS/PG Νiki (P 62) Κ/Φ Νίκη. eski Thetis, P-6052.
    • FS/PG Doxa (P 63) Κ/Φ Δόξα. eski Najade, P-6054.
    • FS/PG Eleftheria (P 64) Κ/Φ Ελευθερία. eski Triton, P-6055.
  • 2 × Osprey 55 sınıfı
    • PG Armatolos (P 18) Κ/Φ Αρματωλός
    • PG Navmachos (P 19) Κ/Φ Ναυμαχός
  • 2 x Osprey HSY-55 sınıfı
    • PG Kasos (P 57) Κ/Φ Κάσος
    • PG Polemistis (P 61) Κ/Φ Πολεμιστής
  • 4 × Osprey HSY-56A sınıfı
    • PG Machitis (P 266) Κ/Φ Μαχητής
    • PG Nikiphoros (P 267) Κ/Φ Νικηφόρος
    • PG Aittitos (P 268) Κ/Φ Αήττητος
    • PG Krataios (P 269) Κ/Φ Κραταιός
  • 2 × Asheville sınıfı
    • PC/PG Tolmi (P 229) Κ/Φ Τόλμη
    • PC/PG Ormi (P 230) Κ/Φ Ορμή

Mayın harp gemileriDüzenle

 
PC/PG "Tolme" (P 229) of the Hellenic Navy
  • 6 × MSC-294 sınıfı)
    • MSC Alkyon (M 211) Ν/Α Αλκυών. eski USN USS MSC-319
    • MSC Avra (M 214) Ν/Α Αύρα. eski USN USS MSC-318
    • MSC Aidon (M 240) Ν/Α Αηδών. eski USN
    • MSC Kichli (M 241) Ν/Α Κίχλη. eski USN
    • MSC Kissa (M 242) Ν/Α Κίσσα. eski USN
    • MSC Pleias (M 248) Ν/Α Πλειάς. eski USN USS MSC-314
  • 2 × Hunt sınıfı mine countermeasure vessels
    • MCMV Evropi (M 62) Ν/ΘΗ Ευρώπη. eski RN HMS Bicester, M 36
    • MCMV Kallisto (M 63) Ν/ΘΗ Καλλιστώ. eski RN HMS Berkeley, M 40
  • 2 × Osprey sınıfı
    • MSC Evniki (M 61) Ν/Α Ευνίκη. eski USN USS Pelican, MHC-53
    • MSC Calypso (M 64) Ν/Α Καλυψώ. eski USN USS Heron, MHC-52.

Sahil karakol tekneleriDüzenle

  • 4 × Nasty sınıfı sahil karakol teknesi (eski Torpido botu)
    • CP Andromeda (P-196, eski P-21) ΠΠ Ανδρομέδα
    • CP Kyknos (P-198, eski P-24) ΠΠ Κύκνος
    • CP Pegasus (P-199, eski P-25) ΠΠ Πήγασος
    • CP Toxotis (P-228, eski P-26) ΠΠ Τοξότης
  • 2 x Esterel sınıfı sahil karakol teknesi
    • CP Diopos Antoniou (Ρ-286) ΠΠ Κ/Β Δίοπος Αντωνίου
    • CP Kelefstis Stamou (Ρ-287) ΠΠ Κ/Β Κελευστής Στάμου

Akaryakıt tankerleri ve filo ikmal gemileriDüzenle

 
HS Prometheus, A-374
  • 1 × Etna sınıfı
    • Promithefs (A 374) ΠΓΥ Προμηθεύς
  • 2 × Luneburg (Alman 701C sınıfı), Multirole ikmal gemisi
    • Axios (A 464) Π/Φ Αξιός
    • Aliakmon (A 470) Π/Φ Αλιάκμων
  • 4 × Petrol tankeri
    • Zefs (A 375) Π/Φ Ζεύς
    • Ouranos (A 416) Π/Φ Ουρανός
    • OT Hyperion (A 417) Π/Φ Υπερίων
    • OT Orion (A 376) Π/Φ Ωρίων
  • 1 × Mühimmat ulaşım gemisi
    • Evros (A 415) ΜΠ Έβρος. eski Alman Scwarzwald, originally a french-built freighter.

Personel ulaşım gemileriDüzenle

 
HS Pandora, A-419
  • 2 × Personel ulaşım gemisi
    • Pandora (A-419) ΠΜΠ Πανδώρα
    • Pandrosos (A-420) ΠΜΠ Πάνδροσος
  • 2 x eski LCU
    • Naxos (L-178) ΠΜΠ Νάξος
    • Seriphos (L-195) ΠΜΠ Σέριφος

Hidrografik araştırma gemileriDüzenle

  • MRV Naftilos (A-478) Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος
  • OCV Pytheas (A-474) Υ/Γ-Ω/Κ Πυθέας
  • OCV Strabon (A-476) Υ/Γ-Ω/Κ Στράβων
  • OCV Akatos 14 (AΚ-14) Υ/Γ-Ω/Κ Άκατος 14

RömorkörlerDüzenle

 
Tugboat HS Atreus, A-439

The Hellenic Navy operates a mixed fleet of tugboats based at the two major naval docks of Salamis and Souda Bay. The list includes both open sea and harbour tugboats.

    • T/B Aias (A-412) Ρ/Κ Αίας
    • T/B Gigas (A-432) Ρ/Κ Γίγας
    • T/B Danaos (A-427) Ρ/Κ Δαναός
    • T/B Iason (A-424) Ρ/Κ Ιάσων
    • T/B Minos (A-436) Ρ/Κ Μίνως
    • T/B Nestor (A-421) Ρ/Κ Νέστωρ
    • T/B Pelias (A-437) Ρ/Κ Πελίας
    • T/B Persefs (A-429) Ρ/Κ Περσεύς
    • T/B Adamastos (A-411) Ρ/Κ Αδάμαστος
    • T/B Aigefs (A-438) Ρ/Κ Αιγεύς
    • T/B Atrefs (A-439) Ρ/Κ Ατρεύς
    • T/B Atromitos (A-410) Ρ/Κ Ατρόμητος
    • T/B Achillefs (A-409) Ρ/Κ Αχιλλεύς
    • T/B Diomidis (A-440) Ρ/Κ Διομήδης
    • T/B Iraklis (A-423) Ρ/Κ Ηρακλής
    • T/B Odyssefs (A-425) Ρ/Κ Οδυσσεύς
    • T/B Pilefs (A-413) Ρ/Κ Πηλεύς
    • T/B Romaleos (A-442) Ρ/Κ Ρωμαλέος
    • T/B Thisefs (A-441) Ρ/Κ Θησεύς

Eğitim gemileriDüzenle

  • MSC Aigli (M-246) Ν/Α Αίγλη. eski USN USS MSC-299. A former minesweeper, it is used since 1995 as a training ship by HN Naval Training Command.[2]

Diğer yardımcı gemileriDüzenle

  • 1 x Thetis (AN 103) sınıfı, ağ gemisi
    • MRV Thetis (A 307) ΦΘ Θέτις
  • 2 × Lighthouse ana gemisi
    • LTV Karavogiannos (A-479) ΠΦΑ Καραβόγιαννος
    • LTV Lykoudis (A-481) ΠΦΑ Λυκούδης
  • 6 × Su tankeri
    • WT Kalliroi (A 468) Υ/Φ Καλλιρόη
    • WT Trichonis (A 466) Υ/Φ Τριχωνίς
    • WT Doirani (A 476) Υ/Φ Δοϊράνη
    • WT Kerkini (A 433) Υ/Φ Κερκίνη
    • WT Prespa (A 434) Υ/Φ Πρέσπα
    • WT Stymphalia (A 469) Υ/Φ Στυμφαλία
  • 3 x Torpido avlama gemisi (eski Alman 430/430A sınıfı)
    • Arachthos (A-461) ΠΑΤ Αραχθός
    • Evrotas (A-460) ΠΑΤ Ευρώτας
    • Nestos (A-463) ΠΑΤ Νέστος

Hizmet etmiş olanlarDüzenle

 
Kilkis (yanındaki muhrip Psara)
 
Limnos ya da Kilkis

Yelkenli zırhlıDüzenle

Erken buharlı zırhlıDüzenle

Hydra sınıf zırhlıDüzenle

Pre-dreadnought zırhlısıDüzenle

Mississippi sınıfıDüzenle

Dreadnought zırhlısı (teslim edilmedi)Düzenle

  • Vasilefs Konstantinos (Fransız Bretagne sınıfı) - BU 1914
  • Salamis (1914) (1914'te Alman İmparatorluğu tarafından alındı; tamamlanmadı) - BU 1923

KruvazörDüzenle

Yelkenli kruvazörDüzenle

Zırhlı kruvazörDüzenle

 
HS Averof today (2006) as a museum ship in its original paint scheme.

Hafif kruvazörDüzenle

  • Elli (1914 - 1940) - Built as the Fei Hung for China, taken over by Greece in 1914, sunk during peacetime by an Italian submarine.
  • Elli II (1951 - 1965) - The ex-RM Eugenio di Savoia, given as war reparation for the original Elli to Greece after the Second World War.

MuhripDüzenle

Thyella sınıfıDüzenle

Niki sınıfıDüzenle

Wild Beast sınıfıDüzenle

V sınıfı (Almanya yapımı)Düzenle

Dardo sınıfıDüzenle

Değiştirilmiş G sınıfıDüzenle

Hunt sınıfıDüzenle

Gleeves sınıfıDüzenle

Wild Beasts II (Cannon) sınıfı refakat muhribiDüzenle

Fletcher sınıfıDüzenle

 
HS Velos (D-16) as a museum ship (2006)

Gearing sınıfıDüzenle

FRAM II typeDüzenle

FRAM I typeDüzenle

Rhein sınıfı muhrip ana gemisiDüzenle

Charles F. Adams sınıfıDüzenle

FırkateynDüzenle

Yelkenli fırkateynDüzenle

  • Hellas purchased by Philhellenes during the Revolution from the United States (1826–1831)

Buharlı fırkateynDüzenle

Knox sınıfıDüzenle

Körfez Savaşı sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri tarafından Yunanistan'a bırakıldı.

KorvetDüzenle

 
RHS Sachtouris underway in September 1943, shortly after her transfer to the Royal Hellenic Navy.

Yelkenli korvetDüzenle

Buharlı korvetDüzenle

Flower class corvettesDüzenle

Torpido botuDüzenle

Alkyoni class torpedo boatsDüzenle

Kydonia class torpedo boatsDüzenle

These ships were transferred to Greece from Avusturya-Macaristan as war reparations for I. Dünya Savaşı

Esperos class torpedo boatsDüzenle

Landing ShipsDüzenle

Dock landing ship (LSD)Düzenle

Tank Carriers (LST)Düzenle

 
LST HS Syros, L-144
  • 6 x Royal Navy LST(III) class
    • Acheloos (1947-1964) ex RN HMS LST-3503
    • Aliakmon (1947-1964) ex RN HMS LST-3002
    • Pineios (1947-1964) ex RN HMS LST-3506
    • Strymon (1947-1962) ex RN HMS LST-3502
    • Alfeios (1947-1962) ex RN HMS LST-3020
    • Axios (1947-1962) ex RN HMS LST-3007
  • 8 x US Navy LST (2) class
    • Syros L-144 (1964-1999). Formerly USS LST-325 of the United States Navy (USN). Currently preserved in Evansville, Indiana as the USS LST Ship Memorial.[8]
    • Ikaria L-154 (1960-1998) Ex USN LST-1086 USS Page County
    • Rodos L-157 (1960-1990) Ex USN LST-391 USS Bowman County
    • Limnos L-158 (1943-1977) Ex USN USS LST-36
    • Kriti L-171 (1971-1999) Ex USN LST-1076 USS Potter County.
    • Lesvos L-172 (1960-1990) Ex USN LST-389 USS Boone County. HS Lesvos was involved in combat action in Cyprus on July 20, 1974 (CO Lt Cdr E. Handrinos, HN). She was in the Paphos area on a scheduled mission, carrying replacement personnel to ELDYK. There she attacked the Turkish Cypriot garrison of Paphos with her 40 mm gun and forced them to surrender.[9]
    • Samos L-179 (1943-1977) Ex USN USS LST-33
    • Chios L-195 (1943-1977) Ex USN USS LST-35
  • 2 x US Navy Terrebone Parish class
    • Oinoussai L-104 (1977-2003). Ex USN LST-1157.
    • Kos L-116 (1977-2001). ex USN LST-1169. Used as a target and sank during Thyella III/2004 naval exercise.[10]

Vehicle Carriers (LSM-1)Düzenle

HücumbotDüzenle

Fast Guided Missile Boat type Combattante IIDüzenle

Fast Guided Missile Boat type Combattante IIIbDüzenle

GumbotDüzenle

Thetis class gunboatsDüzenle

Formerly German Navy Class 420 or Thetis submarine hunters (U-Jagdboote)

  • Karteria (P-65) (1992-2004). Ex FGS Hermes, P-6053
  • Agon (P-66) (1993-2004). Ex FGS Theseus, P-6056. Used as target and sunk with 2 Penguin missiles by PCFG Kavaloudis in Cretan Sea on October 21, 2008.[14]

Elektronik önleme gemisiDüzenle

  • Hermes (Α-373) (1988-2002). Ex German Navy (class 422) fleet service vessel Oker (A-53) (1961-1988). The former 1500 tn trawler Hoheweg, converted to an electronic surveillance ship by the German Navy in 1961 and sold to Greece in 1988.

Sahil karakol teknesiDüzenle

  • 2 x Panagopoulos class
  • 3 x Delos class (Abeking) air rescue patrol boats
    • Delos (P-267) ΑΝΣ Δήλος (1978-1999). Transfered to the Georgian Navy.
    • Knosos (P-268) ΑΝΣ Κνωσσός (1978-2000). Transfered to the Republic of Cyprus.
    • Lindos ({P-269) ΑΝΣ Λίνδος (1978-1998). Transfered to the Georgian Navy.

Mine dökücü gemisiDüzenle

Mayın tarama gemisiDüzenle

  • Thalia Μ-210 (1969-2004). Ex USN USS MSC-170, ex Belgian Navy Blankeberge (M-923)
  • Dafni Μ-247 (1964-2004). Ex USN USS MSC-307
  • Cleo M-213 (1968-2006). Ex USN USS MSC-317, ex HS Argo (M-213)

Minehunters (Castagno class)Düzenle

  • Euniki Μ-61 (1995-2005). Ex IS Gelso, M-5509
  • Erato M-60 (1995-2006). Ex IS Castagno, M-5504. Used as target and sunk in Cretan Sea on October 22, 2008.[14]

Petrol tankeriDüzenle

2 x Patapsco class tankers.

DenizaltıDüzenle

Pre-World War I submarinesDüzenle

  • Nordenfelt I - The first submarine designed by Thorsten Nordenfelt. It was a 56 tonne, 19.5 m long vessel similar to Garret's ill-fated Resurgam (1879), with a range of 240 km and armed with a single torpedo and a 25.4 mm machine gun. It was manufactured by Bolinders in Stockholm in 1884-1885. It operated on the surface using a 100 HP steam engine with a maximum speed of 9 kn, then it shut down its engine to dive. She was purchased by the Greek Government and was delivered to Salamis Naval Base in 1886. Following the acceptance tests, she was never used again by the Hellenic Navy and was scrapped in 1901.[15]
  • Delfin - The first submarine in the world to launch a torpedo attack, during the First Balkan War.
  • Xifias

Katsonis classDüzenle

Built in Fransa in 1925-27.

Protefs classDüzenle

Built in Fransa in 1927-30.

Perla classDüzenle

V classDüzenle

Under lease from Britain.

U classDüzenle

Under lease from Britain.

Gato classDüzenle

 
Poseidon (S78)

Balao classDüzenle

Tench classDüzenle

DiğerleriDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ The fist batch of Standard Class (S-Class) frigates of the HN are listed separately, as they have heavier armament than the ex-Dutch ones.
  2. ^ "Training ship EGLI - Review". 18 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  3. ^ "HN webpage on Limnos". 25 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  4. ^ "HN webpage on Kilkis". 23 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  5. ^ "HN webpage on Makedonia (F-458)". 5 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  6. ^ "HN webpage on Thraki (F-457)". 7 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  7. ^ "HN webpage on Ipiros (F-456)". 7 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  8. ^ "The USS LST ship Memorial". 8 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  9. ^ "Lesvos L-172 (1960-1990)". 14 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  11. ^ "Vehicle Carrier Merlin, Lieutenant L-166 (1958-1972)". Hellenic Navy. 2008. 14 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  12. ^ "Picture of MFAC Dioskuria in Poti with damage behind the bridge". 17 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  13. ^ "Fast Guided Missile Boat type Combattante IIIb Kostakos, Lieutenant P-17(1980-1996)". Hellenic Navy. 2008. 14 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  14. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 4 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  15. ^ Vice Admiral C. Paizis-Paradellis, HN (2002). Hellenic Warships 1829-2001 (3rd Edition). Athens, Greece: The Society for the study of Greek History. s. 133. ISBN 960-8172-14-4. 
  16. ^ "HN webpage on Katsonis (Y-1)". 16 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  17. ^ "HN webpage on Papanikolis (Y-2)". 16 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  18. ^ "HN webpage on Protefs (Y-3)". 7 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  19. ^ "HN webpage on Nirefs (Y-4)". 7 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  20. ^ "HN webpage on Triton (Y-5)". 6 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  21. ^ "HN webpage on Glafkos (Y-6)". 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  22. ^ "HN webpage on Matrozos (Y-7)". 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  23. ^ "HN webpage on Pipinos (Υ-8)". 6 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  24. ^ "Training Ship Aris Α-74(1979 - 2004)". Hellenic Navy. 2008. 14 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2008. 
  25. ^ "NMIOTC Interim Solution". NATO NMIOTC. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2008. 

Konuyla ilgili yayınlarDüzenle

  • Vice Admiral C. Paizis-Paradellis, HN (2002). Hellenic Warships 1829-2001 (3rd Edition). Athens, Greece: The Society for the study of Greek History. ISBN 960-8172-14-4.