Yalçın Hafızoğlu

Yalçın Hafızoğlu (d, 18 Ağustos 1989, İstanbul) Türk oyuncu ve müzisyen.

Yalçın Hafızoğlu
Yalçın Hafızoğlu.jpg
Genel Bilgiler
Doğum 18 Ağustos 1989 (1989-08-18) (31 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği, 2012
Meslek Oyuncu, müzisyen
Boy 1.80

BiyografiDüzenle

18 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’ da doğdu. Babası Samsun, annesi Üsküp, Makedonya göçmenidir. İlköğretimini Özel Kalamış Okullarında tamamladı. Sonrasında Göztepe Yeşilbahar Ortaokulu, Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü bitirdi.

OyunculukDüzenle

Oyunculuğa merakı küçük yaşlardan beri vardı. 2014-2016 yıllarında Nazan Koçak, Deniz Erdem, Süeda Çil, Destan Batmaz ve Berna Adıgüzel' den oyunculuk eğitimleri aldı. Kariyerindeki ilk performansı 2016' da konuk oyuncu olarak Star TV' de yayınlanan 'Kiralık Aşk' dizisindeki 'Selim' karakteridir. Çekimlerine 2016 yılında başlanan 2018 vizyon tarihli yönetmenliğini Volkan Kocatürk' ün yaptığı 'Keşif Çanakkale' sinema filminde 'Roy' karakterini canlandırdı. 2016' nın Kasım ayından itibaren de ATV' de yayınlanan 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Hızır Ali Çakırbeyli' karakterini canlandırmaktadır.

MüzikDüzenle

Müziğe merakı çocukluk yıllarında başladı. 1999-2003 yıllarında Yücel Berrak' tan davul (bateri) eğitimi aldı. İlk sahne deneyimi okul grubuyla 2001 yılbaşı gösterisi oldu. Lise yıllarında okul grubuyla Liseler Arası Müzik Yarışması' na katıldı. Bu yarışmada 2006 yılında kişisel olarak En iyi Enstrüman ödülünü, grubuyla da En İyi Beste ödülünü kazandı.

2008-2015 yıllarında birçok grupla Blues, Rock ve Metal tarzlarında sahneler aldı. 2017 yılında Indie Rock tarzında müzik yapan Shall We? grubuyla 'Shall We?' EP albümünü çıkarttı. 2018 yılında Fikret Ertan ve Faruk Aydın Toksöz ile birlikte Nefes Records’ u kurdu. Nefes Records bünyesinde Progressive Metal tarzında müzik yapan Alkera grubuyla ‘Live in Sin’ EP albümünü yayımladı. Fikret Ertan’ ın 'Bir Şans Ver Bana' EP albümünde çaldı. Arıza Kontrol Saati adıyla Türkçe Rock tarzında 'Neredeyim Ben?' ve 'Akrep Yelkovam' EP albümünü yayımladı.

FilmografiDüzenle

DiziDüzenle

YIL ESER ROL
2016 - halen Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hızır Ali Çakırbeyli
2016 Kiralık Aşk Selim

FilmDüzenle

YIL ESER ROL
2018 Keşif Çanakkale Roy

Video KlipDüzenle

YIL SANATÇI ESER NOTLAR
2019 Arıza Kontrol Saati Akrep Yelkovan Müzisyen, Yapımcı
2018 Arıza Kontrol Saati Son Bir Kere Daha Müzisyen
2018 Arıza Kontrol Saati Vursan Başını Müzisyen, Yapımcı, Yönetmen, Senarist
2018 Alkera Falls Within Müzisyen, Yapımcı
2012 Gürcan Ersoy Eski Şehir Müzisyen

DiskografiDüzenle

YIL SANATÇI ESER NOTLAR
2019 Arıza Kontrol Saati Akrep Yelkovan 3'lü single, Müzisyen, Yapımcı
2018 Arıza Kontrol Saati Neredeyim Ben? 3'lü single, Müzisyen, Yapımcı
2018 Alkera Live In Sin 2'li single, Müzisyen, Yapımcı
2018 Fikret Ertan Bir Şans Ver EP Albüm, Müzisyen
2017 Shall We? Shall We? EP Albüm, Müzisyen

Ödüller ve AdaylıkDüzenle

YIL ORGANİZASYON ÖDÜL SONUÇ
2006 9. Liseler Arası Müzik Yarışması En İyi Enstrüman 1. Oldu

KaynakçaDüzenle

  1. Yalçın Hafızoğlu Biyografisi Hürriyet
  1. Yalçın Hafızoğlu Röportajı Sabah
  1. Yalçın Hafızoğlu Haberleri Sabah

Dış bağlantılarDüzenle