Yalçın Gülhan

Türk oyuncu

Yalçın Gülhan (27 Aralık 1944, İstanbul - 27 Temmuz 2019, İstanbul), Türk oyuncudur.

Yalçın Gülhan
Doğum 27 Aralık 1944
İstanbul, Türkiye
Ölüm 27 Temmuz 2019 (74 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1964-2019

YaşamıDüzenle

Gülhan, 27 Aralık 1944'te İstanbul'da, aslen Adanalı bir ailenin oğlu olarak doğdu. Oyunculuğa ilk defa yönetmenliğini Yavuz Yalınkılınç'ın yaptığı 1964 yapımı Dağlar Aslanı adlı sinema filmiyle başladı. 1970'li yılların başlarından itibaren Ulvi Uraz Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'na girerek çeşitli oyunlarda sahne aldı. Oyuncu 1970'lerin ikinci yarısından sonra ve 1980'li yıllar boyunca yer aldığı sinema filmlerinde yan karakter rollerinde göründü. Yalçın Gülhan Türk dizi tarihine geçen, 1992-2002 yılları arasında yayınlanan Mahallenin Muhtarları'ndaki "Şoför Ali"[1] rolüyle geniş kitlelerce tanınmıştır.

ÖlümüDüzenle

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden oyuncu Yalçın Gülhan tedavi gördüğü İstanbul'daki bir hastanede 27 Temmuz 2019'da 74 yaşında yaşamını yitirmiştir.[2] Cenazesi Şakirin Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toğrağa verilmiştir.[3]

FilmografiDüzenle

FilmlerDüzenle

  • 2000 Abuzer Kadayıf
  • 1994 Ölümüne Sevda (Video)
  • 1991 Ödeşme
  • 1992 Yaşamak İnsan Gibi
  • 1992 Sevdaların Ölümü
  • 1991 Beyaz Umutlar
  • 1990 Bir Avuç Sevgi
  • 1989 Gizli Oyun
  • 1989 Gece
  • 1988 Hayat Oyunu
  • 1987 Çocuklar Ölmesin
  • 1987 Yolun Sonundaki Karanlık
  • 1987 Umut Zamanı
  • 1986 Kısrak
  • 1986 Kıskaç
  • 1986 Hesap Günü
  • 1986 Ana Gibi Yar Olmaz
  • 1986 Ana
  • 1986 Acıların Kadını
  • 1985 Kara Para (Video)
  • 1985 Bu İkiliye Dikkat
  • 1984 Acı
  • 1983 Yıkılan Gurur
  • 1983 Yaktı Beni
  • 1983 Kurban
  • 1983 Bedel
  • 1982 Sen de mi Leyla?
  • 1982 Islak Mendil
  • 1982 Bir Pazar Günü
  • 1981 İtirazım Var
  • 1981 Kürtaj
  • 1981 Bağrımdaki Ateş
  • 1980 Vazgeç Gönlüm
  • 1980 Nankör
  • 1980 Durdurun Dünyayı
  • 1979 Kaldırım Kuşları
  • 1979 Doktor
  • 1979 Divane
  • 1978 Yüz Karası
  • 1978 Nefret
  • 1978 Kadınlar Koğuşu
  • 1978 Dost Bildiklerim
  • 1978 Bir Garip Yabancı
  • 1977 Son Gülen Tam Güler
  • 1977 Günah Köprüsü
  • 1977 Cemil Dönüyor
  • 1977 Avrupa Macerası
  • 1977 Akdeniz Kartalı
  • 1976 Yalan
  • 1976 Parola Kartal
  • 1976 Krallar Eğleniyor
  • 1976 Kader Bu
  • 1976 Hayırsız Evlat
  • 1976 Fiyakanı Bozarım
  • 1976 Dar Geçit
  • 1976 Cıbıl
  • 1975 İşte Kapı İşte Sapı
  • 1975 İki Tatlı Serseri
  • 1975 Çapkınım Hovardayım
  • 1975 Tadına Bakarım
  • 1975 Sevişerek Ölenler
  • 1975 Kral Benim
  • 1975 Kokla Ama Koparma
  • 1975 Kaygısızlar / Tak Fişi Bitir İşi
  • 1975 Ezilenler
  • 1975 Beş Atış Yirmibeş
  • 1975 Bana Beş Avrat Yetmez
  • 1975 Bakireler Çiftliği
  • 1974 Şaşkın
  • 1974 İntikam
  • 1974 Tutku
  • 1974 Tek Başına
  • 1974 Silemezler Gönlümden
  • 1974 Reisin Kızı
  • 1974 Kanlı Sevda
  • 1974 Hostes
  • 1974 Erkekler Ağlamaz
  • 1974 Bacım
  • 1974 Ayyaş
  • 1974 Alo Polis
  • 1973 Şüphe
  • 1973 Yemin
  • 1973 Vahşet
  • 1973 Nefret
  • 1973 Hudutların Kartalı
  • 1973 Gurbetçiler
  • 1973 Bu Toprağın Kızı
  • 1973 Babaların Günahı
  • 1972 Zehra
  • 1972 Yirmi Yıl Sonra
  • 1972 Valizdeki Ceset
  • 1972 Tövbekar
  • 1972 Suçlu
  • 1972 Sisli Hatıralar
  • 1972 Satılık Kadın
  • 1972 Para
  • 1972 Kırık Merdiven
  • 1972 Korkunç Tecavüz
  • 1972 Ekmekçi Kadın
  • 1972 Aslanların Ölümü
  • 1971 İki Ruhlu Kadın
  • 1971 Yarın Ağlayacağım
  • 1971 Sevmek ve Ölmek Zamanı
  • 1971 Severek Ayrılalım
  • 1971 Melek mi, Şeytan mı? / Asrın Kadını
  • 1971 Mavi Eşarp
  • 1970 Saadet Güneşi
  • 1970 Alçaklar Affedilmez
  • 1969 Yuvamı Yıkamazsın
  • 1969 Kapıcının Kızı
  • 1969 Günahını Ödeyen Adam
  • 1964 Dağlar Aslanı

TelevizyonDüzenle

  • 2008 Aman Annem Görmesin
  • 2006 İyi ki Varsın
  • 2004 Aliye
  • 2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)
  • 1992-2002 Mahallenin Muhtarları
  • 1992 Herkesin Hayali
  • 1990 Sevdiğim Adam
  • 1989 Çaylar Şirketten
  • 1987 Saat Sabahın Dokuzu
  • 1987 Mesela Muzaffer
  • 1984 Parkta Bir Sonbahar Günüydü
  • 1983 Yalancı Dünya

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle