Yağız Can Konyalı

Yağız Can Konyalı (d. 20 Eylül 1991, İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Yağız Can Konyalı
Doğum 20 Eylül 1991 (1991-09-20) (31 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2006-günümüz
Ödüller Altın Portakal Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (2015)

HayatıDüzenle

Aslen Trabzonlu olan Yağız Can Konyalı, 20 Eylül 1991'de İstanbul'da doğdu.[1] Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu Yağız Can Konyalı, oyunculuk kariyerine 2006 yılında İlk Aşk filmi ile adım attı.[2] 2015'te rol aldığı Takım: Mahalle Aşkına filmi sayesinde Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.[3] 2010-2013 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde de rol alan Konyalı, bu dizide Aydın karakterini canlandırdı. 2015 yılında FOX'ta yayımlanan ve başrollerde Ezgi Eyüboğlu ile Kaan Yıldırım'ın yer aldığı gençlik dizisi Adı Mutluluk'ta da rol alan Yağız Can Konyalı, bu dizide ise Zeki karakterini canlandırdı. 2017-2019 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Bizim Hikaye dizisinde Rahmet Elibol karakterini canlandırdı.[4]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki Aydın
2015 Adı Mutluluk Zeki Kubilay
2017-2019 Bizim Hikaye Rahmet Elibol
2019 Aşk Ağlatır Rüzgâr Özben
2020-2021 Arıza Mert Altay
2022- Tuzak Mete Gümüşay
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2021 Fatma Berkan Ağden Konuk oyuncu
2022 Erkek Severse Cenk Dönmez
Filmleri
Yıl Yapım Rol Tür
2006 İlk Aşk Alp Sinema filmi
2013 Kor Kısa filmi
2015 Takım: Mahalle Aşkına Turgay Sinema filmi
2016 Ateş Ayaz Yılmaz
2021 Av Aziz
2022 Katakulli Kemal TV filmi

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2015 Altın Portakal Behlül Dal Jüri Özel Ödülü 1.lik Takım: Mahalle Aşkına Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ünlü oyuncu gözaltına alındı!". 18 Eylül 2018. 23 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2020. 
  2. ^ "Yağız Can Konyalı kimdir? Yağız Can Konyalı nereli ve kaç yaşında?". Sözcü. 11 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  3. ^ "Yağız Can Konyalı". Show TV. 30 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  4. ^ Yağmur, Özge (17 Ocak 2019). "Yağız Can Konyalı: Tiyatro ölümle dans gibi". Hürriyet. 12 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020.