Yağız Can Konyalı

Türk oyuncu

Yağız Can Konyalı (d. 20 Eylül 1991, İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Yağız Can Konyalı
Doğum20 Eylül 1991 (32 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2006-günümüz
ÖdüllerAltın Portakal Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (2015) Tüm Liste

Hayatı ve kariyeri değiştir

Aslen Trabzon'lu olan Yağız Can Konyalı, 20 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'da doğdu.[1] Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu Yağız Can Konyalı, oyunculuk kariyerine 2006 yılında İlk Aşk filmi ile adım attı.[2] 2015'te rol aldığı Takım: Mahalle Aşkına filmi sayesinde Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.[3] 2010-2013 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde de rol alan Konyalı, bu dizide Aydın karakterini canlandırdı. 2015 yılında FOX'ta yayımlanan ve başrollerde Ezgi Eyüboğlu ile Kaan Yıldırım'ın yer aldığı gençlik dizisi Adı Mutluluk'ta da rol alan Yağız Can Konyalı, bu dizide ise Zeki karakterini canlandırdı. 2017-2019 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Bizim Hikaye dizisinde Rahmet Elibol karakterini canlandırdı.[4]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki Aydın Kanal D
2015 Adı Mutluluk Zeki Kubilay FOX
2017-2019 Bizim Hikaye Rahmet Elibol
2019 Aşk Ağlatır Rüzgâr Özben Show TV
2020-2021 Arıza Mert Altay
2022-2023 Tuzak Mete Gümüşay TV8
2024 Hudutsuz Sevda Hakan Marten FOX/NOW
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2021 Fatma Berkan Ağden Netflix
2022 Erkek Severse Cenk Dönmez BeIN Connect
Sinema
Yıl Yapım Rol Tür
2006 İlk Aşk Alp Sinema filmi
2013 Kor Kısa film
2015 Takım: Mahalle Aşkına Turgay Sinema filmi
2016 Ateş Ayaz Yılmaz
2021 Av Aziz
2022 Katakulli Kemal TV filmi
Katakulli: Gözükaralar
Katakulli: Tuzak
Katakulli: Tam Zamanı
Kaynak:[5][6][7][8][9]

Tiyatro oyunları değiştir

Yıl Oyun Rol Oyun yazarı Yer
2013 Tavşan Deliği Jason David Lindsay Abaire Yan Etki
2016 Küheylan Alan Peter Shaffer Müstesna Tiyatro
Trump Kültür ve Gösteri Merkezi
2017 Çıkmaz Sokak Çocukları Lyle Kessler Yan Etki
2019 Sesin Resmi Kieran Hurley DOT
Oyun Atölyesi
2021 Çenadengizi Ahmet Sami Özbudak Podacto
Trajedi & Dram, Radyo Tiyatrosu
2022 Peter Pan ve Varolmayan Ülke Peterpan Akbank Çocuk Tiyatrosu & Zorlu PSM
Zorlu PSM
2023 Balina Samuel D. Hunter Craft & Zorlu PSM & Freestage
Zorlu PSM
Kaynak:[10][11]

Ödüller değiştir

Yıl Ödül töreni Kategori Proje Kaynak Sonuç
2015 Altın Portakal Behlül Dal Jüri Özel Ödülü 1.lik Takım: Mahalle Aşkına [12][13][14] Kazandı

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Ünlü oyuncu gözaltına alındı!". 18 Eylül 2018. 23 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2020. 
  2. ^ "Yağız Can Konyalı kimdir? Yağız Can Konyalı nereli ve kaç yaşında?". Sözcü. 11 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  3. ^ "Yağız Can Konyalı". Show TV. 30 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  4. ^ Yağmur, Özge (17 Ocak 2019). "Yağız Can Konyalı: Tiyatro ölümle dans gibi". Hürriyet. 12 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  5. ^ "Yağız Can Konyalı | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 4 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2024. 
  6. ^ "Yağız Can Konyalı". Beyazperde. 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2024. 
  7. ^ "Yağız Can Konyalı Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 
  8. ^ "Yagiz Can Konyali | Actor". IMDb. 27 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2024. 
  9. ^ "Yağız Can Konyalı oynadığı dizi filmler - Diziler.com". www.diziler.com. 
  10. ^ "Yağız Can Konyalı | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 15 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2024. 
  11. ^ "Kişiler: Yağız Can Konyalı". tiyatronline.com. 
  12. ^ "Altın Portakal'ın İlk Ödülleri Sahiplerini Buldu". bianet.org. 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  13. ^ "Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu". www.dunya.com. 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  14. ^ "52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal'lar Sahiplerini Buldu | sadibey.com". 7 Ara 2015. 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar değiştir