Yağız Can Konyalı

Yağız Can Konyalı (d. 20 Eylül 1991, İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Yağız Can Konyalı
Doğum 20 Eylül 1991 (1991-09-20) (28 yaşında)
Konya, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2014-günümüz
Ödüller Altın Portakal Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (2015)

HayatıDüzenle

Aslen Trabzonlu olan Yağız Can Konyalı, 20 Eylül 1991'de İstanbul'da doğdu.[1] Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu Yağız Can Konyalı, oyunculuk kariyerine 2006 yılında İlk Aşk filmi ile adım attı.[2] 2015' te rol aldığı Takım: Mahalle Aşkına filmi sayesinde Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.[3] Bir dönem Kanal D'de yayımlanan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde de rol alan Konyalı, bu dizide Aydın karakterini canlandırdı. Fox'ta ekrana yayımlanan ve başrollerde Ezgi Eyüboğlu ile Kaan Yıldırım'ın yer aldığı gençlik dizisi Adı Mutluluk'ta da rol alan Yağız Can Konyalı, bu dizide ise Zeki karakterini canlandırdı. 2017'de Fox'ta yayımlanan Bizim Hikaye dizisinde Rahmet Elibol karakterini canlandırdı.[4]

FilmografiDüzenle

Yıl Tür Proje Rol
2006 İlk Aşk Sinema filmi Alp
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki Televizyon Dizisi Aydın
2013 Kor Kısa film
2015 Adı Mutluluk Televizyon dizisi Zeki
Takım: Mahalle Aşkına Sinema filmi Turgay
2016 Ateş Sinema filmi Ayaz Yılmaz
2017-2019 Bizim Hikaye Televizyon dizisi Rahmet Elibol
2019 Aşk Ağlatır Televizyon dizisi Rüzgâr Özben

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2015 Altın Portakal Behlül Dal Jüri Özel Ödülü 1.lik Takım: Mahalle Aşkına Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ünlü oyuncu gözaltına alındı!". 18 Eylül 2018. 23 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2020. 
  2. ^ "Yağız Can Konyalı kimdir? Yağız Can Konyalı nereli ve kaç yaşında?". Sözcü. 11 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  3. ^ "Yağız Can Konyalı". Show TV. 30 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020. 
  4. ^ Yağmur, Özge (17 Ocak 2019). "Yağız Can Konyalı: Tiyatro ölümle dans gibi". Hürriyet. 12 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2020.