Yılmaz Vural

Türk teknik direktör ve eski futbolcu

Yılmaz Vural (d. 1953; Adapazarı, Sakarya), Türk teknik direktör ve eski futbolcudur.

Yılmaz Vural
2013'te Elazığspor'u çalıştırırken.
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 1953 (70-71 yaşında)
Doğum yeri Adapazarı, Sakarya, Türkiye
Boyu 1,74 m (5 ft 8+12 in)
Mevkii Orta saha
Kulüp bilgileri
Kulübü Menemen FK (teknik direktör)
Altyapı kariyeri
1970-1971 Sakaryaspor
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1974-1975 Sivasspor
1975-1977 Tekirdağspor
1977-1978 Hacettepe
1978-1979 Ankara Demirspor
Teknik direktörlük kariyeri
1986-1988 Malatyaspor (Antrenör)
1988-1989 Antalyaspor (Antrenör)
1989-1990 Samsunspor (Antrenör)
1989-1990 Bursaspor (Antrenör)
1990 Karşıyaka (Antrenör)
1991 Adanaspor
1991-1993 Bursaspor
1993-1994 Gaziantepspor
1995 Eskişehirspor
1996-1997 Sarıyer
1997 Trabzonspor
1997-1998 Gençlerbirliği
1998-1999 Konyaspor
1999 Çanakkale Dardanelspor
1999-2000 Bursaspor
2000-2001 Denizlispor
2001 Diyarbakırspor
2003-2004 Adanaspor
2004 Çaykur Rizespor
2005 MKE Ankaragücü
2005-2007 Antalyaspor
2008 Manisaspor
2008-2009 Kocaelispor
2009-2011 Kasımpaşa
2011 Konyaspor
2012 Sakaryaspor
2012-2013 Elazığspor
2014 Mersin İdman Yurdu
2014-2015 Osmanlıspor
2015 Kardemir Karabükspor
2015 Gençlerbirliği
2016 Adana Demirspor
2017 Göztepe
2018 Giresunspor
2018 Eskişehirspor
2018-2019 Adana Demirspor
2020 Akhisar Belediyespor
2021 BB Erzurumspor
2022-2023 Yeni Malatyaspor
2023- Menemen FK
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Futbolculuk kariyeri

değiştir

1970-1974 yılları arasında amatör futbolcu olarak top koşturan Yılmaz Vural, 1974-1975 sezonunda 2. Lig ekibi Sivasspor'da profesyonel futbol kariyerine başladı. Sonrasında 3. Lig kulüplerinden Tekirdağspor ve Hacettepe'de forma giydi. 1978-1979 sezonunun sonunda 3. Lig'de forma giydiği Ankara Demirspor'da profesyonel futbol kariyerine nokta koyup antrenörlüğe başladı.

Teknik direktörlük kariyeri

değiştir

Yılmaz Vural'ın ilk teknik direktörlük deneyimi 1986 yılında Malatyaspor ile başlamıştır.[1] Okan Üniversitesi, teknik direktör Yılmaz Vural ile anlaştı. Vural, yeni öğretim döneminde Spor Yönetimi Bölümünde öğretim görevlisi olarak futbol derslerini verecektir.[2] 20 Şubat 2014 tarihinde, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Bayrampaşa kulübünü devralmak istediğini açıkladı.[3]

Antalyaspor

değiştir

2005-06 sezonunda ikinci kez Antalyaspor'un başına geldi. 2. Lig ekibi ile çıktığı, ilk üç maçta galibiyet aldı. Sezon içinde 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Lider Bursaspor'un altında Altay ile verdiği ikincilik savaşını kazanan takım, Süper Lig'e doğrudan çıkmayı başardı. 2006-07 sezonunda 8 galibiyet 15 beraberlik aldı. Bu galibiyetlerin dördünü üst üste alan Vural, Fenerbahçe'nin de dâhil olduğu 4 rakibini de 1-0'lık skorlarla mağlup etti. 26. haftayı 9. olarak bitiren takım, bu haftadan sonra galibiyet alamadı. Son haftaya düşme hattının son takımı Çaykur Rizespor ile aynı puanda ve daha iyi bir averajla girse de Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup olması ve Rizespor'un da Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalması ile küme düştü. Sezon sonunda takım ile yolları ayrıldı.

Konyaspor

değiştir

15 Şubat 2011'de Ziya Doğan'ın yerine bir kez daha Konyaspor'un başına geçti. Takım 21. haftanın sonunda 17. sıradaydı. İkinci Konyaspor kariyerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor beraberliği ile başlasa da tek galibiyetini 17 Nisan 2011'de Kayserispor'u 3-1 yenerek aldı. 31. hafta maçında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalarak düşmesi kesinleşti. O sezonun başında Kasımpaşa'da görev yapan Vural'ın 2010-11 sezonunda çalıştırdığı iki takım da küme düşmüş oldu.

Ankaragücü

değiştir

15 Şubat 2005'te 14. sıradaki MKE Ankaragücü'nün başına geçti. İlk beş hafta 2 galibiyet 2 mağlubiyet 1 beraberlik alsa da daha sonra 4 maç üst üste mağlup olunca Ankaragücü tarafından kovuldu. Ayrılığında yine 14. sırada bulunan takım sezonu 13. olarak bitirerek kümede kaldı.

Vestel Manisaspor

değiştir

18 Ocak 2008'de küme düşme sınırının bir sıra üstünde 15. olan Vestel Manisaspor'un başına getirildi. İkinci haftasında aldığı 3-2'lik Denizlispor galibiyeti dışında maç kazanamayan ve kupada Adana Demirspor'e yenilip takımı çeyrek finale çıkaramayan Vural, yedi maç sonra görevden ayrıldı. Manisaspor, Vural ayrıldığında 17. sıraya gerilemiş, sezon sonunda da küme düşmüştü.

Kocaelispor

değiştir

27 Eylül 2008'de ilk beş hafta sadece bir beraberlik alıp lig sonuncusu durumundaki Kocaelispor'un başına getirildi. O da Kocaelispor kariyerinin ilk beş haftasında sadece bir beraberlik alsa da 15 Kasım 2008'de Denizlispor'u son dakika golüyle mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Toplam 11 hafta takımı yöneten Vural, sadece 2 galibiyet alıp takımı sonunculuktan kurtaramayınca devre arasında takımdan ayrıldı. Kocaelispor, sezon sonunda küme düştü.

Kasımpaşa

değiştir

3 Eylül 2009'da ilk dört haftayı mağlup bitiren ve lig sonuncusu olan Kasımpaşa SK'nın başına geçti. Gelişinin dördüncü haftasında galibiyetle tanıştı. Sezon içinde ligde üst üste kendi sahasında Trabzonspor'u ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi yenerek dikkat çekti. Türkiye Kupası'nda ise BeşiktaşBJK İnönü Stadyumu'nda 3-1 yenmeyi başardı. 10. hafta Kasımpaşa'yı son üç takım arasından çıkardı ve sezonu averaj ile Ankaragücü'nün üstünde 11. olarak tamamladı.

2010-11 sezonuna da Kasımpaşa'da başladı ancak bir önceki sezondaki başarısını tekrarlayamadı. İki golsüz beraberlikle başladığı sezonda üst üste 8 lig mağlubiyeti aldı. Sezonun ilk yarısında sadece 1 galibiyet alan takım ile yollarını devre arasında ayırdı. Ayrıldığında lig sonuncusu olan Kasımpaşa, o sezon küme düştü.

Sakaryaspor

değiştir

Yılmaz Vural, 16 Şubat 2012 tarihinde 1. Lig'de mücadele eden, doğduğu şehrin takımı olan Sakaryaspor ile anlaştı. Takımın başına 21. haftanın sonunda 16. sıradayken geçmişti. İmzasından üç gün sonra Konyaspor karşısında ilk maçına çıktı ve 1-0 mağlup oldu. Vural, finansal sıkıntılar yaşayan takım ile 13 maça çıkıp galibiyet alamadı. Ligin bitmesine 4 hafta kala küme düşmesi garanti olan takımda sezon sonuna kadar kaldı ve sezonu 17. olarak tamamladılar.

Elazığspor

değiştir

10 Ekim 2012 tarihi itibarıyla Elazığspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Vural, kulüple aldığı başarılı sonuçlarla kulübün kısa sürede düşme potasından kurtulmasına katkı sağladı. 19 Mayıs 2013'te ise kulüpteki sözleşmesi bittiğinden dolayı ayrılmak zorunda kalmıştır.

Mersin İdman Yurdu

değiştir

Mersin İdman Yurdu, Hakan Kutlu ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna Yılmaz Vural'ı çağırmışlardır. 6 Mart 2014 saat 14.30'da ise resmî olarak imzaların atılmasıyla resmen işe başlamıştır.[4] Fakat Samsunspor ile oynanacak olan 1. Lig play-off finali öncesinde parasının ödenmemesi halinde antrenmana çıkmayacağını yönetime iletmesi sebebiyle kulüp tarafından sözleşmesi feshedildi.[5]

Osmanlıspor

değiştir

Osmanlıspor Osman Özköylü ile yollarını ayırdıktan sonra 23 Aralık 2014 tarihinde teknik direktörlük görevine Yılmaz Vural'ı getirmiştir.

Karabükspor

değiştir

Karabükspor ile 24 Şubat 2015 tarihinde sezon sonuna kadar sözleşme imzalamıştır.[6]

Gençlerbirliği

değiştir

23 Aralık 2015 tarihinde Gençlerbirliği ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Yılmaz Vural takımın başında sadece 6 gün kalabilmiştir. 29 Aralık 2015 tarihinde görevinden ayrılmıştır.

Göztepe

değiştir

22 Mart 2017 tarihinde Göztepe ile anlaşarak imzalar atıldı ve teknik direktörlüğe getirildi ve aynı gün ilk idman ve futbolcularla toplantı yaparak mesaisine başladı.

Giresunspor

değiştir

8 Şubat 2018 tarihinde Giresunspor ile anlaştı. Takımının başında sadece 15 gün kalabilmiştir. 23 Şubat tarihinde görevinden ayrılmıştır.

Eskişehirspor

değiştir

6 Nisan 2018 tarihinde Eskişehirspor ile anlaşan hoca, Eskişehirspor ile yolları ikinci kez kesişmiştir. Ligin bitimine son 5 hafta kala takımı devralan hoca bu 5 maçlık periyotta; 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile takımı kümede tutmayı başarmıştır. Sezon sonunda görevinden ayrılmıştır.

Adana Demirspor

değiştir

21 Kasım 2018 tarihinde Adana Demirspor ile anlaşmıştır.

Akhisarspor

değiştir

29 Ocak 2020 tarihinde 1. Lig ekibi Akhisarspor Belediyespor ile sezon sonuna kadar anlaşmıştır.[7]

Erzurumspor

değiştir

30 Mart 2021 tarihinde Süper Lig ekibi Erzurumspor FK ile anlaştı. 2020-21 Süper Lig sezonunun bitimine 10 hafta kala 31. haftanın sonunda takımın başına geldi. Yılmaz Vural, Erzurumspor'un bu sezonki altıncı teknik direktörüydü. Erzurumspor, 31 hafta sonunda 27 puan toplayabilmişti ve 19. sıradaydı. Küme düşme mücadelesinde önündeki rakipleriyle puan farkı çok azdı. 4 Nisan 2021'de Konyaspor'a karşı ilk maçına çıktı ve 2-1 mağlup oldu. Daha sonra Yılmaz Vural yönetiminde 35-36 ve 37. haftalarda art arda alınan 3 galibiyet, Erzurumspor'un lig tarihinde ilk kez üst üste 3 galibiyet alma başarısı oldu. Ancak bu tarihi başarının ardından alınan mağlubiyetler ve en son 8 Mayıs 2021 tarihinde Kasımpaşa'ya 1-0 kaybedildikten sonra Erzurumspor'da Yılmaz Vural dönemi bitti. Mavi beyazlı takımın başında 40 günde 9 maça çıkan Vural, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Erzurumspor son haftayı bay geçeceğinden tek maçı kalmıştı. Süper Lig'in 41. haftasında son maçında Alanyaspor'u 3-2 mağlup etmesine rağmen 1 puan önündeki Kayserispor'u geçemedi ve Erzurumspor 2020-21 sezonunu 18. sırada tamamlayarak lige veda eden 4 takımdan biri oldu.[8][9][10]

Teknik direktörlük istatistikleri

değiştir
Takım Gel. Gid. Rapor
O G B Y % G
Malatyaspor 1986 1988 &0000000000000036.00000036 &0000000000000018.00000018 &0000000000000009.0000009 &0000000000000009.0000009 &0000000000000050.00000050,00
Antalyaspor 1988 1989 &0000000000000034.00000034 &0000000000000018.00000018 &0000000000000006.0000006 &0000000000000010.00000010 &0000000000000052.94000052,94
Samsunspor 1989 1989 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000066.67000066,67
Bursaspor 1989 1990 &0000000000000027.00000027 &0000000000000012.00000012 &0000000000000005.0000005 &0000000000000010.00000010 &0000000000000044.44000044,44
Karşıyaka 1990 1991 &0000000000000015.00000015 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 &0000000000000008.0000008 &0000000000000026.67000026,67
Adanaspor 1991 1991 &0000000000000008.0000008 &0000000000000001.0000001 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 &0000000000000012.50000012,50
Bursaspor 1991 1993 &0000000000000050.00000050 &0000000000000019.00000019 &0000000000000014.00000014 &0000000000000017.00000017 &0000000000000038.00000038,00
Gaziantepspor 1993 1994 &0000000000000023.00000023 &0000000000000008.0000008 &0000000000000003.0000003 &0000000000000012.00000012 &0000000000000034.78000034,78
Eskişehirspor 1995 1995 &0000000000000018.00000018 &0000000000000007.0000007 &0000000000000001.0000001 &0000000000000010.00000010 &0000000000000038.89000038,89
Sarıyer 1996 1997 &0000000000000031.00000031 &0000000000000014.00000014 &0000000000000008.0000008 &0000000000000009.0000009 &0000000000000045.16000045,16
Trabzonspor 1997 1997 &0000000000000023.00000023 &0000000000000015.00000015 &0000000000000004.0000004 &0000000000000004.0000004 &0000000000000065.22000065,22
Gençlerbirliği 1997 1998 &0000000000000021.00000021 &0000000000000006.0000006 &0000000000000007.0000007 &0000000000000008.0000008 &0000000000000028.57000028,57
Konyaspor 1998 1999 &0000000000000013.00000013 &0000000000000009.0000009 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000069.23000069,23
Çanakkale Dardanelspor 1999 1999 &0000000000000010.00000010 &0000000000000005.0000005 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000005.0000005 &0000000000000050.00000050,00
Bursaspor 1999 2000 &0000000000000031.00000031 &0000000000000012.00000012 &0000000000000006.0000006 &0000000000000013.00000013 &0000000000000038.71000038,71
Denizlispor 2000 2001 &0000000000000030.00000030 &0000000000000011.00000011 &0000000000000009.0000009 &0000000000000010.00000010 &0000000000000036.67000036,67
Diyarbakırspor 2001 2002 &0000000000000012.00000012 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 &0000000000000007.0000007 &0000000000000016.67000016,67
Adanaspor 2003 2004 &0000000000000031.00000031 &0000000000000009.0000009 &0000000000000005.0000005 &0000000000000017.00000017 &0000000000000029.03000029,03
Çaykur Rizespor 2004 2004 &0000000000000012.00000012 &0000000000000008.0000008 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000004.0000004 &0000000000000066.67000066,67
MKE Ankaragücü 2005 2005 &0000000000000009.0000009 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &0000000000000005.0000005 &0000000000000022.22000022,22
Antalyaspor 2005 2007 &0000000000000068.00000068 &0000000000000028.00000028 &0000000000000022.00000022 &0000000000000018.00000018 &0000000000000041.18000041,18
Manisaspor 2008 2008 &0000000000000007.0000007 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 &0000000000000014.29000014,29
Kocaelispor 2008 2009 &0000000000000011.00000011 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &0000000000000007.0000007 &0000000000000018.18000018,18
Kasımpaşa 2009 2011 &0000000000000047.00000047 &0000000000000011.00000011 &0000000000000016.00000016 &0000000000000020.00000020 &0000000000000023.40000023,40
Konyaspor 2011 2011 &0000000000000013.00000013 &0000000000000001.0000001 &0000000000000006.0000006 &0000000000000006.0000006 &0&0000000000000007.6900007,69
Sakaryaspor 2012 2012 &0000000000000013.00000013 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000004.0000004 &0000000000000009.0000009 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
Elazığspor 2012 2013 &0000000000000027.00000027 &0000000000000010.00000010 &0000000000000010.00000010 &0000000000000007.0000007 &0000000000000037.04000037,04
Mersin İdman Yurdu 2014 2014 &0000000000000010.00000010 &0000000000000003.0000003 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 &0000000000000030.00000030,00
Gençlerbirliği 2015 2015 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
Adana Demirspor 2016 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000033.33000033,33
Erzurumspor FK 2021 2021 &0000000000000009.0000009 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000033.33000033,33
Toplam &0000000000000646.000000646 &0000000000000242.000000242 &0000000000000158.000000158 &0000000000000246.000000246 &0000000000000037.46000037,46

Filmografi

değiştir
Yıl Yapım Karakter
1985 Gurbetçi Şaban Şaban'a adres tarif eden Türk
2006/
2013/
2018
Beyaz Show Kendisi (Konuk)
2013 3 Adam Kendisi (Konuk)
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi Kendisi
2017 Fırıldak Ailesi Kendisi (Seslendirme)
2017 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Kendisi (Konuk)
2018 TOLGSHOW
2020 İbo Show
2020 Seksenler İmdat Hoca
2021 Konuşanlar Kendisi (Konuk)
2021 Şarkılar Bizi Söyler
2022 Çok Güzel Hareketler 2
2022 Afara
2022 Doğu Demirkol ile Alelade Show

Futbol dışı hayatı

değiştir

Gurbetçi Şaban filminde küçük bir sahnede oynamıştır.[11] Ayrıca 2014 yapımı Oflu Hoca'nın Şifresi filminde konuk oyuncu olarak rol almıştır.[12] Caparol Alpina Max (Filli Boya), Lipton Ice Tea, Finansbank, misli.com sanal oyunlar ve İstanbul Prestij Park gibi markaların reklam filmlerinde oynamıştır.[kaynak belirtilmeli]

Özel hayatı

değiştir

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2020. 
  2. ^ Yılmaz Vural, Okan Üniversitesi'nde[ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ "Yılmaz Vural'ın çılgın projesi!". 24 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2014. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2014. 
  5. ^ "Yılmaz Vural, Mersin İdman Yurdu'ndan Kovuldu". Medya 24. 16 Mayıs 2014. 23 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022. 
  6. ^ "Yılmaz Vural, Kardemir Karabükspor'da". Anadolu Ajansı. 24 Şubat 2015. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2015. 
  7. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; fanatik.com.tr isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  8. ^ "2020-2021 Sezonu Süper Lig Fikstürü ve Puan Cetveli". 25 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2023. 
  9. ^ "Erzurumspor'da Yılmaz Vural dönemi bitti". NTV Spor. 26 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2023. 
  10. ^ "Yılmaz Vural dönemi 40 gün sonra sona erdi". Sözcü (gazete). 15 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2023. 
  11. ^ "Yılmaz Vural'ın Gurbetçi Şaban filminde kısa rolü". 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2013. 
  12. ^ "'Önce 'Oflu Hoca'da sonra 'Hababam Sınıfı'ndayım'". Sabah.com.tr. 30 Eylül 2014. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2014. 

Dış bağlantılar

değiştir

Şablon:Dolaşım