Yüzmede Avrupa rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Yüzmede Avrupa rekorları listesi, yüzme disiplinlerinde Avrupa ülkeleri adına yarışan sporcular tarafından kaydedilmiş ve Avrupa Yüzme Birliği (LEN) tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir.

Uzun kulvar (50 m)Düzenle

ErkeklerDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 20.94 Frédérick Bousquet   Fransa 26 Nisan 2009 Fransa Şampiyonası   Montpellier [1]
100 m serbest 47.12 Alain Bernard   Fransa 29 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
200 m serbest 1:42.00 Paul Biedermann   Almanya 28 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
400 m serbest 3:40.07 Paul Biedermann   Almanya 26 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
800 m serbest 7:40.77 Gabriele Detti   İtalya 26 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [3]
1500 m serbest 14:34.04 Gregorio Paltrinieri   İtalya 18 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [4]
50 m sırtüstü 24.04 Liam Tancock   Büyük Britanya 2 Ağustos 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
100 m sırtüstü 52.11 Camille Lacourt   Fransa 10 Ağustos 2010 Avrupa Şampiyonası   Budapeşte [5]
200 m sırtüstü 1:53.61 Yevgeni Rılov   Rusya 28 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [6]
50 m kurbağalama 25.95 Adam Peaty   Büyük Britanya 25 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [7]
100 m kurbağalama 57.13 Adam Peaty   Büyük Britanya 7 Ağustos 2016 Yaz Olimpiyatları   Rio [8]
200 m kurbağalama 2:06.96 Anton Çupkov   Rusya 28 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [9]
50 m kelebek 22.43 Rafael Muñoz Perez   İspanya 5 Nisan 2009 İspanya Şampiyonası   Málaga [10]
100 m kelebek 49.95 Milorad Čavić   Sırbistan 1 Ağustos 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
200 m kelebek 1:52.70 László Cseh   Macaristan 13 Ağustos 2008 Olimpiyat Oyunları   Pekin
200 m bireysel karışık 1:55.18 László Cseh   Macaristan 29 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
400 m bireysel karışık 4:06.16 László Cseh   Macaristan 10 Ağustos 2008 Olimpiyat Oyunları   Pekin
4x100 m serbest 3:08.32 Amaury Leveaux
Fabien Gilot
Frédérick Bousquet
Alain Bernard
  Fransa 11 Ağustos 2008 Olimpiyat Oyunları   Pekin
4x200 m serbest 6:59.15 Nikita Lobintsev
Mihail Polişçuk
Danila İzotov
Aleksandr Suhorukov
  Rusya 31 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
4x100 karışık 3:28.58 Helge Meeuw
Hendrik Feldwehr
Benjamin Starke
Paul Biedermann
  Almanya 2 Ağustos 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]

KadınlarDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 23.67 Sarah Sjöström   İsveç 29 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [11]
100 m serbest 51.71 Sarah Sjöström   İsveç 23 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [12]
200 m serbest 1:52.98 Federica Pellegrini   İtalya 29 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
400 m serbest 3:59.15 Federica Pellegrini   İtalya 26 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
800 m serbest 8:14.10 Rebecca Adlington   Büyük Britanya 16 Ağustos 2008 Olimpiyat Oyunları   Pekin
1500 m serbest 15:38.88 Lotte Friis   Danimarka 30 Temmuz 2013 Dünya Şampiyonası   Barselona [13]
50 m sırtüstü 27.23 Daniela Samulski   Almanya 30 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
Alyaksandra Herasimenya   Beyaz Rusya 27 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [14]
100 m sırtüstü 58.12 Gemma Spofforth   Büyük Britanya 28 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
200 m sırtüstü 2:04.94 Anastasia Zuyeva   Rusya 1 Ağustos 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
50 m kurbağalama 29.48 Rūta Meilutytė   Litvanya 3 Ağustos 2013 Dünya Şampiyonası   Barselona [15]
100 m kurbağalama 1:04.35 Rūta Meilutytė   Litvanya 29 Temmuz 2013 Dünya Şampiyonası   Barselona [16]
200 m kurbağalama 2:19.11 Rikke Møller Pedersen   Danimarka 1 Ağustos 2013 Dünya Şampiyonası   Barselona [17]
50 m kelebek 24.43 Sarah Sjöström   İsveç 5 Temmuz 2014 İsveç Şampiyonası   Borås [18]
100 m kelebek 55.48 Sarah Sjöström   İsveç 7 Ağustos 2016 Yaz Olimpiyatları   Rio [19]
200 m kelebek 2:04.27 Katinka Hosszú   Macaristan 29 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
200 m bireysel karışık 2:06.12 Katinka Hosszú   Macaristan 3 Ağustos 2015 Dünya Şampiyonası   Kazan [20]
400 m bireysel karışık 4:26.36 Katinka Hosszú   Macaristan 6 Ağustos 2016 Yaz Olimpiyatları   Rio [21]
4x100 m serbest 3:31.72 Inge Dekker
Ranomi Kromowidjojo
Femke Heemskerk
Marleen Veldhuis
  Hollanda 26 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
4x200 m serbest 7:45.51 Joanne Jackson
Jazmin Carlin
Caitlin McClatchey
Rebecca Adlington
  Büyük Britanya 30 Temmuz 2009 Dünya Şampiyonası   Roma [2]
4x100 m karışık 3:53.38 Anastasiya Fesikova
Yuliya Yefimova
Svetlana Çimrova
Veronika Popova
  Rusya 30 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [22]

KarmaDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
4x100 m serbest 3:21.81 Ben Schwietert
Kyle Stolk
Ranomi Kromowidjojo
Femke Heemskerk
  Hollanda 29 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [23]
4x100 m karışık 3:41.56 James Guy
Adam Peaty
Siobhan-Marie O'Connor
Georgia Davies
  Büyük Britanya 26 Temmuz 2017 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [24] kr

Kısa kulvar (25 m)Düzenle

ErkeklerDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 20.26 Florent Manaudou   Fransa 5 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [25]
100 m serbest 44.94 Amaury Leveaux   Fransa 13 Aralık 2008 Avrupa Şampiyonası   Rijeka [26]
200 m serbest 1:39.37 Paul Biedermann   Almanya 15 Kasım 2009 Dünya Kupası   Berlin [27]
400 m serbest 3:32.25 Yannick Agnel   Fransa 15 Kasım 2012 Fransa Şampiyonası   Angers [28]
800 m serbest 7:29.17 Yannick Agnel   Fransa 16 Kasım 2012 Fransa Şampiyonası   Angers [29]
1500 m serbest 14:08.06 Gregorio Paltrinieri   İtalya 4 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [30]
50 m sırtüstü 22.22 Florent Manaudou   Fransa 6 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [31]
100 m sırtüstü 48.90 Liment Kolesnikov   Rusya 22 Aralık 2017 Vladimir Salnikov Kupası   St. Petersburg [32]
200 m sırtüstü 1:46.11 Arkadi Vyatçanin   Rusya 15 Kasım 2009 Dünya Kupası   Berlin [33]
50 m kurbağalama 25.62 Fabio Scozzoli   İtalya 13 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [34]
100 m kurbağalama 55.94 Adam Peaty   Büyük Britanya 16 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [35]
200 m kurbağalama 2:00.44 Marco Koch   Almanya 20 Kasım 2016 Almanya Şampiyonası   Berlin [36]
50 m kelebek 21.80 Steffen Deibler   Almanya 14 Kasım 2009 Dünya Kupası   Berlin [37]
100 m kelebek 48.48 Yevgeni Korotışkin   Rusya 15 Kasım 2009 Dünya Kupası   Berlin
200 m kelebek 1:49.00 László Cseh   Macaristan 6 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [38]
100 m bireysel karışık 50.30 Vladimir Morozov   Rusya 30 Ağustos 2016 Dünya Kupası   Berlin [39]
200 m bireysel karışık 1:51.36 László Cseh   Macaristan 4 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [40]
400 m bireysel karışık 3:57.27 László Cseh   Macaristan 11 Aralık 2009 Avrupa Şampiyonası   İstanbul [41]
4x50 m serbest 1:20.77 Alain Bernard
Fabien Gilot
Amaury Leveaux
Frédérick Bousquet
  Fransa 14 Aralık 2008 Avrupa Şampiyonası   Rijeka [26]
4x100 m serbest 3:03.78 Clement Mignon
Fabien Gilot
Florent Manaudou
Mehdy Metella
  Fransa 3 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [42]
4x200 m serbest 6:49.04 Nikita Lobintsev
Danila İzotov
Yevgeni Lagunov
Aleksandr Suhorukov
  Rusya 16 Aralık 2010 Dünya Şampiyonası   Dubai [43]
4x50 m karışık 1:30.44 Kliment Kolesnikov
Krill Prigoda
Aleksandr Popkov
Vladimir Morozov
  Rusya 17 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [44]
4x100 m karışık 3:19.16 Stanislav Donets
Sergey Geybel
Yevgeni Korotışkin
Danila İzotov
  Rusya 20 Aralık 2009 Vladimir Salnikov Kupası   Sankt-Peterburg [45]

KadınlarDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 22.93 Ranomi Kromowidjojo   Hollanda 7 Ağustos 2017 Dünya Kupası   Berlin [46]
100 m serbest 50.58 Sarah Sjöström   İsveç 11 Ağustos 2017 Dünya Kupası   Eindhoven [47]
200 m serbest 1:50.43 Sarah Sjöström   İsveç 12 Ağustos 2017 Dünya Kupası   Eindhoven [48]
400 m serbest 3:54.52 Mireia Belmonte   İspanya 11 Ağustos 2013 Dünya Kupası   Berlin [49]
800 m serbest 7:59.34 Mireia Belmonte   İspanya 10 Ağustos 2013 Dünya Kupası   Berlin [50]
1500 m serbest 15:19.71 Mireia Belmonte   İspanya 12 Aralık 2014 İspanya Şampiyonası   Sabadell [51]
50 m sırtüstü 25.70 Sanja Jovanović   Hırvatistan 12 Aralık 2009 Avrupa Şampiyonası   İstanbul [41]
100 m sırtüstü 55.03 Katinka Hosszú   Macaristan 4 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [52]
200 m sırtüstü 1:59.23 Katinka Hosszú   Macaristan 5 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [53]
50 m kurbağalama 28.81 Rūta Meilutytė   Litvanya 3 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [54]
100 m kurbağalama 1:02.36 Rūta Meilutytė   Litvanya 12 Ekim 2013 Dünya Kupası   Moskova [55]
200 m kurbağalama 2:15.21 Rikke Møller Pedersen   Danimarka 13 Aralık 2013 Avrupa Şampiyonası   Herning [56]
50 m kelebek 24.38 Therese Alshammar   İsveç 22 Kasım 2009 Dünya Kupası   Singapur
100 m kelebek 54.61 Sarah Sjöström   İsveç 7 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [57]
200 m kelebek 1:59.61 Mireia Belmonte   İspanya 3 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [58]
100 m bireysel karışık 56.51 Katinka Hosszú   Macaristan 7 Ağustos 2017 Dünya Kupası   Berlin [59]
200 m bireysel karışık 2:01.86 Katinka Hosszú   Macaristan 6 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [60]
400 m bireysel karışık 4:18.94 Mireia Belmonte   İspanya 12 Ağustos 2017 Dünya Kupası   Eindhoven [61]
4x50 m serbest 1:33.25 Inge Dekker
Hinkelien Schreuder
Saskia de Jonge
Ranomi Kromowidjojo
  Hollanda 11 Aralık 2009 Avrupa Şampiyonası   İstanbul [41]
4x100 m serbest 3:26.53 Inge Dekker
Femke Heemskerk
Maud van der Meer
Ranomi Kromowidjojo
  Hollanda 5 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [62]
4x200 m serbest 7:32.85 Inge Dekker
Femke Heemskerk
Ranomi Kromowidjojo
Sharon van Rouwendaal
  Hollanda 3 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [63]
4x50 m karışık 1:42.69 Hinkelien Schreuder
Moniek Nijhuis
Inge Dekker
Ranomi Kromowidjojo
  Hollanda 12 Aralık 2009 Avrupa Şampiyonası   İstanbul [41]
4x100 m karışık 3:48.86 Mie Nielsen
Rikke Møller-Pedersen
Jeanette Ottesen
Pernille Blume
  Danimarka 7 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [64]

KarmaDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
4x50 m serbest 1:28.39 Nyls Korstanje
Kyle Stolk
Ranomi Kromowidjojo
Femke Heemskerk
  Hollanda 16 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [65]
4x50 m karışık 1:37.46 Chris Walker-Hebborn
Adam Peaty
Siobhan-Marie O'Connor
Fran Halsall
  Büyük Britanya 4 Aralık 2014 Dünya Şampiyonası   Doha [66]

KaynakçaDüzenle

Genel
Özel
  1. ^ Craig Lord (12 Aralık 2009). "Bousquet: 20.94 WR 50F At Dawn Of New Sport". SwimNews.com. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2009. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p "13th FINA World Championships Rome 2009 Full Results Book" (PDF). Omega Timing. 2 Ağustos 2009. 15 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2009. 
  3. ^ "Men's 800m Freestyle Results". Omega Timing. 26 Temmuz 2017. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2017. 
  4. ^ "Men's 1500m Freestyle Results" (PDF). MicroPlus Timing. 18 Mayıs 2016. 11 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2016. 
  5. ^ "Men's 100 m Backstroke Results" (PDF). Omega Timing. 10 Ağustos 2010. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ "Men's 200m Backstroke Results Summary". Omega Timing. 28 Temmuz 2017. 22 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2017. 
  7. ^ "Men's 50m Breaststroke Semifinals Results". Omega Timing. 25 Temmuz 2017. 28 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2017. 
  8. ^ "Men's 100m Breaststroke Results" (PDF). Rio 2016 official website. 7 Ağustos 2016. 8 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2016. 
  9. ^ "Men's 200m Breaststroke Finals Results". Omega Timing. 28 Temmuz 2017. 22 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2017. 
  10. ^ "Spanish Open: Flash Rafael Munoz Breaks 50 Fly World Record". Swimming World Magazine. 5 Nisan 2009. Erişim tarihi: 5 Nisan 2011. 
  11. ^ "Women's 50m Freestyle Results". Omega Timing. 29 Temmuz 2017. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2017. 
  12. ^ "Women's 4×100m Freestyle Relay Results". Omega Timing. 23 Temmuz 2017. 5 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2017. 
  13. ^ "15th FINA World championships 1500m Freestyle Women's Final Results". Omega Timing. 30 Temmuz 2013. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2013. 
  14. ^ "Women's 50m Backstroke Finals Results". Omega Timing. 27 Temmuz 2017. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2017. 
  15. ^ "Women's 50m Breaststroke Semifinal Results". Omega Timing. 3 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2013. 
  16. ^ "15th FINA World championships 100m Breaststroke Women's semi-finals". Omega Timing. 29 Temmuz 2013. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2013. 
  17. ^ "15th FINA World championships 200m Breaststroke Women's Semifinal Results". Omega Timing. 1 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2013. 
  18. ^ "Sarah Sjostrom Smashes 25-Second Barrier With World Record in 50 Fly in Sweden". Swimming World Magazine. 5 Temmuz 2014. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2014. 
  19. ^ "Women's 100m Butterfly Results" (PDF). Rio 2016 official website. 7 Ağustos 2016. 14 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2016. 
  20. ^ "Women's 200m IM Results". Omega Timing. 3 Ağustos 2015. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2015. 
  21. ^ Forde, Pat (6 Ağustos 2016). "'Iron Lady' Katinka Hosszu shatters world record in 400 IM, American Maya DiRado takes second". Yahoo!. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2016. 
  22. ^ "Women's 4×100m Medley Relay Results". Omega Timing. 30 Temmuz 2017. 2 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2017. 
  23. ^ "Mixed 4×100m Freestyle Results Summary". Omega Timing. 30 Temmuz 2017. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2017. 
  24. ^ "Mixed 4×100m Medley Relay Results". Omega Timing. 26 Temmuz 2017. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2017. 
  25. ^ "Florent Manaudou Stuns Crowd With Blazing 50 Free World Record at Worlds". Swimming World Magazine. 5 Aralık 2014. Erişim tarihi: 6 Aralık 2014. 
  26. ^ a b "European Short Course Championships 2008, Rijeka (CRO): Full Results Book" (PDF). Omega Timing. 14 Aralık 2008. 4 Ekim 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2009. 
  27. ^ "Results Men's 200m Freestyle" (PDF). Omega Timing. 15 Kasım 2009. 22 Kasım 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2009. 
  28. ^ "Flash! Yannick Agnel Downs World Record in 400 Free at French Nationals". Swimming World Magazine. 15 Kasım 2012. Erişim tarihi: 15 Kasım 2012. 
  29. ^ "Flash! Camille Muffat Shatters Short Course 800 Free World Record". Swimming World Magazine. 16 Kasım 2012. Erişim tarihi: 16 Kasım 2012. 
  30. ^ Keith, Braden (4 Aralık 2015). "Gregorio Paltrinieri Breaks Oldest World Record on the Books in 1500". Swimswam. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  31. ^ "Men's 50m Backstroke Results". Omega Timing. 6 Aralık 2014. Erişim tarihi: 6 Aralık 2014. 
  32. ^ "Men's 100m Backstroke Results" (PDF). salnikovcup.ru. 22 Aralık 2017. 23 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 22 Aralık 2017. 
  33. ^ "Results Men's 200m Backstroke" (PDF). Omega Timing. 15 Kasım 2009. 22 Kasım 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2009. 
  34. ^ "Men's 50m Breaststroke Final" (PDF). microplustiming.com. 13 Aralık 2017. 14 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 14 Aralık 2017. 
  35. ^ "Men's 100m Breaststroke Final" (PDF). microplustiming.com. 16 Aralık 2017. 25 Mart 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2017. 
  36. ^ Daniela Kapser (20 Kasım 2016). "Marco Koch breaks 200 SCM breast world record at German nationals". swimswam.com. Erişim tarihi: 20 Kasım 2016. 
  37. ^ "Results Men's 50m Butterfly" (PDF). Omega Timing. 14 Kasım 2009. 22 Kasım 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2009. 
  38. ^ "Men's 200m Butterfly Results" (PDF). microplustiming.com. 6 Aralık 2015. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2015. 
  39. ^ "FINA/airweave Swimming World Cup 2016 Men's 100m Individual Medley Final". Omega Timing. 30 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2016. 
  40. ^ "Gregorio Paltrinieri, Katinka Hosszu With Back-To-Back World Records at Euros". Swimming World Magazine. 4 Aralık 2015. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  41. ^ a b c d Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Euro SC09 Book isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  42. ^ "Men's 4×100m Freestyle Relay Results". Omega Timing. 3 Aralık 2014. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  43. ^ "Men's 4x200m Freestyle Relay Results" (PDF). Omega Timing. 16 Aralık 2010. 24 Ocak 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2010. 
  44. ^ "Men's 4×50m Medley Relay Results" (PDF). microplustiming. 17 Aralık 2017. 28 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2017. 
  45. ^ "Salnikov Cup: Flash! Russian Foursome Breaks World Record". SwimmingWorldMagazine. 20 Aralık 2009. 22 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2009. 
  46. ^ "Women's 50m Freestyle Results". Omega Timing. 7 Ağustos 2017. 11 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2017. 
  47. ^ "Women's 100m Freestyle Results". Omega Timing. 11 Ağustos 2017. 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2017. 
  48. ^ "Women's 200m Freestyle Results". Omega Timing. 12 Ağustos 2017. 15 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2017. 
  49. ^ "Women's 400m Freestyle Result". Omega Timing. 11 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2013. 
  50. ^ "Women's 800m Freestyle Result". Omega Timing. 10 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2013. 
  51. ^ "Swimmer Mireia Belmonte sets new world record". www.as.com. 12 Aralık 2014. Erişim tarihi: 12 Aralık 2014. 
  52. ^ "Women's 100m Backstroke Results". Omega Timing. 4 Aralık 2014. Erişim tarihi: 4 Aralık 2014. 
  53. ^ "Women's 200m Backstroke Results". Omega Timing. 5 Aralık 2014. Erişim tarihi: 6 Aralık 2014. 
  54. ^ "Women's 50m Breaststroke Semifinal Results". Omega Timing. 3 Aralık 2014. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  55. ^ "Women's 100m Breaststroke Result". Omega Timing. 12 Ekim 2013. Erişim tarihi: 12 Ekim 2013. 
  56. ^ "World Record By Yuliya Efimova in 200 Breast; Clears Rebecca Soni From Books". Swimming World Magazine. 13 Aralık 2013. Erişim tarihi: 13 Aralık 2013. 
  57. ^ "Women's 100m Butterfly Results". Omega Timing. 7 Aralık 2014. Erişim tarihi: 7 Aralık 2014. 
  58. ^ "Women's 200m Butterfly Results". Omega Timing. 3 Aralık 2014. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  59. ^ "Women's 100m Individual Medley Results". Omega Timing. 7 Ağustos 2017. 11 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2017. 
  60. ^ "Women's 200m IM Results". Omega Timing. 6 Aralık 2014. Erişim tarihi: 6 Aralık 2014. 
  61. ^ "Women's 400m IM Results". Omega Timing. 12 Ağustos 2017. 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2017. 
  62. ^ "Women's 4×100m Freestyle Relay Results". Omega Timing. 5 Aralık 2014. Erişim tarihi: 5 Aralık 2014. 
  63. ^ "Women's 4×200m Freestyle Relay Results". Omega Timing. 3 Aralık 2014. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  64. ^ "Women's 4×100m Medley Relay Final Results". Omega Timing. 7 Aralık 2014. Erişim tarihi: 7 Aralık 2014. 
  65. ^ "Mixed 4×50m Freestyle Relay Results" (PDF). microplustiming.com. 16 Aralık 2017. 25 Mart 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2017. 
  66. ^ "Mixed 4x50m Medley Relay Results". Omega Timing. 4 Aralık 2014. Erişim tarihi: 4 Aralık 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle