Uee (d. 9 Nisan 1988) Güney Koreli oyuncu model ve şarkıcı. Uee şarkıcılık çıkışını 2009 yılında Güney Koreli kız grubu After School ile yapmıştır.

Uee (Yoo Yi) 유이
Genel bilgiler
Doğum adı Kim Yoo Jin 김유진
Doğum 9 Nisan 1988 (1988-04-09) (34 yaşında) Daejeon, Güney Kore
Tarzlar K-pop
Meslekler Oyuncu, Şarkıcı, Model
Etkin yıllar 2009-günümüz
İlişkili hareketler After School

Kişisel hayatıDüzenle

Uee'nin babası Güney Kore beyzbol takımı olan Heroes'un üçüncü temle antrenörü olan Kim Sug-kap'tır.

Uee’in oyuncu Lee Sang-yoon ile çıktıkları 3 Mayıs 2015 tarihinde açıklandı.25 Ocak 2017 tarihinde ayrıldıkları her iki tarafın ajansı tarafından doğrulandı.

FilmografiDüzenle

DizileriDüzenle

  • Night Light (MBC, 2016)
  • Marriage Contract (MBC, 2016)
  • She Was Pretty (MBC, 2015)
  • High Society (SBS, 2015)
  • Ho-Goo's Love (tvN, 2015)
  • Golden Rainbow (MBC, 2013)
  • Jeon Woo-Chi (KBS2, 2012-2013)
  • Sent From Heaven (KBS2, 2012)
  • Birdie Buddy (tvN, 2011)
  • Ojakgyo Family (KBS2, 2011-2012)
  • My Girlfriend is a Nine Tailed Fox (SBS, 2010)
  • You're Beautiful (SBS, 2009)
  • The Great Queen Seondeok (MBC, 2009)

ÖdülleriDüzenle

  • 2016 MBC Drama Ödülleri: Top Mükemmellik Ödülü, Özel Yapım, Kadın Oyuncu (Marriage Contract)
  • 2013 MBC Drama Ödülleri: Mükemmel Kadın Oyuncu Ödülü, Özel Proje (Golden Rainbow)
  • 2012 48. Paeksang Sanat Ödülleri: En İyi Yeni TV Drama Kadın Oyuncu Ödülü (Ojakgyo Brothers)
  • 2011 KBS Dizi Ödülleri: Yeni Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Ödülü (Ojakgyo Brothers)
  • 2009 MBC Entertainment Ödülleri: En İyi Çaylak Kadın Oyuncu Ödülü