Tozkoparan İskender bölümleri listesi

Tozkoparan İskender, yapımcılığını Fotoroman Film Yapım'ın üstlendiği, 2 Ocak 2021 tarihinde TRT 1'de yayımlanmaya başlayan macera, tarih, aksiyon, komedi ve fantastik türündeki Türk televizyon dizisinin bölümleri listesi yer almaktadır.

Genel bakışDüzenle

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanal
1262 Ocak 20215 Haziran 2021TRT 1
22021 Kasım 202127 Mart 2022

BölümlerDüzenle

1. sezon (2021)Düzenle


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiBölüm özeti
11TBAHakan ŞahinSelin Arapkirli/Caner Güler2 Ocak 2021[1]
22TBAHakan ŞahinSelin Arapkirli/Caner Güler2 Ocak 2021[a][2]
33TBAHakan ŞahinSelin Arapkirli/Caner Güler10 Ocak 2021[b][3]
44TBAHakan ŞahinSelin Arapkirli/Caner Güler17 Ocak 2021[4]
55TBAHakan Şahin/Bora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler24 Ocak 2021[5]
66TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler31 Ocak 2021[6]
77TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler31 Ocak 2021[c][7]
88TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler7 Şubat 2021[8]
99TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler7 Şubat 2021[9]
1010TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler14 Şubat 2021[10]
1111TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler21 Şubat 2021[11]
1212TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler28 Şubat 2021[12]
1313TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler7 Mart 2021[13]
1414TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler14 Mart 2021[14]
1515TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler21 Mart 2021[15]
1616TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler28 Mart 2021[16]
1717TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler4 Nisan 2021[17]
1818TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler11 Nisan 2021[18]
1919TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler18 Nisan 2021[19]
2020TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler25 Nisan 2021[20]
2121TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler2 Mayıs 2021[21]
2222TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler9 Mayıs 2021[22]
2323TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler16 Mayıs 2021[23]
2424TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler23 Mayıs 2021[24]
2525TBABora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler30 Mayıs 2021[25]
2626"(Sezon Finali)"Bora OnurSelin Arapkirli/Caner Güler5 Haziran 2021[26]

2. sezon (2021-2022)Düzenle


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiBölüm özeti
271TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler21 Kasım 2021Sultan II. Beyazıt’a düzenlenmesi planlanan suikastı önleyen Tozkoparan İskender ve Mavi Ay, görevlerini başarıyla tamamlamıştır. Ancak zamanın kapısının nasıl açıldığını gören mühendisbaşı Ahriman, Zamangaç‘ı ele geçirebilmek için İskender’e bir tuzak hazırlar ve onu hapseder. İskender; Salih, Fikri ve Mavi Ay’ın desteğiyle düşmanlarını püskürtse de Ahriman Zamangaç‘ı çalmayı başarır ve ortadan kaybolur. Günümüze geri dönen Tozkoparanlar bir yandan Kemankeş Ocağı‘ndaki emanetleri kurtarmaya çalışırken diğer yandan Temrenli’de her şeyin bıraktıkları gibi olmadığını anlar. Temrenli’de göze batan en büyük değişiklik Pençe Spor Akademisi’dir. Mühendisbaşı Ahriman’ın soyundan gelen Haluk, yeğeni Cenk ve Efsun Hoca tarafından idare edilen Pençe’nin tabelasında “Korkaklar Giremez. Pençe Kaybetmez” yazmaktadır. Pençe, geçmişten dönen Tozkoparanlar için tatsız bir günümüze hoş geldin sürprizi olacaktır.
282TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler28 Kasım 2021Tozkoparanların yurdu kemankeş ocağının yıkımından son anda Tozkoparan yayını kurtaran Salih, hastanede iyileşme sürecindedir. İskender ve Mavi Ay, başlarına gelen maceralardan sonra Salih’in iyileşmesini beklerken sabırlı olmak zorundadır. Üstelik okuldan da atılmışlardır. Ailelerine karşı ne diyeceklerini bilemeyen Mavi Ay’da ilk fire, annesi Melda tarafından evden çıkması ve hatta telefonda oyun oynaması bile yasaklanan Arda olur. Asya, Elif ve Sinan, Arda’yı evden çıkarmak için yoğun çaba sarf eder. Plan, Refika Hanım’a dil dökerek okula geri dönmek ve işleri yoluna koymaktır. İskender ise kemankeş ocağını yıkan ve babasının başına gelenlerden sorumlu olan HARP şirketinin peşine düşer.
293TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler5 Aralık 2021TAYGU Koleji’nden atılan Mavi Ay üyeleri, ailelerinin aldığı karar sonucu bir daha birbirleriyle görüşememe tehlikesiyle karşı karşıyadır. İşleri yoluna koymak, bunu başaramazlarsa vedalaşmak üzere İskender’in evinde toplanan Mavi Ay için geri sayım başlamıştır. Sinan’ın yolda yürürken gördüğü Alp Oyunları turnuvası afişi, Mavi Ay için bir umut ışığı olur. Plan, Salih hocayı tekrar eskisi gibi takımlarının başına getirmek ve Alp Oyunları‘na kayıt yaptırıp turnuvayı kazanarak ailelerine kendilerini affettirmektir. Bu sırada Cenk, ezeli rakibinin “Zamanın Çocuğu” olarak adlandırılan ve süper güçleri olan birisi olduğunu öğrendiğinden büyük stres altındadır. Bu durumdan habersiz olan Pelin, Pençe Spor Akademisi’ne girip Cenk’e meydan okumak için yanlış bir zaman seçer. Haluk Zamangaç‘ı tamir etmekle uğraşırken, Efsun Cenk’e yardımcı olmak için içerisinde İskender ve Mavi Ay’ın da olduğu bir plan yapar.
304TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler12 Aralık 2021Haluk’un sayesinde dağılmaktan kurtulan Mavi Ay takımını zor bir seçim beklemektedir. Zira Alp Oyunları‘nda yer alabilmek için Pençe Dövüş Akademisi’ne katılmak zorundadırlar. Bunun ilk adımı da Pençe yemini etmektir. Acele karar vermek istemeyen ve içi bu konuda huzursuz olan İskender’in uyarılarına karşın Mavi Ay takımı hep beraber yemin ederek Pençe takımına katılır. Diğer yandan yeni okulları Özel Alim Cezeri Koleji’ne havalı bir giriş yapmak isteyen Arda, ilk günden dikkatleri üstüne çeker. Mavi Ay’ın reklamını yapmak isteyen ve İskender, Sinan, Elif ve Asya’nın ısrarlı uyarılarını dikkate almayan Arda, bir anda Cenk’i karşısında bulur. Cenk, Mavi Ay diye bir takımın artık kalmadığını ve onların artık birer Pençe olduğunu hatırlatır. Üzerlerinde büyük bir baskı hisseden Mavi Ay için çoğu şey beklenildiği gibi gitmemektedir. Tüm bunların üzerine Sinan, Salih hocadan kendisine gelen mesajı Mavi Ay’dan saklar ve Salih ile tek başına yüzleşmek için yola koyulur.
315TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler19 Aralık 2021Pençe’den ayrılma isteğini dile getiren Mavi Ay, Haluk’un “okuldan atılma” tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır. İşlerin düşündükleri kadar kolay çözülmeyeceğini anlayan İskender ve arkadaşları mecburen geri adım atar. Bu fırsatı kaçırmayan Cenk hem fiziksel olarak hem zihinsel olarak Mavi Ay’ı cezalandırmak için elinden gelen her şeyi yapar. Ertesi gün okula giden Mavi Ay’ın keyfi, okul müdürünün kendilerini odasına çağırmasıyla kaçar. İskender’in yaptığı bazı hareketlerin süper güçlerini ortaya çıkarması, Arda, Asya, Elif ve Sinan’ı endişelendir. Bu konuda bir çözüm yolu arayan Mavi Ay soluğu Fikri’nin yanında alır. Vakit İskender’in süper güçlerini test etme vaktidir. Fikri’nin önderliğinde İskender’in süper güçlerini ölçmek için çeşitli testler yapılırken; Pençe laboratuvarında Haluk, zamanın çocuğunun sahip olduğu süper güçlere karşı koyabilmesi için yaptığı icadı Cenk’e takdim eder.
326TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler26 Aralık 2021Haluk sonunda Zamangaç’ı çalıştırmayı başarsa da işler kontrolden çıkar ve Zamanbozanlar bilmedikleri bir yere ışınlanırlar. Cenk, Efsun ve Haluk neler olup bittiğini anlamaya çalışırken Tozkoparanlar Rüya’nın çalınan çantasının peşine düşer. İçinde Zamanbozan kitabıyla birlikte çalınan çantanın yeri Asya’nın teknolojik dehası sayesinde tespit edilir. Yapılan iş bölümüne göre İskender, Salih, Rüya ve Sinan hırsızın peşine düşerken Asya, Elif ve Arda Mavi Ay Türk Sporları’nın açılışı için afiş hazırlamaya mekana çeki düzen vermeye girişirler. Ancak Pelin ve Bora bu yolda Asya, Arda ve Elif’e zorluklar çıkarırken; Haluk, Efsun ve Cenk’in Zamangaç’ı kullanarak yaptıkları başta İskender olmak üzere tüm Tozkoparanlar için şok etkisi oluşturacaktır.
337TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler2 Ocak 2022Zamanbozanlar sonunda Zamangaç‘ı tamir etmeyi başarmış ve on beşinci yüzyıla dedeleri Ahriman’ı kurtarmaya gitmişlerdir. Tozkoparanlar için bir kez daha iş başa düşer. Fikri’nin yeni yaptığı zaman makinesini daha önce hiç denememiş olması, günümüze bir daha hiç dönememeleri riskini de beraberinde getirir. İskender bu riski göze almaları gerektiğini söyler ve arkadaşlarıyla birlikte on beşinci yüzyıla gider. Zamanbozanlar dedeleri Mühendisbaşı Ahriman’ı kaçırıp kurtarmak için çoktan harekete geçmiştir. Tozkoparanların ise mühendisbaşının izini bulmak için Matrakçı Nasuh’un yardımına ihtiyaçları vardır.
348TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler9 Ocak 2022İskender Şipşok’un etkisinde kalmıştır ve hareket edememektedir. Zamanbozanlar İskender’in süper güçlerini yok ettiklerini düşünerek kaçmayı başarırken, Ahriman arkada kalarak Zamanın Çocuğu ile arasındaki husumeti tamamen ortadan kaldırmak ister. Lakin hesaba katmadığı bir şey vardır; o da İskender’in yalnız olmadığıdır. Günümüze geri döndüklerinde hem Tozkoparanları hem de Zamanbozanları büyük sürprizler beklemektedir. Mavi Ay Türk Sporları saldırıya uğramıştır. Pelin ve Bora, bu durum karşısında tüm Pençe öğrencileri önünde Cenk, Efsun ve Haluk’a açıklama yapar. Asya ve Sinan saldırıdan Pençe’yi sorumlu tutsa da Salih elde kanıt olmadan acele hareket etmemek gerektiğini öğütler. Mavi Ay bir delil elde edebilmek için Pençe’yi gözetim altında tutarken, İskender’in telefonuna kimliği belirsiz bir kişiden gelen mesaj onu Mavi Ay’ın yanından uzaklaştırır.
359TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler16 Ocak 2022Zamanın Çocuğu İskender limanda kendisine kurulan tuzaktan kurtulmuş ve Zamanbozan ile yüz yüze gelmiştir. İskender’in süper güçlerinin kaybolmadığını anlayan Cenk’in maskesinin düşmesi an meselesidir. Diğer yandan Mavi Ay, Pençe’ye yaptıkları izinsiz giriş sonrası Haluk’a yakalanır. Soluğu Mavi Ay Türk Sporları’nda alan Haluk’un Salih’e bir teklifi vardır. Teklife göre Pençe ve Mavi Ay aralarında bir turnuva düzenleyecektir. Turnuvayı kazanan takım Temrenli kasabasını temsilen Alp Oyunları’na katılmaya hak kazanırken, kaybeden takım ise spor okulunu kapatacaktır. Pençe’nin teklifini kabul edip etmeme konusunda kararsız kalan Mavi Ay, Cenk ve takım arkadaşlarının okulda Pençe şarkısını söyleyerek kendilerine hava atmaları sonrası kesin bir karara varır. Pençe’nin şarkısına karşılık İskender, hile edenleri hiç sevmediğini Mavi Ay’ın yeni şarkısıyla duyuracaktır.
3610TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler23 Ocak 2022Mavi Ay takımı, yeni şarkısı Kimler Gelmiş ile Pençe takımına karşı yükselişe geçmiştir. Popülaritesi artan Mavi Ay Türk Spoları’na yeni öğrenciler katılır. Bu öğrencilerin başında gelen Ceren, Mavi Ay Türk Spoları’ndaki ilk günlerinde Arda’nın sıcakkanlılığı ve Asya’nın soğukluğu karşısında zor anlar yaşar. Salih hoca yeni öğrencilere denge felsefesini anlatırken; Mavi Ay, İskender’in öncülüğünde Pençe ile aralarında gerçekleştirecekleri turnuvaya hazırlanmaktadır. Turnuvanın ilk karşılaşması olan okçulukta, takımının Mavi Ay kadar iyi olmadığının farkında olan Cenk, yaptığı planı devreye sokar.
3711TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler30 Ocak 2022N/A
3812TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler6 Şubat 2022TBD
3913TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler13 Şubat 2022TBD
4013TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler20 Şubat 2022TBD
4114TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler27 Şubat 2022TBD
4215TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler6 Mart 2022N/A
4316TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler6 Mart 2022N/A
4417TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler13 Mart 2022N/A
4518TBAKudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler20 Mart 2022N/A
4619"(Sezon Finali)"Kudret SabancıSelin Arapkirli/Caner Güler27 Mart 2022N/A

NotlarDüzenle

  1. ^ Dizi yayına başladığı gün ilk iki bölümü üst üste yayınlamıştır.
  2. ^ Dizi ilk iki bölümünü cumartesi günü yayınlamış, bundan sonraki bölümlerini ise pazar günleri yayınlamıştır.
  3. ^ Dizi, yarıyıl tatili sebebiyle "karne hediyesi" olarak 31 Ocak ve 7 Şubat tarihlerinde ikişer bölüm yayınlamıştır.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Tozkoparan İskender 1. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 2 Ocak 2021. 3 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  2. ^ "Tozkoparan İskender 2. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 2 Ocak 2021. 23 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  3. ^ "Tozkoparan İskender 3. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 10 Ocak 2021. 19 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2021. 
  4. ^ "Tozkoparan İskender 4. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 17 Ocak 2021. 19 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2021. 
  5. ^ "Tozkoparan İskender 5. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 24 Ocak 2021. 30 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2021. 
  6. ^ "Tozkoparan İskender 6. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 31 Ocak 2021. 5 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2021. 
  7. ^ "Tozkoparan İskender 7. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 31 Ocak 2021. 5 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2021. 
  8. ^ "Tozkoparan İskender 8. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 7 Şubat 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2021. 
  9. ^ "Tozkoparan İskender 9. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 7 Şubat 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2021. 
  10. ^ "Tozkoparan İskender 10. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 14 Şubat 2021. 20 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2021. 
  11. ^ "Tozkoparan İskender 11. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 21 Şubat 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2021. 
  12. ^ "Tozkoparan İskender 12. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 28 Şubat 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2021. 
  13. ^ "Tozkoparan İskender 13. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 7 Mart 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021. 
  14. ^ "Tozkoparan İskender 14. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 14 Mart 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021. 
  15. ^ "Tozkoparan İskender 15. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 21 Mart 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021. 
  16. ^ "Tozkoparan İskender 16. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 28 Mart 2021. 3 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021. 
  17. ^ "Tozkoparan İskender 17. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 4 Nisan 2021. 19 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2021. 
  18. ^ "Tozkoparan İskender 18. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 11 Nisan 2021. 19 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2021. 
  19. ^ "Tozkoparan İskender 19. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 18 Nisan 2021. 19 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2021. 
  20. ^ "Tozkoparan İskender 20. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 25 Nisan 2021. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2021. 
  21. ^ "Tozkoparan İskender 21. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 2 Mayıs 2021. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2021. 
  22. ^ "Tozkoparan İskender 22. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 10 Nisan 2021. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2021. 
  23. ^ "Tozkoparan İskender 23. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 16 Nisan 2021. 18 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2021. 
  24. ^ "Tozkoparan İskender 24. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 23 Nisan 2021. 24 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2021. 
  25. ^ "Tozkoparan İskender 25. Bölüm". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 30 Nisan 2021. 31 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2021. 
  26. ^ "Tozkoparan İskender 26. Bölüm (Sezon Finali)". Tozkoparan İskender resmi YouTube kanalı. 7 Haziran 2021. 7 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2021. 

Dış BağlantılarDüzenle