Ana menüyü aç

Mr. Lordi

(Tomi Putaansuu sayfasından yönlendirildi)

Tomi Petteri Putaansuu ya da bilinen adıyla Mr. Lordi (15 Şubat 1974, Rovaniemi), Fin şarkıcı.

Mr. Lordi
Genel bilgiler
Doğum adı Tomi Petteri Putaansuu
Unvanı Mr. Lordi
Doğum 15 Şubat 1974 (1974-02-15) (45 yaşında)
Finlandiya Rovaniemi, Finlandiya
Tarzlar Heavy metal, Power metal, Hard rock
Meslekler Şarkıcı, Söz yazarı, Besteci
Çalgılar Bateri
Etkin yılları 1996-günümüz
İlişkili hareketler Lordi, Wanda Whips Wall Street, Double Beat Und Bodys

Kurucusu olduğu Lordi adlı heavy metal grubunun solistidir ve müziklerini yapmaktadır. Lordi grubu 2006'da Atina'da düzenlenen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olmuştur. Evlidir ve grubun kostüm tasarımlarını eşiyle birlikte yapmaktadır. Lordi grubunu kurmadan önce doğum yeri olan Rovaniemi'yle aynı adı taşıyan bir müzik grubunda çalışmaktaydı. Grubun türü kendi türüne uymadığı için ayrılmıştır. Ayrıca baterist Kita ve eski basçı Kalma'nın grubu So.'nun bir videosunda yönetmenlik yapmıştır.

İçindekiler

DiskografiDüzenle

LordiDüzenle

MisafirDüzenle

  • Grandevils: Grandevils (2005) – "Grandevils" and "Play and Party" adlı parçalarına eşlik etmiştir
  • Martti Servo & Napander: Täältä pesee! (2007) – "BoogieWoogieReggaePartyRock´nRollMan" adlı parçasına eşlik etmiştir
  • Domination Black: Haunting (EP, 2008) – "The House Of 1000 Eyes" adlı parçasına eşlik etmiştir
  • Naked Idol : Filthy Fairies (EP, 2013) – "Filthy Fairies" adlı parçasına eşlik etmiştir

FilmografiDüzenle

  • Häjyt (1999)
  • Historiaa tehdään öisin (1999)
  • Kuilu (2001)
  • Rölli ja metsänhenki (2001)
  • Pahat pojat (2003)
  • The Kin (2004) – Senaryo/Aktör/Fon müziği
  • Dark Floors (2008) – Senaryo/Artör/Fon müziği
  • Monsterman (2014) – Lordi grubu ile alakalı bir belgesel film

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle